Vad är en låneförmedlare?

Vi förklarar vad en låneförmedlare egentligen betyder. Och vi tar upp några av de fördelar det innebär för kunder att använda sig av en. Lånemarknaden är massiv och informationsflödet varierar stort vilket gör att vi vill förklarar vad det är.

Få vetskap om ordets innebörd för att få möjligheten att göra ett bra val då ni önskar ta ett lån.

Låneförmedling – ordets betydelse 

En aktör mellan kreditgivare och konsument. Låneförmedlarens arbete består av att hitta alternativ med de främsta villkoren och hjälpa dig som kund att jämföra olika lånalternativ så att du kan välja det bästa och billigaste lånet och spara pengar. Att nyttja tjänsten är gratis för kunden då långivarna betalar förmedlaren för att vara med i deras jämförelse av olika lån.

En förmedlare finns till för att underlätta för konsumenten. De ska vara opartiska för att på bästa sätt hjälpa kunden.

Flertalet fördelar att använda sig av tjänsten

Den första fördelen är likt ovan nämnt. Att få hjälp med att konkurrensutsätta olika kreditgivare gör att både likheter och skillnader syns på ett tydligt sätt vilket förenklar beslutet avsevärt. Dessutom behöver inte kunden göra jämförelsen, det gör förmedlaren.

Även tidsmässigt lönar det sig att använda en förmedlare av lån. Allt kunden behöver göra är att skicka en ansökan, invänta svar och sedan se bland relevanta alternativ. Att inte behöva läsa igenom många olika villkor och lånekalkyler sparar mycket tid.

Belasta inte kreditvärdigheten mer än nödvändigt. Varje gång en ansökan skickas tar låneinstitutet i fråga en UC. De måste enligt lag se till att kunden har en tillräcklig betalningsförmåga. Men tyvärr är varje UC registrerat i 6 mån efter vilket missgynnar om man ansöker hos flera aktörer. Om en kund har ett visst antal UC tagna inom 6 mån kan denne få avslag av den anledningen.

Tack vare förmedlingstjänsten är det möjligt att enbart ta en UC vilken samtliga långivare får ta del av. Kunden får de bästa villkoren samtidigt som registret inte belastas.

Känn mer trygghet och en säkerhet i att ni skapar ett låneavtal med en seriös långivare. Vi kan inte gå i god för samtliga lånförmedlare vi kan tala för oss själva. Då vi endast jämför stabila aktörer finns det ingen risk för att ni som kund får kontakt med ett ostabilt företag. Det är av stor vikt, särskilt numera då otaliga kreditgivare är tillgängliga på nätet.

Vi på Likvidum är en låneförmedlare och vi förmedlar lån mellan 10 000 och 500 000 kr

Därför passar vi till de allra flesta tillfällen då ni önskar att hitta ett lån. Med vår hjälp kan ni samla dyra lån, låna till allt från en kyl eller frys till kontantinsatsen för ert nya hus. Lån utan säkerhet ger er friheten att helt själva bestämma vart pengarna ska gå. Något andra lån inte kan erbjuda.

En ansökan är klar på någon minut och kan skickas in. Kort därefter får ni svar av oss och kan då läsa vilka alternativ det finns för just er och era förutsättningar. Med en signatur är det bara några få dagar till pengarna kommer till ert konto. En snabb, smidig och helt kostnadsfri process.

Ansök enkelt i formuläret på vår sida eller kontakta oss om ni undrar något.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej