Låna pengar till privat vård och få snabb hjälp

Efter många år av nedskärningar i vård och omsorg har vår sjukvård till slut blivit så pressad att det kan vara rimligt med privat sjukvårdsförsäkring. Många tror att dessa är till för de rika och välbeställda, men sanningen är att det kan vara fördelaktigt för de flesta. Om du är lite äldre och lider av en del mindre krämpor kan det vara skönt att veta att du alltid får snabb hjälp av kvalificerad personal utan att behöva vänta i ändlösa vårdköer.

 

Sjukvårdsförsäkring fungerar inte alltid för vården du behöver

Privat vård behöver inte heller vara speciellt dyr. När du tecknar dig för en privat sjukvårdsförsäkring kan du välja på vilken nivå du vill vara. Kanske känner du att du vill ha hjälp med de vanligaste sjukdomarna, kanske vill du bara ha hjälp vid avancerad vård. Oavsett kan du få bra hjälp med att leta fram just din sjukvårdsförsäkring av de flesta bolagen på marknaden. Problemet är att om du redan har en skada eller sjukdom kommer du inte få försäkra den. Det skulle vara som att försäkra ett redan brinnande hus, låter som en hemsk liknelse men så resonerar försäkringsbolagen. Tecknar du en privat vårdförsäkring när du har ett trasigt knä som exempel kommer vård för knä att uteslutas ur din försäkring. Det är då som kostnaderna kan dra iväg, om du behöver betala privat vård eller operationer själv. Kontakta oss för att få veta hur mycket du kan låna, klicka på länken här.

 

Vård utomlands eller hemma?

Förutom vård via sjukvårdsförsäkringar kan du även betala direkt för att få till exempel en operation på en privat klinik. Kanske vill du genomföra ett bröstlyft och bröstreduktion för att råda bot på din onda rygg? Via den allmänna vården kan en sådan operation ta år att få utförd i och med att den sällan räknas som akut. Genom att betala för en dylik operation kan du få snabb hjälp och slipper slita på kroppen i onödan med felbelastningar och annat.

 

Andra alternativ kan vara vård som rör autoimmuna sjukdomar där svenska vården inte alltid är uppdaterad på de senaste rönen. Många specialistkliniker finns utomlands och kan vara kostsamma att besöka – även om de ofta ger ett bra vårdresultat. Att låna pengar för att få privat vård utomlands kan absolut vara en rimlig investering om alternativet är att gå obehandlad och må dåligt.

 

Låna till privat vård är inte krångligt

Det kan kännas jobbigt att låna pengar för att bekosta privat vård. Det behöver dock inte vara varken svårt eller krångligt om du noga tänker igenom vad du har för behov och dessutom ringer runt och jämför erbjudanden. Kanske kan du ta ett förmånligt lån via någon av dina föreningsmedlemsskap? Många föreningar erbjuder så kallade medlemslån som kan ha mycket bra ränteläge. Ett annat alternativ kan vara att höja lånet på ditt hus eller på sommarstugan. Dessa lån har en fastighet som säkerhet vilket oftast ger ett bra ränteläge. Var det dessutom länge sedan du köpte ditt hus kan det finnas mycket utrymme kvar att låna på.

 

Att tänka på när du lånar till privat vård

Lån ska ju betalas tillbaka. Beroende på din situation kan det vara aktuellt med olika långa återbetalningstider för att få olika månadsbelopp att betala. Har du en tajt ekonomi är det klokt att göra upp en budget och rita upp hur du tror att din närmsta framtid ser ut. Har du värk kan det ju vara så att du efter att ha fått adekvat vård kan arbeta lite igen vilket dramatiskt kan förändra din betalningsförmåga. Att låna för att finansiera privat vård kan därför i långa loppet leda till både en bättre hälsa, men även ett bättre ekonomiskt läge!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej