Renoveringslån

Renovering är ett ord fyllt av både glädje och förväntningar. Vi vill gärna vara en del av er resa från gammalt till nytt. Genom oss kan ni ansöka om ett renoveringslån med förmånliga villkor och de bästa möjliga räntorna. Läs mer om några av fördelarna samt vad ett renoveringslån innebär.

Vad är ett renoveringslån?

Ett renoveringslån är precis som namnet antyder ett lån för att renovera hemmet. Egentligen finns det ingen särskild form av renoveringslån. Däremot har det blivit allt vanligare att renovera exempelvis kök och badrum på senare år. Av den anledningen har många långivare valt att marknadsföra sina befintliga lån som just renoveringslån. I de flesta fall är ett renoveringslån helt enkelt ett mellanstort privatlån (lån utan säkerhet) som någon använder för att renovera i hemmet.

 

Olika typer av renoveringslån

Det finns flera typer av renoveringslån. Den allra vanligaste formen är dock lån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver inteckna din bostad eller erbjuda långivaren någon annan form av säkerhet för lånet. Du är också i praktiken fri att använda lånet till vad du vill. Om du ändrar dig och bestämmer dig för att använda lånet till köp av en ny bil går det utmärkt. det man ska komma ihåg är att lån utan säkerhet generellt är dyrare än lån med säkerhet eftersom långivare tar en större risk.

 

Det finns även renoveringslån med säkerhet. Du intecknar då en del av din bostad, vilket utgör säkerhet för lånet. En förutsättning för att du ska få ett renoveringslån med säkerhet är att du inte lånat mer än 85 % av bostadens värde. Eftersom många bostadsägare har förhållandevis höga belåningsgrader är renoveringslån utan säkerhet ett bra alternativ. Då har du också möjlighet att när som helst lösa lånet genom att betala tillbaka de pengar du är skyldig.

 

Innan du söker ett renoveringslån

Innan du ansöker om ett renoveringslån bör du först räkna på vad renoveringen kommer att kosta. Alla lån ska betalas tillbaka och betalar också ränta. Ju mer du lånar desto högre bli därför kostnaden. Om lånet är avsett för just renovering bör du därför inte låna mer än du verkligen behöver.

 

Om du planerar att anlita hantverkare (vilket är det vanligaste) kan du om en offert i förväg för arbete och material kostnad. Då får du en bra uppfattning om vad renoveringen kommer att kosta. Kom ihåg att du har möjlighet att göra rotavdrag på hantverkskostnader om du äger din bostad.

 

Jämför renoveringslån

Innan du söker lånet bör du bilda dig en uppfattning om hur mycket det kommer kosta. Men också hur stora lånekostnader du klarar av. Hos oss på Likvidum kan du utan kostnad jämföra lån utan säkerhet från tolv av Sveriges långivare.

 

Allt du behöver göra är att ansöka om ett lån här på det belopp du behöver. Inom kort får du svar från våra långivare och kan fritt välja det alternativ som passar dig bäst. Genom att jämföra lån får du inte bara veta vad lånet kommer att kosta. Du får också möjlighet att ställa långivare mot varandra och välja det billigaste alternativet.

Att tänka på innan du lånar till renovering

Det kan låta skrämmande och dyrt att låna pengar för att renovera. Men om vi listar några av de fördelar ett lån kan medföra låter det kanske inte lika främmande. Dock vill vi understryka att vi aldrig vill mana på er att låna i onödan. Om ni känner osäkerhet kan ni alltid rådgöra med oss alternativt någon annan ekonomisk rådgivare för att bringa klarhet. Det är inte alltid ett lån passar.

 

– Att få renoveringen gjord inom en snar framtid är den största fördelen

Beroende på vilken typ av renovering ert hem behöver kan ni vänta olika länge. Sedan är också frågan hur länge ni vill vänta. Med ett lån kan ni utföra arbetet på hemmet inom några dagar.

– Få en förbättrad levnadsstandard på kortare tid är en annan fördel

Likt ovan beror det mycket på hur omfattande renoveringen ni är i behov av. Men oavsett är det skönare att bli klar fortare än att behöva vänta en längre tid. Eftersom man är medveten om behovet är det också mer tydligt, stressen ökar ju längre tid det tar.

– Undvik fler skador eller fel på ert hem

Genom att låna till renovering kan du åtgärda eventuella problem i hemmet så så snabbt som möjligt. Om man väntar kan det uppstå fler och värre problem. För varje skada blir det dyrare och dyrare att återställa. Därmed kan det vara ekonomisk fördelaktigt att låna istället för att spara under en längre tid.

 

Hitta bästa renoveringslånet hos Likvidum

Via vår tjänst får du förslag på banker som passar dina behov, helt gratis. Det tar lång tid att se efter lån själva och därför är det betydligt smidigare alternativ att jämföra och söka lånet hos oss. Vi tar bara en UC trots att du får svar från flera olika långivare. Se vilka banker du kan låna hos, välj det alternativ som passar dig bäst och signera enkelt med bank ID. Hela processen tar några få dagar – från ansökan till utbetalning av lånet. Hos oss kan du också samla dina lån i ett större hopbakslån och på sätt få ner månadskostnaden. Kanske räcker det både till att lösa smålånen och till renoveringen?

 

Fördelarna med renoveringslån:

  • Få renoveringen gjord inom en snar framtid
  • Få bättre levnadsstandard på kortare tid
  • Öka värdet på din bostad
  • Undvik fler skador eller fel på ditt hem

 

Trustpilot

Frågor och svar

Tar ni bara en kreditupplysning? accordian

Vad krävs för att söka ett renoveringslån? accordian

Är det möjligt att förtidslösa renoveringslånet? accordian

Vilka långivare kan jag låna hos? accordian

Vad är räntan på renoveringslånet? accordian

Är räntan fast eller rörlig? accordian

Hur lång tid tar det innan lånet blir utbetalt? accordian

Är tjänsten helt kostnadsfri? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej