Vad gör en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag fungerar som en mellanhand mellan dig som kund och bankerna och andra långivare. Genom att gå via en låneförmedlare istället för att ansöka direkt hos en specifik långivare får du automatisk erbjudanden med besked om personlig ränta från ett flertal långivare. Något som innebär att du maximerar sannolikheten att hitta ett billigt och bra lån direkt, vid första försöket.

 

För att få tillgång till samma information som en långivare ger dig på egen hand måste du ansöka hos ett stort antal långivare. Det tar mycket tid och försämrar dessutom din kreditvärdighet och dina chanser att få ett lån till bra villkor. Vid varje ansökan tas nämligen alltid en kreditupplysning, i regel hos Upplysningscentralen (UC). Varje kreditupplysning sänker nämligen din kreditvärdighet, vilken i praktiken innebär att dina villkor försämras för varje gång du söker ett lån.

 

När du ansöker hos en långivare slipper du oroa dig för kreditupplysningar. En ansökan ger dig svar med besked om ränta och övriga kostnader från ett flertal långivare. Samtidigt registreras bara en upplysning hos UC. På så sätt kan du enkelt jämföra olika lån och räntan för dem och sedan välja det billigaste alternativet, utan att din kreditvärdighet försämras i onödan. Grädden på moset? Det kostar inget att använda sig av en låneförmedlare.

 

Så funkar det att söka lån genom en låneförmedlare

En låneförmedlare fungerar i praktiken som en mellanhand och oberoende jämförelsetjänst för dig som konsument. Det är inte låneförmedlaren som lånar ut pengarna du ansöker som. De förmedlar istället dina uppgifter till bankerna och långivarna de samarbetar med och skickar tillbaks deras besked till dig. En låneförmedlare ger dig tillgång till låneerbjudanden som är personligt anpassade utifrån just dina villkor. Du får alltså veta hur mycket det skulle kosta dig att låna den summa du ansökt om hos många olika långivare. Du kan sedan enkelt jämföra de olika alternativen, se vad de kostar och välja det billigaste lånet oavsett om du letar efter ett lån för konsumtion eller om du vill förbättra din ekonomi genom att baka ihop dyra lån och krediter.

 

Fördelar med att använda en låneförmedlare

Fördelen med att vända sig till låneförmedlare jämfört med ansöka hos olika långivare själv är flera. Du behöver bara fylla i en enda ansökan, vilket i regel tar max ett par minuter. För att få tillgång till samma information behöver du leta upp tiotals olika långivare och fylla i deras ansökningsformulär. Räntan på lån utan säkerhet sätt nämligen alltid individuellt på den sökande. Du kan därför aldrig veta vilken ränta du får på ett lån innan du sökt. Om du söker Hos en låneförmedlare räcker det med en enda ansökan. Du får sen automatiskt svar från ett stort antal långivare och besked om vilken ränta de kan erbjuda.

 

Undvik att försämra din kreditvärdighet

Problemet med att söka hos olika långivare är, utöver att det tar tid, att det försämrar din kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån görs nämligen alltid en kreditupplysning. De flesta långivare gör sin upplysningar hos UC. UC sparar alla kreditupplysningar som gjorts på en person i tolv månader. det betyder att andra långivare och kreditupplysningsbolag kan se noteringar hos UC. Många upplysningar uppfattas generellt på att person inte sköter sin ekonomi och/eller lånar vidlyftigt. Därmed försämras din kreditvärdighet för varje låneansökan.

 

Söker du lånet hos en låneförmedlare behöver du inte oroa dig för att kreditvärdigheten försämras. De flesta låneförmedlare samarbetar nämligen med UC och tillämpar en teknik som gör möjligt att skicka dina uppgifter till alla långivare och banker de samarbetar med automatiskt. På så sätt kan du får svar från ett stort antal banker, samtidigt som endast en enda UC registreras.

 

Så går det till att låna via en låneförmedlare som Likvidum

Att söka och jämföra lån låneförmedlare är enkelt. Hos oss på låneförmedlaren funkar det så här:

 

1. Fyll i din ansökan

Fyll i din ansökan i låneformuläret. Du skriver in dina personuppgifter, anger det belopp du vill lån (10 000 – 600 000 kronor) och anger hur länge du vill ha lånet (löptid). Därefter skickar du in din ansökan genom att signera med BankID.

 

2. Din låneansökan behandlas

Så fort du signerat din ansökan går den iväg till de banker och långivare vi samarbetar med. De kommer nu att titta på din ansökan och bestämma om de kan låna ut pengarna till dig. Samtidigt tittar långivarna också på dina ekonomiska förutsättningar som inkomst, ålder, boende- och anställningssituation. Baserat på detta bestämmer de också vilken ränta de kan erbjuda.

 

3. Långivare skickar sina svar

Så fort långivarna är klara med sin bedömning skickar de över ett erbjudande till oss på Likvidum. Oftast går det här helt automatiskt och riktigt fort. De första svaren dyker inte sällan upp inom 15 minuter. Du kan nu ta del av långivarnas erbjudanden genom att logga in på ditt konto här på likvidum.se.

 

4. Välj lånet som passar dig bäst

När alla långivare har skickat sin erbjudande är det dags för dig att ställning till vilket lån du vill ha. Självklart kan du välja att avstå helt om du exempelvis skulle ångra dig. Din ansökan är inte bindande. Om du vill gå vidare kan du antingen granska alternativen själv på dina sidor här på Likvidum. Du kan också gå igenom alternativen över telefon med någon av våra rådgivare.

 

Genom att titta på de villkoren för olika alternativen kan du enkelt avgöra vilket som passar dig bäst. Det bästa alternativen är i regel det som har lägst effektiv ränta. Tänk också på att två olika lån som har samma effektiva ränta kan vara olika bra för dig. Om ett av alternativen kommer med högre avgifter kan det vara dyrare trots att den effektiva räntan är samma eftersom du kan dra av 30 % av räntekostnaderna i din inkomstdeklaration.

 

5. Signera det bästa låneavtalet

När har gått igenom alla alternativ och bestämt dig signerar du lånehandlingarna. Enklast är att signera digitalt med BankID. Sen är det klart. Banken kommer nu gå igenom de sista detaljerna och inom några dagar betalas pengar ut till dig. Tänk på att det kan ta lite olika tid för olika långivare att betala ut pengarna. Om det är viktigt att pengarna betalas ut fort bör du tänka på det när du väljer långivare. De flesta svaren du får från långivarna innehåller information om utbetalningsrutiner.

Kostar det något att jämföra lån hos en låneförmedlare?

Nej, det är helt gratis att ansöka om lån via en låneförmedlare. Vi på Likvidum tar inte ut några som helst avgifter eller tilläggskostnader av våra kunder. Låneförmedlaren får istället betalt av de olika långivarna när en kund väljer att teckna ett lån. Ett upplägg som gynnar alla parter. Du som kund får veta vad det skulle kosta dig att låna hos flera långivare. Du kan sedan jämföra villkor och kostnader och därmed hitta bästa lånet med den lägsta möjliga kostnaden. Långivarna i sin tur kommer i kontakt med potentiella kunder utan att lägga pengarna på reklam och marknadsföring. Win-win!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej