Låneförmedlare

En låneförmedlare kopplar ihop personer som vill ha ett lån med olika banker och långivare. Du får erbjudanden från många olika banker med en enda ansökan när du använder en låneförmedlare. På så sätt kan du enkelt jämföra villkoren som ränta och avgifter för olika lån och sedan välja det billigaste.  

 

 • billån fördelarVälj mellan lån från många banker
 • billån fördelarJämför räntan – välj det billigaste alternativet
 • billån fördelarEndast en UC
 • billån fördelarHelt gratis att använda låneförmedlare
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-02-27).

Säker ansökan
BankID UC

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare förmedlar precis som namnet antyder lån. Låneförmedlaren kopplar ihop personer som vill låna pengar med banker och andra långivare i regel via låneförmedlaren hemsida. På så sätt kan kunder som behöver låna pengar enkelt ta del av flera olika bankers erbjudande och jämföra villkor som ränta och avgifter för flera olika lån.

 

Låneförmedlaren gör också en grundläggande kreditupplysning som bankerna får tillgång till. Därför görs bara en enda kreditupplysning på personer som vänder sig till en låneförmedlare trots att de får personliga erbjudanden från flera olika banker.

 

Genom att vända dig till en låneförmedlare förbättrar du dina chanser att hitta ett lån med villkor som passar dig. Eftersom du också kan välja mellan lån från många olika banker ökar sannolikheten att du hittar ett billigt lån med låg ränta.

 

Så funkar det att låna via en låneförmedlare

En låneförmedlare lånar inte ut pengar till någon. Låneförmedlaren kopplar istället ihop folk som vill låna pengar med olika banker och långivare låneförmedlaren samarbetar med. En kund som vill låna pengar ansöker hos låneförmedlaren via dennes webbsida.

 

Låneförmedlaren gör sedan en enklare kreditupplysning för att säkerställa att kunderna klarar av bankernas grundläggande krav. Därefter skickar låneförmedlare ansökningen vidare till de olika bankerna.

 

Eftersom låneförmedlare ofta samarbetar med många olika banker kan du som ansöker få personliga låneerbjudanden från många olika banker med en enda ansökan. Du får också reda på vilken ränta de olika bankerna kan erbjuda just dig. Varje erbjudande innehåller också information om avgifter och andra viktiga villkor för de olika lånen.

 

Genom att ansöka via en låneförmedlare kan du därför enkelt jämföra kostnaden för olika lån och sedan välja det alternativ som är mest förmånligt. Eftersom låneförmedlaren gör kreditupplysningen och delar den med de olika banker registreras bara enda enda kreditupplysning i ditt namn.

 

På så sätt kan du få personliga erbjudanden från många olika banker utan att riskera din kreditvärdighet. Eftersom en låneförmedlare samarbetar med många olika banker blir det lättare att hitta ett lån som passar dig. Det blir också lättare att inte hitta ett lån om du betalningsanmärkningar. Något som kan vara svårt och tidsödande att göra på egen hand.

 

Vilken låneförmedlare ska jag välja?

Fenomenet med låneförmedlaren är relativt nytt. Det är också först på senare år som det blivit möjligt för låneförmedlare att dela en och samma kreditupplysning med flera banker samtidigt. Något som innebär att det endast registreras en kreditupplysning kunder som använder sig av en låneförmedlare trots att de får låneerbjudanden från många under.

 

Fördelarna med att låna via en låneförmedlaren har lett att det blivit ett väldigt populär sätt att hitta lån. Idag finns det därför många olika låneförmedlare att välja bland på den svenska marknaden.

 

Vi på låneförmedlaren Likvidum vill naturligtvis att du väljer oss. Vi har förmedlat lån till mer än 100 000 svenskar sedan starten och hjälpt lika många att hitta ett riktigt bra erbjudande. Vi ser oss som mer än en sajt som förmedlar lån. Vi på Likvidum är lånerådgivare i grunden.

 

Hos oss får du inte bara tillgång till bra erbjudanden – vi samarbetar med ett urval av Sveriges främsta långivare och banker i privatlånesegmentet. Vi har också en hel stab av dedikerade lånerådgivare som hjälper dig att göra ett bra val som är fördelaktigt på lång sikt. Om du vill kan du alltid få rådgivning över telefon.

 

Så går det till att få bra lånevillkor via en låneförmedlare:

Att ansöka om ett lån eller att bara jämföra räntor hos olika banker via en låneförmedlare som oss på Likvidum är enkelt och tar bara ett par minuter. Det är också helt gratis att söka och jämföra lån hos oss. Vi tar inte ut några avgifter eller tilläggskostnader när du använder vår tjänst.

 

Din ansökan är inte heller bindande. Du förbinder dig inte till något genom att använda vår låneförmedlartjänst. Du har först ingått ett avtal när du undertecknat ett specifikt lånerbjudande. Det går alldeles utmärkt att använda vår tjänst för att ta reda på vilken ränta du kan få för ett lån på ett specifikt belopp

 

Låna via låneförmedlare – så går det till:

 

1. Ansök

Fyll i din ansökan genom att ange belopp, löptid och personuppgifter.
Signera din ansökan med BankID.

 

2. Bankerna granskar din ansökan

När du signerat din ansökan hos oss vidarebefordrar vi den till alla banker och långivare vi samarbetar med. Bankerna kommer nu att titta på din ansökan och den information de får via kreditupplysningen. Baserat på din ekonomi och kreditvärdighet sätter bestämmer de om de kan bevilja lånet.

 

Banken sätter också en individuell ränta som baseras på dina ekonomiska förutsättningar som inkomst, boendesituation och tidigare kredithistorik. Eftersom olika banker gör olika bedömningar kan räntan skilja sig åt mellan olika banker. Det är just därfö det är smart att använda sig av en låneförmedlare.

 

3. Banker skickar varsitt bud

När bankerna är klara med sin granskning skickar det ett erbjudande där det bland annat framgår vilken ränta du kan och hur stor månadskostnaden blir. Du kan enkelt granska varje erbjudande på dina sidor här på likvidum.se.

 

De första erbjudanden brukar dyka upp inom några minuter. Men avvakta gärna ett tag innan du bestämmer dig för ett specifikt lån. Det kan ta upp till 24 timmar innan alla banker skickat sitt erbjudande.

 

4. Dags att välja bank

När alla bankerna skickat sitt erbjudande är det dags för dig att ta ställning till vilket som passar dig bäst. Du kan ta del av alla erbjudanden och granska detaljer som ränta, avgifter och kostnader här på likvidum.se. Om du vill kan du också få hjälp att välja av en av våra professionella lånerådgivare över telefon.

 

I regel är det bästa och billigaste lånet det som kommer med lägst effektiv ränta. Effektiv ränta är ett bättre mått på kostnaden för ett lån än den ordinarie låneräntan. Den effektiva räntan innehåller nämligen alla kostnader för ett lån, både den nominella låneräntan och alla avgifter som eventuellt uppläggnings- och aviavgifter.

 

5. Signera låneavtalet

När du väl har valt det erbjudanden som passar dig bäst är det dags att signera lånehandlingarna. Det gör du enkelt med BankID. När du har signerat avtalet kommer pengarna att betalas ut till konto. Pengarna finns oftast på ditt konto inom några dagar.

 

Varför använda en låneförmedlare när jag vända mig direkt till banken?

Att använda en låneförmedlare istället för att vända dig direkt till banken har flera fördelar. Först och främst får du fler lånealternativ att välja bland. Något som ökar dina chanser att få en låg och bra ränta på ditt lån.

 

Räntan på privatlån sätts också individuellt på den sökande. Samtidigt kan olika banker göra helt olika bedömningar när de tittar på en låneansökan. Det betyder att räntan för att låna samma belopp kan skilja sig åt en hel del beroende på vilken bank du väljer. En bank kanske kan ge dig 4 procent ränta medan en annan vill ha 7 procent.

 

Om du tecknar ett större lån som ska betalas av under en längre period betyder redan en liten ränteskillnad stora skillnader i faktisk kostnad. Genom att använda en låneförmedlare kan du se vad vilken ränta de olika bankerna kan erbjuda dig i förväg och på sätt ställa olika erbjudanden mot varandra. Att använda en låneförmedlare är ett enkelt och snabbt sätt att hitta ett riktigt bra erbjudande. Dessutom är det helt gratis.

 

Riskera inte din kreditvärdighet

Det är förstås möjligt att vända sig direkt till olika banker och ansöka om lån. Problemet med är att du aldrig kan vilken ränta en bank kan erbjuda dig förrän du ansökt. Om du ansöker själv hos bank kommer de att göra en kreditupplysning. En för varje ansökan.

 

Ansöker du hos tio olika banker registreras tio kreditupplysningar. Det är inte bra för din kreditvärdighet, eftersom banker tenderar att se många kreditupplysningar som ett riskfyllt beteende. Om många kreditupplysningar registrerats i ditt namn kan det därför bli både dyrare och svårare att få ett lån i framtiden.

 

När du ansöker om lån hos en låneförmedlare som oss på Likvidum krävs bara en enda kreditupplysning. Vi delar nämligen kredituppgifterna med de banker vi samarbetar efter att du ansök. På så sätt kan du få erbjudanden om lån och information om ränta för lån hos många banker samtidigt som endast en kreditupplysning registreras.

 

 

Har du dyra lån sedan tidigare? Slå ihop dem till ett enda hopsbakslån. På så sätt kan du få sänkt ränta, lägre ränta och snabbare bli skuldfri. Jämför hopsbaklåns från flera Sveriges främsta långivare – det är helt gratis.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om låneförmedlare

Vad är kraven för att låna via låneförmedlare? accordian

Kostar det något att använda en låneförmedlare? accordian

Hur mycket kan jag låna via en låneförmedlare? accordian

När betalas pengarna ut? accordian

Vad blir räntan på mitt lån? accordian

Vilka banker samarbetar med låneförmedlaren Likvidum med? accordian

Vilken löptid ska jag välja på mitt lån? accordian

Gör ni verkligen bara en kreditupplysning? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej