fbpx

Ett lånelöfte till ditt privatlån ger dig extra säkerhet

Att ha ett privatlån är bland de vanligaste lånetyperna efter att ha lån till hus eller lägenhet. Många lånar till bilen, sommarstugan eller den där unika semesterresan. Även om syftet med lånen varierar beror de oftast på att personen behöver ett extra tillskott i kassan, kanske på grund av en oväntad utgift. Ofta är det sådant som en trasig bil eller ett sjukt djur som gör att det finns ett behov av snabba pengar. Med ett lånelöfte till privatlån kan du känna dig trygg med att du har finanserna.


Flera olika lånetyper

Många privatlån är lite större lån som ges ut via bankerna. För att vara aktuell för ett sådant lån behöver du ha en fast inkomst, eller åtminstone en som är regelbundet återkommande så att banken vet att du har förmåga att betala tillbaka lånet. Vissa banker erbjuder korta krediter och andra ger längre kredittid, ofta med lite lägre räntor. De vanligaste lånetyperna är oftast krediter med någon typ av säkerhet såsom en bil, en båt eller ett fritidshus. Andra lån kan vara lån riktade mot en specifik händelse såsom ett bröllop eller en semesterresa. 


Lånelöfte till privatlån gör att du kan låna pengar snabbt

Oavsett varför du behöver låna pengar kan det vara tryggt att ha ett lånelöfte till privatlån så att du vet att du snabbt kan slå till om rätt tillfälle dyker upp. Som exempel kan det vara så att du letar efter en ny bil och då vet vi alla att rätt tillfälle snabbt kan dyka upp, men även snabbt försvinna om du har otur. Genom att du då vet att banken kommer att bevilja ditt lån kan du enkelt gripa tillfällena när de dyker upp istället för att behöva vänta på besked om låneansökan är godkänd. 


Oftast vet du vad du vill ha för något när du börjar leta. En viss bilmodell eller husvagn kan vara svår att hitta vilket gör att du vill ha korta beslutsvägar när väl tillfället dyker upp. Kanske har familjen växt och ni behöver byta ut den gamla trotjänaren, eller så har gamla bilen gått sönder och ni behöver en ny bil snabbt. 


Jämför olika erbjudanden

Även om det är lätt att tacka ja till första bästa erbjudande kan det vara klokt att ringa till olika långivare och jämföra vad de kan ge dig för villkor.  En bank kanske ger dig en lägre ränta, men kanske inte erbjuder låneskydd som ger dig extra trygghet om något skulle hända dig under lånetiden. En annan kanske har väldigt låg ränta tack vare samarbete med en fackklubb eller förening. 


Det kan löna sig att undersöka olika typer av medlemslån som erbjuds via föreningar och fackförbund. Eftersom dessa förhandlas fram för många medlemmar kan de ofta ge väldigt förmånliga räntor och villkor. Ett lånelöfte till privatlån ger snabbt och enkelt och ofta med lite lägre krav på dessa typer av lån. Bilen eller husvagnen kanske på så sätt blir lite billigare än om du hade valt att gå via din vanliga bank och få lån via dem. 


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej