Låna till rehabilitering kan ge en bättre ekonomi

Vägen tillbaka efter en skada kan vara lång och krånglig. Oftast ger skador effekter både på det kroppsliga välmåendet såväl som på ekonomin. Med sjukskrivning, nedsatt arbetsförmåga och andra otrevliga sidoeffekter är det bra att kunna komma tillbaka till ett normalt liv så fort som möjligt. Via landstingen erbjuds oftast en rehabilitering, men ibland kanske den inte är tillräcklig eller så kanske den behöver kompletteras med någon ytterligare träning. Gymkort och personliga tränare springer snabbt iväg i pris och det kan därför vara så att du behöver låna pengar till rehabilitering för att få en så snabb och bra läkning som möjligt.

 

Kanske tänker du att det endast är rehab via sjukgymnast som är den rehabilitering som räknas. Det kunde dock inte vara mer fel. All träning som utförs efter en skada eller operation behöver vara så rätt och noggrant utförd som möjligt för att ge optimalt resultat. Att anlita en personlig tränare är ofta väl investerade pengar för att få hjälp att utföra rätt övningar med hänsyn till den skada eller funktionsnedsättning du har.

 

Tänk långsiktigt när du ska låna till rehabilitering

Många gånger kan en utgift kännas dyr precis när den görs, men den kan snabbt betala av sig om du tänker på det som en långsiktig investering. Ta som exempel en knäoperation. Med felaktig träning efter operationen har det nya knät inte en chans att uppnå sin fulla rörlighet eller kapacitet och du riskerar att stå där med ett knä som fortfarande inte tål belastning. Ett bra och genomtänkt rehabiliteringsprogram kan dock ge dig goda förutsättningar att få ett knä som håller i många år.

 

Det första du därför behöver göra är att sätta dig med en kunnig sjukgymnast eller liknande och gå igenom just din skada och vad du behöver för att kunna fungera optimalt. Kanske är det simning och vattengymnastik som behövs – kanske är det träning på gym som är mest fördelaktigt? Genom att ha en plan för din träning kan du enkelt se vad du kommer att behöva och på så sätt kunna räkna på vilken lånesumma som behövs för just dig.

 

Jämför räntor och erbjudanden

När du vet hur mycket pengar du behöver låna är det dags att börja ringa runt och jämföra både räntor och villkor. Korta lån med hög amorteringstakt kan passa dig som inte behöver låna så stora summor. En längre återbetalningstid är oftast lämpligare för större lån. Kom ihåg att du även måste ta med din eventuella sjukskrivning i beräkningarna när du ska ansöka om lån. Kanske kan det vara fördelaktigt med en lösning där du erbjuds ett antal betalningsfria månader i början av lånet om du vet att du har en period med sämre likviditet framför dig. Om du har minskat i sjukskrivning sen du lånade sist och därmed har fått en bättre ekonomi kan det vara värt att se över dina lånevillkor och göra en omförhandling av dina lån. Har du flera mindre och kostsamma lån kan det smart att slå ihop dem i ett större samlingslån – då kan du i de flesta fall pressa ner räntan rejält och få en lägre månadskostnad.

 

Kom dock ihåg att en bra rehabilitering ofta kan göra stor skillnad i vardagen för dig efter en skada eller sjukdom. Kan du snabbt komma tillbaka till normal funktion kan du ofta vara igång med dina vanliga aktiviteter, om det så är att arbeta eller påta i trädgården utan smärta.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej