Värmepumpen – kanske din hetaste investering

En värmepump är en klok investering i de flesta villahushåll. Förutom att de gör det varmt och mysigt på vintern har de flesta numera även kylfunktioner vilket kan vara väldigt skönt under varma sommardagar. En värmepump sägs väldigt snabbt kunna betala tillbaka sin investering, särskilt om den placeras på rätt plats i ditt hus. Det kan dock vara så att du känner att det är en större summa pengar som du inte kan lägga ut på ett bräde – och då kan det vara en klok idé att låna pengar till att installera värmepump.

 

Ett gott inomhusklimat gynnar många

Ingen mår bra av att ha det för kallt inne. Är ni som bor i huset dessutom lite äldre kan det rent av vara farligt att ha för låg inomhustemperatur. Många äldre villor värms upp med oljeburna element eller kanske ett äldre vattenburet system där pannan eldas med olja eller kol. För att minska både belastning på miljö och plånbok kan en värmepump i de lägena vara en ypperlig investering. Genom att värma upp luft med hjälp av luft eller vatten kan ge väldigt god värmeekonomi och det är oftast ett utmärkt komplement till befintligt värmesystem.

 

Förutom värme kan de som sagt många gånger även kyla luft, vilket kan vara mycket skönt om det är en varm och kvav sommar. Genom de dubbla funktionerna har du alltid nytta av din värmepump. En värmepump som kyler är oftast lite dyrare än de som endast värmer luften, men kan ändå vara ett bättre val om du även tänker på det ökade värdet på fastigheten vid en eventuell framtida försäljning.

 

Låna till värmepump och ha den klar redan till vintern

Om du har bestämt dig för att investera i en värmepump behöver du ta kontakt med ett antal företag och ta in offerter på vad installation och driftsättning av din nya pump kommer att kosta. När du bestämt dig för vilket fabrikat du vill ha och vem som ska installera den så har du troligen rätt god koll på vad värmepumpen i slutändan kommer att kosta.

 

Efter att ha tagit fram en budget och tidplan är det därför dags att ringa runt och jämföra låneerbjudanden från olika banker. Behöver du låna en liten summa till värmepumpen, eller blev det ett dyrare ingrepp? Har du en installationsfirma som ska hjälpa dig kan de också ha finansieringslösningar som kan vara fördelaktiga via sina samarbetspartners. Dessa lösningar kan ibland ge ett bättre ränteläge än om du ringer din gamla vanliga bank och frågar om ett privatlån.

 

När du sedan har installerat pumpen kan du lugnt luta dig tillbaka och njuta av ditt nya, jämna inomhusklimat. Troligen kommer du relativt snabbt känna att det absolut var värt alla pengar att slippa frysa om fötterna på vintern eller att känna dig som en smältande isglass på sommaren. Din nya investering kommer dessutom snabbt visa sig fördelaktig på din elräkning och du har snabbt sparat ihop ett gäng sköna slantar som du kan använda på något bättre än att värma upp huset.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej