Låna till snöskoter – ny eller begagnad

Lynx, Ski-Doo, Yamaha, Polaris och Arctic Cat är förhoppningsvis namn som får det att pulsera i kroppen på dig. Det finns inte mycket som går upp emot att sätta sig på en uppvärm och puttrande snöskoter och bege sig ut på fjället. Oavsett om du jagar, sportfiskar eller bara älskar fjällmiljön och naturen på vintern är det en upplevelse att köra snöskoter. Även om märkena vi nämner alla är av hög kvalité kommer det tillfällen då den gamla dyrgripen behöver kasseras och en ny skoter behöver köpas in. En ny snöskoter är tyvärr ingen billig historia vilket gör att det blir vanligare att låna pengar till att köpa snöskoter.

 

Vad ska man tänka på när man lånar pengar till att köpa snöskoter?

Det första du ska tänka på är att du väljer att köpa en snöskoter från ett kvalitetsmärke. Alla de vi nämner är kända märken av hög kvalité. Utan att säga något om vilka som är bäst kan vi nämna att Lynx säljer mest i Sverige och att den senaste tiden har Ski-Doo gjort ett rejält försäljningslyft när allt fler har valt det märket.

 

Det är inte så vanligt att låna till snöskoter med kontantinsats som man kan göra med en bil hos en märkeskedja. Självklart finns det återförsäljare som erbjuder finansieringsavtal och de kan i vissa fall kräva en insats för att ge ett bra erbjudande. Som vanligt innebär det att du måste binda upp en del kapital för att sen få låna till resten av snöskotern, utan att för den delen vara säker på att du fått marknadens bästa låneerbjudande för just dig.

 

Låna genom en låneförmedlare

För att öka dina chanser att få bra villkor för att låna pengar till en snöskoter ta kontakt med en låneförmedlare som oss på Likvidum. Vi hjälper dig med en kreditupplysning och förhandlar med banker och långivare för att du ska få ett så bra erbjudande som möjligt. Om du har för avsikt att äga snöskotern ett par år och sen sälja den vidare så kanske du vill teckna ett lån som är avbetalat och klart när skotern ska säljas. Om du däremot tänker äga skotern så länge den fungerar kanske du prioriterar ett lån med längre återbetalningstid.

 

Har du en medsökande på lånet kan du ofta få bättre villkor och därmed en lägre ränta än om du lånar själv. Oavsett vilken väg du väljer och hur du lägger upp ditt lån kommer vi på Likvidum hjälpa dig att få ett så bra låneupplägg som möjligt. Vi förespråkar ett aktivt liv och många av våra medarbetare antingen idrottar eller tillbringar tid ute i naturen. Därmed vurmar vi lite extra för de som investerar i snöskotrar eller andra maskiner som tar oss ut på nya äventyr. Låt oss hjälpa dig planera upp ett privatlån som du har råd med och som hjälper dig att hitta ett lån få den snöskoter du vill ha.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej