Låna pengar till MC

I Sverige finns det nästan 150 000 kilometer vägar, både statliga och kommunala gator och vägar räknas in i den siffran. Vi har därmed inte räknat med alla privata vägsnuttar som finns i vår långa, avlånga land. Med så mycket väg och en sommar som bara blir längre och längre är det inte konstigt att många vill ligga ute på vägarna med en MC. Alla vi som en gång satte oss på en gammal moped, 50 kubik cylinder, och tuffade fram längs gatorna har det fortfarande i blodet. Oavsett om du körde en Puch Dakota på 70-talet eller en Scooter som Yamaha Aerox 30 år senare finns känslan där. Att sparka igång något ännu tyngre, en 6-växlad BMW F800, och gasa ut på en slingrig landsväg är en känsla man längtar tillbaka till.

 

Vad kostar en MC?

Beroende på om du köper en ny eller begagnad mc, en lätt eller tung motorcykel kommer priserna att variera en hel del. Om du föredrar lätta motorcyklar och vill låna till en BMW F800, begagnad som gått ett par tusen mil och har några år på nacken kan du klara dig under 50 000 kr. Om du däremot föredrar en riktigt tung MC och vill låna till att köpa en Harley Davidson, som dessutom är ny, får du räkna med att låna uppåt 500 000 kr och kanske mer därtill. Fördelen är att när du ska köpa en MC är det du själv som väljer, du väljer om du ska låna till att köpa en ny MC eller om det räcker med en mindre begagnad. Det kanske är vägarna som är målet och inte hur kraftfull maskin du har. Oavsett vilket är det två saker du behöver tänka på kring finansieringen. För det första är det att gärna ha ett litet kapital att sätta in själv, om inte annat för att säkerställa kringkostnader som transport, försäkring, MC-hjälm och så vidare. Det andra är att innan du drömmer dig bort bör du först ta reda på hur mycket du får låna och framför allt, hur mycket du känner att du har råd att betala varje månad på ett lån.

 

Hur kan man låna till en MC?

Våra lånerådgivare på Likvidum kan hjälpa dig att planera ditt inköp. Inte bara tar de reda på hur mycket du får låna, de kan hjälpa dig att räkna ett överslag på hur stora kostnaderna blir totalt och därmed hur mycket du bör låna för hela köpet. De kan också bidra med råd kring hur du lägger upp lånet, om du ska beta av kostnaden så snabbt som möjligt eller om du istället ska ha en lägre månadskostnad och betala extra i samband med skatteåterbäring och liknande. En låneansökan är inte bindande och du får svar inom 24 timmar. När du börjar leta efter din sommardröm, kom ihåg att vara förbered så du känner till ditt finansieringsutrymme. När du väl förälskat dig i en riktig båge vill du inte hamna i sitsen att du inte har råd att slå till.

Ansök om lån genom att klicka här.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej