Låneförmedlare

En låneförmedlare kopplar ihop personer som vill ha ett lån med olika banker och långivare. Du får erbjudanden från många olika banker med en enda ansökan när du använder en låneförmedlare. På så sätt kan du enkelt jämföra villkoren som ränta och avgifter för olika lån och sedan välja det billigaste.  

 

 • billån fördelarVälj mellan lån från många olika kreditgivare
 • billån fördelarJämför räntan – välj det billigaste alternativet
 • billån fördelarEndast en UC
 • billån fördelarHelt gratis att använda låneförmedlare
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Vad är en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett företag fungerar som en mellanhand mellan dig som kund och bankerna och andra långivare. Genom att gå via en låneförmedlare istället för att ansöka direkt hos en specifik långivare får du automatisk erbjudanden med besked om personlig ränta från ett flertal långivare. Något som innebär att du maximerar sannolikheten att hitta ett billigt och bra lån direkt, vid första försöket.

 

För att få tillgång till samma information som en långivare ger dig på egen hand måste du ansöka hos ett stort antal långivare. Det tar mycket tid och försämrar dessutom din kreditvärdighet och dina chanser att få ett lån till bra villkor.

 

Vid varje ansökan tas nämligen alltid en kreditupplysning, i regel hos Upplysningscentralen (UC). Varje kreditupplysning sänker nämligen din kreditvärdighet, vilken i praktiken innebär att dina villkor försämras för varje gång du söker ett lån.

 

När du ansöker hos en långivare slipper du oroa dig för kreditupplysningar. En ansökan ger dig svar med besked om ränta och övriga kostnader från ett flertal långivare. Samtidigt registreras bara en upplysning hos UC.

 

Genom att gå via en låneförmedlare kan alltså du enkelt jämföra olika lån och räntan för dem och sedan välja det billigaste alternativet, utan att din kreditvärdighet försämras i onödan. Grädden på moset? Det kostar inget att använda sig av en låneförmedlare.

 

Så funkar det att söka lån genom en låneförmedlare

En låneförmedlare fungerar i praktiken som en mellanhand och oberoende jämförelsetjänst för dig som konsument. Det är inte låneförmedlaren som lånar ut pengarna du ansöker som. De förmedlar istället dina uppgifter till bankerna och långivarna de samarbetar med och skickar tillbaks deras besked till dig.

 

En låneförmedlare ger dig tillgång till låneerbjudanden som är personligt anpassade utifrån just dina villkor. Du får alltså veta hur mycket det skulle kosta dig att låna den summa du ansökt om hos många olika långivare.

 

Du kan sedan enkelt jämföra lån och räntor hos flera alternativa långivare, se vad de kostar och välja det billigaste lånet oavsett om du letar efter ett lån för konsumtion eller om du vill förbättra din ekonomi genom att baka ihop dyra lån och krediter.

Fördelar med att använda en låneförmedlare

 

Enkelt att hitta billigaste lånet

En låneförmedlare samlar många olika banker och långivare på ett ställe. Du behöver bara göra en ansökan och får automatiskt erbjudanden från alla långivare låneförmedlaren samarbetar med. Det ökar dina chanser att dina chanser att hitta det billigaste möjliga lånet. Dessutom spar du tid.

 

Bara en kreditupplysning

Varje gång du ansöker om ett lån görs en kreditupplysning, i regel hos Upplysningscentralen. Att ha många noteringar hos UC är inte bra för din kreditvärdighet och gör det svårare att få lån till bra villkor. När du ansöker via låneförmedlare görs endast en upplysning trots att du får erbjudanden från många olika långivare.

 

Helt gratis

Det kostar inte en krona för dig som konsument att ansöka om lån hos en låneförmedlare som oss på Likvidum. Du kan självklart använda tjänsten för att jämföra lån och/eller se vilken ränta du kan få. Vi tar inte ut några avgifter från dig som kund även om du avstår från att teckna ett lån.

 

Kostnadsfri rådgivning

Hos oss på Likvidum får du kostnadsfri rådgivning och hjälp att hitta det bästa lånet. Vi kan hjälpa dig att reda ut de olika bankernas villkor och för- och nackdelar med olika alternativ. Du kan också hjälp att lägga om befintliga lån för att få en bättre räntan och lägre månadskostnad.

 

En låneförmedlare hjälper dig att bevara din kreditvärdighet

Problemet med att söka hos olika långivare är, utöver att det tar tid, att det försämrar din kreditvärdighet. När du ansöker om ett lån görs nämligen alltid en kreditupplysning. De flesta långivare gör sin upplysningar hos UC. UC sparar alla kreditupplysningar som gjorts på en person i tolv månader.

 

Det betyder att andra långivare och kreditupplysningsbolag kan se noteringar hos UC. Många upplysningar uppfattas generellt på att person inte sköter sin ekonomi och/eller lånar vidlyftigt. Därmed försämras din kreditvärdighet för varje låneansökan.

 

Söker du lånet hos en låneförmedlare behöver du inte oroa dig för att kreditvärdigheten försämras. De flesta låneförmedlare samarbetar nämligen med UC och tillämpar en teknik som gör möjligt att skicka dina uppgifter till alla långivare och banker de samarbetar med automatiskt. På så sätt kan du får svar från ett stort antal banker, samtidigt som endast en enda UC registreras.

 

Så går det till att låna via en låneförmedlare som Likvidum

 

Att söka och jämföra lån låneförmedlare är enkelt. Hos oss på låneförmedlaren funkar det så här:

 

1. Fyll i din ansökan

Fyll i din ansökan i låneformuläret. Du skriver in dina personuppgifter, anger det belopp du vill lån (10 000 – 600 000 kronor) och anger hur länge du vill ha lånet (löptid). Därefter skickar du in din ansökan genom att signera med BankID.

 

2. Din låneansökan behandlas

Så fort du signerat din ansökan går den iväg till de banker och långivare vi samarbetar med. De kommer nu att titta på din ansökan och bestämma om de kan låna ut pengarna till dig. Samtidigt tittar långivarna också på dina ekonomiska förutsättningar som inkomst, ålder, boende- och anställningssituation. Baserat på detta bestämmer de också vilken ränta de kan erbjuda.

 

3. Långivare skickar sina svar

Så fort långivarna är klara med sin bedömning skickar de över ett erbjudande till oss på Likvidum. Oftast går det här helt automatiskt och riktigt fort. De första svaren dyker inte sällan upp inom 15 minuter. Du kan nu ta del av långivarnas erbjudanden genom att logga in på ditt konto här på likvidum.se.

 

4. Välj lånet som passar dig bäst

När alla långivare har skickat sin erbjudande är det dags för dig att ställning till vilket lån du vill ha. Självklart kan du välja att avstå helt om du exempelvis skulle ångra dig. Din ansökan är inte bindande. Om du vill gå vidare kan du antingen granska alternativen själv på dina sidor här på Likvidum. Du kan också gå igenom alternativen över telefon med någon av våra rådgivare.

nbsp;

Genom att titta på de villkoren för olika alternativen kan du enkelt avgöra vilket som passar dig bäst. Det bästa alternativen är i regel det som har lägst effektiv ränta. Tänk också på att två olika lån som har samma effektiva ränta kan vara olika bra för dig. Om ett av alternativen kommer med högre avgifter kan det vara dyrare trots att den effektiva räntan är samma eftersom du kan dra av 30 % av räntekostnaderna i din inkomstdeklaration.

 

5. Signera det bästa låneavtalet

När har gått igenom alla alternativ och bestämt dig signerar du lånehandlingarna. Enklast är att signera digitalt med BankID. Sen är det klart. Banken kommer nu gå igenom de sista detaljerna och inom några dagar betalas pengar ut till dig.

 

Tänk på att det kan ta lite olika tid för olika långivare att betala ut pengarna. Om det är viktigt att pengarna betalas ut fort bör du tänka på det när du väljer långivare. De flesta svaren du får från långivarna innehåller information om utbetalningsrutiner.

Kostar det något att jämföra lån hos en låneförmedlare?

Nej, det är helt gratis att ansöka om lån via en låneförmedlare. Vi på Likvidum tar inte ut några som helst avgifter eller tilläggskostnader av våra kunder. Låneförmedlaren får istället betalt av de olika långivarna när en kund väljer att teckna ett lån. Ett upplägg som gynnar alla parter. Du som kund får veta vad det skulle kosta dig att låna hos flera långivare.

 

Du kan sedan jämföra villkor och kostnader och därmed hitta bästa lånet med den lägsta möjliga kostnaden. Långivarna i sin tur kommer i kontakt med potentiella kunder utan att lägga pengarna på reklam och marknadsföring.

 

Letar du efter ett lån? Vi har förmedlat lån till mer än 100 000 nöjda kunder. Hos oss kan du jämföra räntan för lån från många olika banker och långivare. Betala inte mer än nödvändigt för ditt lån.

 

Sammanfattning – låneförmedling:

En låneförmedlare är en aktör som gör det möjligt att snabbt jämföra räntor, villkor och kostnader för lån hos olika banker och långivare. Efter att du skickat in din ansökan vidarebefordrar låneförmedlare dina uppgifter till anslutna banker och långivare. Därefter återkommer de långivare och banker, som kan ge dig ett lån, med varsitt erbjudande.

 

Varje erbjudande innehåller information om personlig ränta, avgifter, återbetalningsvillkor och allt annat du behöver veta. På sätt kan du enkelt se vilken långivare som erbjuder det bästa och billigaste lånet utifrån dina personliga förutsättningar. När du bestämt för ett specifikt lån signerar du låneavtalet. Kort därefter betalas pengar du till det konto du angivit i din ansökan.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om låneförmedlare

Vad är kraven för att låna via låneförmedlare? accordian

Kostar det något att använda en låneförmedlare? accordian

Hur mycket kan jag låna via en låneförmedlare? accordian

När betalas pengarna ut? accordian

Vad blir räntan på mitt lån? accordian

Vilka banker samarbetar med låneförmedlaren Likvidum med? accordian

Vilken löptid ska jag välja på mitt lån? accordian

Gör ni verkligen bara en kreditupplysning? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej