Att låna till operation kan förändra ditt liv

Idag är verkligheten sådan att vår vård dras med långa operationsköer. Många som skulle behöva akut hjälp får vänta veckor, månader – eller till och med år på rätt hjälp. För dig som är skadad eller sjuk kan dessa köer vara mycket stressande eller till och med vara en fråga om liv och död. Det finns dock privata alternativ där du kan få behandling näst intill direkt. Problemet med dessa är dock att de ofta kan vara väldigt kostsamma och det kan vara ohållbart för en pensionär eller för dig med liten inkomst.

 

Många operationer genomförs utomlands

Vissa typer av operationer går att genomföra via privata försäkringar här i Sverige. I andra fall måste vården sökas utomlands eftersom det inte finns kapacitet att behandla allt i svensk sjukvård som det ser ut idag. Det kan till och med vara så att vissa operationer endast utförs utomlands och kanske inte alls erbjuds i Sverige, trots god prognos för de som behandlas. Oavsett om du har en enkel åkomma eller vill ha en mer exklusiv behandling så är vård utomlands ofta dyr.

 

I vissa fall kan du få tillbaka kostnaden för operationen av svenska försäkringskassan – men så är det långt ifrån alltid. Är du lite äldre kan skillnaden mellan en snabb operation och en som dragit ut på tiden vara avgörande för din livskvalitet. Att då låna pengar för en operation kan vara skillnaden på en fantastisk pension eller en pension i misär.

 

Låna till operation, men var noga med ditt val

När det gäller att låna pengar till en operation kan det vara frestande att låna hos första bästa bank. Det kan dock vara klokt att ta en stund och fundera över vilken summa du behöver låna. För det mesta är det själva operationskostnaden man tänker på när man funderar över vad operationen kommer att kosta. Glöm dock inte bort eventuell sjukskrivning, eftervård, mediciner och annat som kommer av att du opererat dig. Kanske behöver du någon typ av hjälpmedel eller så kanske du måste stå för resan.

 

För att inte förhasta dig och göra ett ogenomtänkt val är det klokt att tänka igenom dels lånesumma, men även i vilken takt som du ska betala av ditt lån. Är det en mindre summa kanske en kort och snabb amortering är att föredra, medan ett större lån kan behöva betalas av under en längre tid. Har du en lägre inkomst kan banken också hjälpa dig med att se över så att du har de pengar som behövs för att klara hyra och annat.

 

Bättre livskvalitet kan behöva kosta

Det kan kännas surt att behöva låna pengar för en operation, men frågan du ska ställa dig kanske är om du har råd att låta bli? Genom att få en operation i rätt tid kan du snabbt vara på benen igen och slipper både smärta och sjukskrivning. Varför lida om du kan få snabb hjälp med dina besvär? Se över din ekonomi samtidigt så behöver du inte råka ut för några obehagliga överraskningar.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej