Marginalen bank - Recension och omdöme - Likvidum [2024]

Hem » Låna pengar » Långivare » Marginalen Bank

Marginalen Bank

Marginalen Bank

Marginalen Bank är en nischbank som blivit ett populärt alternativ till storbankerna, både för lån och sparande. Banken bildades i början av 1990-talet, men har rötter som sträcker sig tillbaka till 1979.

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Likvidum vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Likvidum.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Pontus Wiss

Innehållsansvarig: Pontus Wiss

Marcus Lindblad

Granskad av: Marcus Lindblad

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 10 april, 2024 klockan 07:25

Marginalen Bank

Om Marginalen Banks privatlån

Privatlånet hos Marginalen kräver ingen säkerhet och lånebeloppen ligger mellan 25 000 – 500 000 kronor. Hur mycket just du får låna beror dock på din enskilda betalningsförmåga. Den bedömer bankens handläggare i samband med den sedvanliga kreditprövningen.

Löptiden för lånet ligger mellan 2 – 15 år, men eftersom låneräntan är rörlig kan du återbetala hela eller delar av din skuld i förtid helt kostnadsfritt. Väljer du att lösa hela lånet behöver du bara be Marginalen Bank om en slutfaktura med korrekt belopp.

I och med att privatlånet inte kräver någon säkerhet kan du använda pengarna till det du behöver. Du kan till exempel köpa en bil, betala för studier eller samla dina gamla smålån och krediter.

Individuell ränta

Likt många andra banker tillämpar Marginalen Bank individuell räntesättning. Det betyder att olika kunder kan bli erbjudna olika räntor beroende på deras ekonomiska förutsättningar. Du kan alltså inte se kostnaden för ditt lån innan du skickat in en ansökan.

Lägsta möjliga årsränta ligger dock på 6,95 procent och som mest kan den uppgå till 17,99 procent (7,12 – 20,49 procent i effektiv ränta). Väljer du att återbetala lånet med autogiro blir månadskostnaden 10 kronor istället för 29 kronor.

Utbetalningstid hos Marginalen Bank

Marginalen Bank försöker att handlägga ditt ärende så snart som möjligt. När du ansöker via oss på Likvidum kan du få svar från Marginalen (och flera andra långivare) inom en arbetsdag. Är du nöjd med bankens låneerbjudande behöver du bara signera lånehandlingarna med BankID.

När Marginalen tagit emot låneavtalet betalar de ut pengarna direkt. När du får pengarna beror på vilken bank du har och dess bryttider, men den genomsnittliga utbetalningstiden är tre arbetsdagar.

Grundkrav hos Marginalen Bank

Följande krav måste uppfyllas för att du ska kunna ta ett privatlån hos Marginalen Bank:

  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Fast årsinkomst på minst 200 000 kronor
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden
Marginalen bank

Specifikationer för Marginalen Banks lån

Lånebelopp 25 000 – 500 000 kr
Löptid 2 – 15 år
Nominell ränta 6,95% – 17,99%
Effektiv ränta 7,12% – 20,49%
Uppläggningsavgift: 395 kr
Månadsavgift: 10 kr (29 kr vid pappersavi)
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 16 600 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 2 – 5 dagar

Representativt exempel

Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 10,65 %, 8 års löptid (återbetalningstid), uppläggningsavgift på 0 kr och en aviavgift om 10 kr (vid betalning med autogiro) uppgår den effektiva räntan till 11,39 %. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1562 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 150 852 kr exemplet som är beräknat 2023-09-12, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning tillämpas till närmaste högre krona. Räntan är rörlig och kan variera från 6,95 % – 17,99 %, vilket innebär att effektiva räntan kan variera från 7,12 % – 20,49 %. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer.

Medmera bank

Övriga bankprodukter hos Marginalen Bank

Utöver privatlån erbjuder Marginalen bank en rad andra banktjänster som kan vara förmånliga för dig som privatperson.

  • Sparkonton. Välj mellan tre olika sparkonton med fast eller rörlig sparränta upp till 2,05%. Här sparar du tryggt med den statliga insättningsgarantin.
  • Kreditkort. Banken erbjuder även bankkort och kreditkort med flera förmånliga försäkringar och upp till 50 dagars räntefri kredit.
  • Bolån. Hos Marginalen Bank är det också möjligt för personer med betalningsanmärkningar eller utan fast anställning att ansöka om bolån med belåningsgrad på 85 procent.
  • Kontokredit. Är du ute efter ett mer flexibelt lån kan du ansöka kontokredit upp till 10 000 kronor som du får tillgång till direkt i mobilen.
  • Försäkringar. Det är även möjligt att teckna låneskydd, betalskydd, fakturaförsäkring och olycksfallsförsäkring hos Marginalen Bank för att säkra upp din ekonomi.
Marginalen bank

Kundservice alla dagar i veckan

Marginalen Bank erbjuder en utmärkt kundservice som är tillgänglig alla dagar i veckan. Öppettiderna är vardagar mellan kl. 08:00 – 20.00 samt helger mellan kl. 09:00 – 17:00. Du når medarbetarna via telefon.

Är dina frågor inte så brådskande kan du alltid vända dig till bankens eget kundforum. Här kan du söka efter specifika ämnen för att leta dig fram till svaren på dina frågor. Även på Marginalen Banks hemsida hittar du ett flertal informativa FAQ-sektioner för olika bankprodukter.

Medmera bank

Låna pengar hos Marginalen Bank via Likvidum

Likvidum samarbetar med Marginalen Bank och ett trettiotal andra långivare. Det ger dig goda chanser att hitta ett prisvärt lån med fördelaktiga villkor, även om det kanske inte är just hos Marginalen Bank.

Att jämföra lån via oss är kostnadsfritt och vi registrerar dessutom bara en kreditupplysning. Den får Marginalen Bank och de övriga anslutna långivarna sedan dela på när de gör sin sedvanliga kreditupplysning. Välkommen att jämföra lån via Likvidum redan idag!

kr
5 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr, 12 års återbetalningstid, nominell ränta 8,95 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 9,43 %. Totalkostnad: 163 966 kr eller 1 135 kr/månad fördelat på 144 inbetalningar. Individuell ränta 4,95 %–25,95 % (effektiv ränta 5,07 %–31,45 %). Återbetalningstid 1–20 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-11-28).

Denna artikel skrevs 2022-04-27 och uppdaterades 10 april, 2024 klockan 07:25

Head of online sales och innehållsansvarig

pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss

Pontus har jobbat inom privatekonomi sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap och erfarenhet om privatekonomins olika aspekter.

Dela artikel