VI HJÄLPER DIG ATT SPARA PENGAR

Vår kunniga rådgivare är alltid redo att hjälpa dig. Ring oss så berättar vi hur du kan lägga om dina lån och få mer pengar över varje månad.

VARFÖR SKA JAG JÄMFÖRA LÅN?

Om Likvidum

Sedan starten har Likvidum hjälpt över 100 000 konsumenter att jämföra långivare.

Tjänsten hjälper dig att jämföra privatlånegivare för att säkerställa att du får bästa möjliga

lånevillkor. Du kan ansöka om att samla dina lån och krediter, eller ansöka om ett nytt lån.

Välkommen att bli en våra nöjda kunder!

Några av våra samarbetspartners

FÅ ÄNNU BÄTTRE RÄNTA

Vi hjälper dig att få ett bättre deal på lånet

Hundratusentals svenskar betalar idag ovetandes för mycket för sina lån i onödan. I de flesta fall finns det tusentals kronor att spara i form av sänkta ränte- och månadsutgifter genom att lägga om lånen eller samla dem i ett omstartslån.

Likvidum erbjuder en kostnadsfri tjänst där vi konkurrensutsätter ledande långivare på den svenska marknaden för att kunna erbjuda bästa möjliga lånevillkor till dig som kund.

Vi på Likvidum erbjuder alltid dig som kund kostnadsfri hjälp och rådgivning och står alltid till tjänst för att ge bästa möjliga service. Kontakta oss idag så hjälper vi dig!

Som kund hos oss kan du alltid känna dig trygg och säker. Likvidum står under finansinspektionens tillsyn och arbetar med de senaste identifierings och säkerhetslösningarna som exempelvis bankID och SSL certifikat.

Våra samarbetspartners

Likvidum samarbetar med flera av Sveriges främsta långivare. Vi är måna om att ge våra kunder så mycket valfrihet som möjlighet. Därför jobbar vi kontinuerligt för att utöka vårt fält av samarbetspartners. I dagsläget samarbetar vi med följande långivare:

Sevenday Bank
MedMera bank (COOP)
Nordnet Bank
Santander Consumer Bank
Konsumentkredit
Lendify
Brocc
Collector bank
Lån & Spar Bank
Marginalen Bank
Avida Finans
Nordax bank
Credento
MoneyGo
Nystart Finans
Tando Lån

SAMLA DINA LÅNA OCH SPARA TUSENLAPPAR

Har du flera mindre lån och krediter? Köpt saker på avbetalning? Det tenderar att bli dyrt eftersom räntan på smålån och krediter ofta är väldigt hög. Har du flera mindre lån går också mycket pengar till faktura-, avi- och handläggningsavgifter. Utslaget på ett år och i ännu högre grad lånets hela löptid kan det här bli stora summor pengar. Genom att teckna ett större samlingslån och betala av dina krediter kan du få en väsentligt lägre ränta. Men också bättre kreditvärdighet. Något som betyder att du får en lägre månadskostnad och bättre chanser att få nya lån till bra villkor i framtiden. Ta steget mot ett bättre privatekonomi.

BEHÖVER DU ETT LÅN?

Jämför lån hos oss nu och se vad din ränta blir direkt. Ansök är helt kostnadsfri och inte heller bindande. Det går utmärkt att använda Likvidum som en renodlad jämförelsetjänst.

OLIKA TYPER AV LÅN

Vilken typ av lån ska jag välja?

 

Något förenklat kan man säga att det bara finns två olika typer av lån att välja mellan. Lån med säkerhet och lån utan säkerhet.

Med säkerhet menas att man sätter en materiell tillgång i pant som säkerhet för lånet, till exempel en bil eller en bostad. Om låntagaren inte kan betala tillbaka pengar kan långivaren kräva in den och tar därför inte lika stor risk än vad de skulle gjort ingen säkerhet fanns. Om du vill sälja bostaden eller bil som utgör säkerhet för lånet måste  du lösa först (betala tillbaka lånet).

Vid ett lån utan säkerhet finns ingen materiell säkerhet. I stället kan man säga att det är du som låntagare som utgör säkerheten för lånet. Lån utan säkerhet kallas också blancolån och privatlån.

Ett sådant lån är inte knutet till en specifik vara och du kan använda det till precis vad du vill. Du behöver inte ens berätta vad du ska använda pengar till när du ansöker. De lån du kan jämföra hos oss på Likvidum är just lån utan säkerhet.

 

Lånformer

 

Privatlån

Ett privatlån eller blancolån som de också kallas är ett lån utan säkerhet. De lån vi på Likvidum förmedlar är lån utan säkerhet från 10 000 kr upp till 600 000 kr

 

Bolån

Bolån är precis namnet antyder avsedda för att köpa en bostad. Det flesta bolån är lån med säkerhet. Men det är möjligt att använda ett lån utan säkerhet för bostadsköp eller för att finansiera en del av bostadens kostnad. Lån utan säkerhet brukar dock vara på mindre belopp än de med säkerhet.

 

Billån, båtlån & MC-lån

Lån som ska användas för att köpa en bil, båt eller motorcykel. I de flesta fall är bilen eller båten du ska köpa säkerhet för lånet. Men det går utmärkt att använda att finansiera köpet med ett lån utan säkerhet. Då är du också fri att sälja fordonet eller båten vidare även om du inte vill lösa hela lånet.

 

Omstartslån

Ett omstartslån är ett lån som används för att få ordning på sin ekonomi. Omstartslån används ofta av folk som vill lösa dyra skulder och krediter och på så sätt få ett enda lån med lägre ränta. På så sätt kan man få ner sina månadskostnader ordentligt.

 

Det kan också vara ett lån för personer som har betalningsanmärkningar eller av andra skäl har svårt att få lån. Ett omstartslån kan vara både med och utan säkerhet. Den vanligaste varianten är omstartslån utan säkerhet.

 

Hopbakslån

Ett hopbakslån är i allt väsentligt samma sak som ett omstartslån. Används för att samla dyra skulder och krediter i ett enda lån. På så sätt kan man få en lägre ränta och slipper onödiga avgifter.

Vem kan söka ett lån?

 

Grundkrav för att söka och jämföra lån

Villkoren för att söka ett lån skiljer sig åt mellan olika banker och långivare. Så är det med de banker och långivare vi samarbetar också. Några har hårdare inkomstkrav än andra.

 

Vissa accepterar sökanden som har betalningsanmärkningar, andra gör det inte. Kraven blir de i flesta fall tuffare ju mer pengar du vill låna.

 

Grundkraven för att söka ett lån hos någon av de banker vi samarbetar med är du är 18 år gammal och har en inkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten ska vara i form av lön eller pension.

 

Du ska också vara bosatt (folkbokförd) i Sverige sedan minst ett år tillbaka och inte ha ett aktivt skuldkonto hos Kronofogden. Eventuella tidigare skulder till Kronofogden ska vara helt återbetalda sedan minst sex månader.

 

Krav i korthet

 

  • Minst 18 år
  • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga skulder hos Kronofogden

 

Låna med riktigt bra villkor

När du jämför banklån hos oss får du direkt svar från några av Sveriges främsta långivare. Du kan ställa olika lån, långivare och räntor mot varandra och välja det billigaste alternativet eller det som på annat sätt passar dina förutsättningar bäst. Tjänsten fungerar precis som andra jämförelsetjänst du hittar online, exempelvis för resor, elektronik och mycket annat. Det är självklart helt gratis att jämföra lån.

 

Genom att jämföra låna hos oss när du ska låna pengar spar du tid och slipper hålla reda på olika konton och ansökningar hos flera olika företag. Framför allt och slipper riskera din kreditvärdighet eftersom vi bara tar en UC.

 

Framför allt har du goda möjligheter att få en riktigt bra ränta på ditt banklån. Eftersom varje långivare gärna vill ha att du väljer just deras banklån har du ett utmärkt förhandlingsläge.

 

Jämför lån hos Likvidum

 

  • Låna upp till 600 000 kr
  • Ränta från 2,95%
  • Ansök gratis

VAD SÄGER KUNDERNA?

KONTAKTA VÅR KUNDTJÄNST

Våra kunniga rådgivare står alltid redo att hjälpa dig. Ring oss så berättar vi hur du kan lägga om dina låna och spara pengar varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej