Hem » Långivare » Risicum
Lånejämförelse

Risicum

Risicum

Risicum ägs av Risicum Capital AB, ett privatägt aktiebolag som grundades år 2005. Först några år senare, 2008, började företaget att förmedla lån till kunder på den svenska marknaden. Idag har Risicum kontor i Stockholm, men också i Åbo, Finland.

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Risicum

Om Risicums lån

Tidigare erbjöd Risicum flexibla kreditlån, men nu har de valt att byta ut denna låneprodukt mot ett traditionellt privatlån. Privatlånet kräver ingen säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna till valfria investeringar eller för att samla dyra lån och krediter.

Lånebeloppen sträcker sig från 20 000 kronor upp till 150 000 kronor. Som mest kan du lägga upp lånet på 10 år, men tänk på att en kortare löptid också ger ett billigare lån i längden.

Eftersom Risicums lån är ett annuitetslån betalar du samma belopp varje månad. Det gör det enklare att planera din ekonomi eftersom du alltid vet vad du ska betala. Beloppet består av ränta och amortering, men förhållandet mellan dessa kan ändras om reporäntan höjs eller sänks. Detta leder i sin tur till en förlängd löptid.

Ränta och andra avgifter

Risicum erbjuder en individuell årsränta på mellan 16 – 25 procent. Vilken ränta just du blir erbjuden beror på din betalningsförmåga, så det är inte möjligt att se kostnaden innan du ansöker.

Utöver ränta tillkommer även en uppläggningsavgift som du betalar när du tecknar lånet. Väljer du att betala lånet med faktura istället för autogiro tillkommer även en aviavgift.

Eftersom låneräntan är rörlig följer den det allmänna ränteläget i landet. Det betyder också att du när som helst kan lösa resterande skuld eller delar av den, helt kostnadsfritt.

Handläggning och utbetalning hos Risicum

När du ansöker om lån via oss på Likvidum har du normalt sett dina första svar redan samma dag. För att få en översikt behöver du bara logga in med BankID på Mina sidor. Om du är nöjd med låneförslaget från Risicum behöver du bara signera låneavtalet med BankID och skicka tillbaka det.

Så fort Risicum tagit emot det signerade skuldebrevet och sett till att allt är i sin ordning kommer de att göra en utbetalning. Hur lång tid detta tar beror dels på när ansökan blivit godkänd, dels på bankernas bryttider. I vanliga fall har du pengarna inom 1 – 2 arbetsdagar.

Grundkrav hos Risicum

Alla kunder hos Risicum måste genomgå en sedvanlig kreditprövning innan de kan bli beviljade ett lån. Utöver det krävs det även att du som låntagare uppfyller vissa grundläggande lånekrav. Dessa ser ut enligt följande:

  • Du måste vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige i minst 2 år
  • Har möjlighet att använda mobilt BankID
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Det finns inga specifika krav gällande inkomst, utan här gör Risicum en individuell inkomstbedömning. Här tittar de framför allt på storleken på din inkomst samt vilken typ av anställning du har, men också på dina inkomster i förhållande till dina utgifter.

Risicum

Specifikationer för Risicums lån

Lånebelopp 20 000 – 150 000 kr
Löptid 3 – 10 år
Nominell ränta 16% – 25%
Effektiv ränta ?
Uppläggningsavgift 495 kr
Månadsavgift: 0 – 49 kr
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: Individuell inkomstbedömning
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 2 bankdagar

Representativt exempel

Exempel: För ett annuitetslån på 120 000 kr över 7 år, rörlig ränta 19 %, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 20,75 %. Totalkostnad: 217 809 kr eller 3 113 kr/mån fördelat på 84 inbetalningar (2022-05-06).

Risicum

Kundtjänst och support

På Risicums hemsida är det enkelt att läsa sig till svar på enklare frågor. Här finns bland annat en FAQ-sektion där Risicum svarat på några av de vanligaste frågorna rörande deras tjänst. Längst ner på sidan hittar du information om olika typer av lån, villkor och annat som kan vara bra att veta för dig som behöver låna pengar.

Hittar du inte de svar du söker kan du förstås vända dig till Risicums kompetenta kundtjänst. Den når du via mejl eller telefon alla dagar i veckan under följande öppettider:

  • Måndag till fredag: 08.00 – 20:00
  • Lördagar: 09:00 – 17:00
  • Söndagar: 11:00 – 17:00
Bank-Norwegian

Låna pengar hos Risicum via Likvidum

jämför lån från Risicum och ett trettiotal andra kända långivare, skicka in en ansökan till oss på Likvidum. Vår tjänst är helt kostnadsfri och vi registrerar dessutom bara en UC-förfrågan i samband med din ansökan. Den får långivare sedan dela på för att kunna göra sin kreditbedömning. Hos oss på Likvidum kan du jämföra lån från Risicum och ett trettiotal andra långivare och banker på den svenska marknaden. Det gör det enklare att hitta det bästa lånet för dig. För att du inte ska behöva dra på dig mängder av UC-förfrågningar registrerar vi dessutom bara en UC i samband med din ansökan. Den får våra partners dela på när de bedömer din kreditvärdighet.

Normalt sett får du dina första lånesvar samma dag, men vi råder dig att vänta en arbetsdag så att alla långivare hinner behandla din ansökan. Är du inte nöjd med de erbjudanden du får kan du tacka nej till samtliga, helt utan förpliktelser eller extra kostnader. Välkommen till oss på Likvidum.

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 14 april, 2023 klockan 09:09


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel