Hem » Långivare » Resurs Bank
Lånejämförelse

Resurs Bank

Resurs-Bank

Den nordiska nischbanken Resurs Bank grundades 1977 och är en del av den stora Resurskoncernen. Företaget, som ägs till 100 procent av Resurs Holding, har drygt 700 anställda i dagsläget och huvudkontoret ligger i Helsingborg. Bortsett från Sverige bedriver banken även verksamhet på den danska och norska marknaden.

Resurs-Bank

Om Resurs Banks lån

Hos Resurs Bank kan du ansöka om både små och stora privatlån på mellan 10 000 och 500 000 kronor. Hur stort lån just du blir beviljad beror dock på din kreditvärdighet. I vissa fall kan du bli erbjuden ett lägre belopp än det du ansökt om.

Löptiden för lånen sträcker sig mellan 2 – 15 år. Vilken löptid du väljer kommer att påverka månadskostnaden för lånet. Resurs Bank rekommenderar att du väljer en kortare löptid för mindre lånebelopp.

Återbetalning sker via autogiro, men du kan när som helst göra extra inbetalningar eller lösa hela din resterande skuld. Då lånet har en rörlig ränta behöver du nämligen inte betala någon ränteskillnadsersättning.

Ränta och avgifter

Resurs Bank har likt många andra banker och kreditinstitut en individuell ränta på sina lån. Det betyder att du inte kan se vad just ditt lån kommer att kosta innan du ansöker, då det är din kreditvärdighet som ligger till grund för prissättningen.

Årsräntan sträcker sig i dagsläget mellan 4,67 och 15,15 procent. Utöver ränta tillkommer en aviavgift samt en uppläggningsavgift som gör att den effektiva räntan blir snäppet högre, närmare bestämt cirka 5,3 – 21,3 procent.

Om du vill öka dina chanser att bli erbjuden en lägre ränta av Resurs Bank rekommenderar vi att du ansöker tillsammans med en medsökande. Eftersom ni är två som ansvarar för återbetalningen minskar risken med utlåningen, vilket i sin tur kan bidra till en lägre ränta.

Utbetalningstid hos Resurs Bank

När du ansöker via oss på Likvidum kan du få svar från Resurs Bank (och ett flertal andra långivare) redan inom en arbetsdag. Om du är nöjd med ditt låneerbjudande och väljer att ansöka behöver du bara signera det bifogade skuldebrevet.

Så fort Resurs Bank mottagit dina lånehandlingar och sett till att allt är i sin ordning kommer de att betala ut lånet till ditt konto. Normalt sett tar denna process mellan 1 – 3 arbetsdagar beroende på när de får ditt låneavtal, men också på bankernas bryttider.

Grundkrav hos Resurs Bank

Resurs Bank har likt många andra banker en del grundläggande krav som du måste uppfylla för att kunna bli beviljad ett lån. I det här fallet ser grundkraven ut enligt följande:

  • Minst 20 år
  • Årsinkomst på minst 100 000 kronor
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Du får inte vara långtidssjukskriven
  • Inga skulder hos Kronofogden
Resurs-Bank

Specifikationer för Resurs Banks lån

Lånebelopp 10 000 – 500 000 kr
Löptid 2 – 15 år
Nominell ränta 4,67% – 15,15%
Effektiv ränta 5,3% – 30,72%
Uppläggningsavgift: 399 kr
Månadsavgift: 19 kr
Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 8 300 kr/mån
Betalningsanmärkningar: Nej
Utbetalningstid: 1 – 3 dagar

Representativt exempel

Exempel: Vid ett kreditbelopp om 150 000 kr med rörlig årsränta om 7,98 % och 10 års återbetalningstid uppgår den effektiva räntan till 8,81 %. I exemplet ingår administrationsavgift om 29 kr per månad och uppläggningsavgift om 499 kr. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 2 277 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 214 324 kr fördelat på 120 avbetalningar. Exemplet, som är beräknat (2022-08-30), förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning till närmaste högre krona tillämpas.

Resurs-Bank

Övriga produkter hos Resurs Bank

Som tidigare nämnt erbjuder Resurs Bank inte bara privatlån utan flera andra banktjänster, vilket gör det möjligt att samla flera delar av din ekonomi hos banken.

  • Låneskydd. En försäkring för ditt privatlån som täcker lånets månadskostnader i upp till 12 månader om du förlorat din inkomst, exempelvis på grund av sjukdom.
  • Sparkonto. Här får du 0,5 procent i sparränta från första kronan samt obegränsat med fria uttag. Sparkontot omfattas naturligtvis av insättningsgarantin.
  • Kreditkort. Resurs Bank erbjuder även tre olika kreditkort med en kredit på mellan 30 000 – 150 000 kronor.
Resurs-Bank

Kundtjänst via mejl eller telefon

På Resurs Banks hemsida finns en informativ FAQ-sektion där du kan hitta svar på enklare frågor gällande bankens produkter. Om du ändå vill komma i kontakt med en medarbetare kan du göra det under vardagar mellan kl. 08:00 – 18:00 via telefon.

Resurs-Bank

Låna pengar hos Resurs Bank via Likvidum

Likvidum samarbetar med Resurs Bank och ett tjugotal andra välkända långivare på den svenska marknaden. När du ansöker hos oss kan du med andra ord få svar från både Resurs Bank och en rad andra banker och kreditinstitut. Det gör det enklare att hitta det bästa lånet för dig utefter dina förutsättningar.

I samband med din ansökan registrerar vi en kreditupplysning hos UC som alla anslutna banker sedan får dela på. Vår jämförelse är dessutom helt kostnadsfri och du får en bra översikt av dina erbjudanden genom att logga in på din sida med ditt BankID. Välkommen till oss!

10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 170 000 kr, 10 års återbetalningstid, nominell ränta 7,61 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 7,95 %. Totalkostnad: 243 818 kr eller 2 028 kr/månad fördelat på 120 inbetalningar. Individuell ränta 2,95 %–25,95 % (effektiv ränta 2,99 %–29,27 %). Återbetalningstid 1–15 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-03-01).

Denna artikel skrevs 2022-04-28 och uppdaterades 16 januari, 2023 klockan 09:31


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel