Låna till husbil och upplev världen

En husbil kanske är den ultimata semesterupplevelsen. Tänk att kunna byta middagsutsikt varje dag och ändå känna att du har allt du behöver med dig. Många som närmar sig ålderns höst tycker att det är omständligt med fritidshus, men vill ändå komma ut och ha natur omkring sig. Särskilt viktigt kan det vara om man bor i lägenhet och vill ha lite omväxling. Det finns ju så många fantastiska platser att se och uppleva!

 

Inventera ditt behov och fundera över husbilens funktioner

Ska vi vara helt ärliga kan en husbil vara både väldigt billig, men även väldigt dyr. Många väljer kanske de billigaste modellerna för att de känner att de inte har råd med något annat – men faktum är att de kanske skulle låna till husbilen och därmed kunna välja något med lite högre säkerhet och standard. I vissa fall kan det till och med vara att rekommendera då dyrare husbilar oftast har lite högre säkerhet gällande konstruktion och väghållning. Andra finesser kan vara att du har dusch i husbilen eller slipper klättra för att komma upp i sängen – något som kan vara skönt om man kommit upp lite i åren.

 

Viktigt med en husbil

För många par som köper husbil kanske det inte känns viktigt med komfort. Dock är det bättre att lägga några kronor extra och få en bil som du kan sova bra i och vakna utvilad om du ska köra längre sträckor. Behöver du bara en husbil för att hälsa på barnbarnen och kan sova hos dem – ja, då kanske du kan satsa på den som är lite billigare eftersom du inte kommer att spendera så mycket tid i själva bilen.

 

Jämför erbjudanden och välj det bästa lånet till husbil

De flesta husbilar säljs via återförsäljare och de har oftast samarbetspartners som kan erbjuda förmånliga räntor på lån för just husbilar. Oftast kräver de dock att du kan lägga en summa i kontantinsats vilket kan kännas både svårt och jobbigt om summan är hög. Det finns även privatlån där du kan låna pengar utan husbilen som säkerhet, vilket kan vara ett alternativ om ni inte kan lägga ut en kontantinsats. Det som är nackdelen med dessa typer av lån till husbil är att de oftast har en högre ränta och aggressivare avbetalningsplaner.Om du har ett dyrt husvagns lån och/eller flera andra krediter kan vi hjälpa dig att slå ihop dina lån i ett större lån och på så sätt ge dig en avsevärt lägre månadskostnad.

 

Undersök marknaden för husbilslån

Fundera även på om du kanske behöver låna pengar för att renovera din husbil. Det kan finnas en poäng i att diskutera en högre lånesumma och samtidigt ta höjd för eventuella renoveringar. För banken är det fördelaktigt att du tar hand om investeringen och de kan därför vara välvilligt inställda till ett högre lån. När du sedan rullar ut din alldeles egna husbil på din första resa kommer du garanterat känna dig fri på riktigt.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej