Låna för den stora dagen – bröllopet

Har du träffat mannen eller kvinnan i ditt liv och bestämt dig för att slutgiltigt säga ja till ditt livs kärlek? Visst är det en fantastisk känsla att planera er stora dag tillsammans och gå igenom saker som er meny, klänningsval, blomarrangemang och annat som hör till. Även om allt känns toppen kanske det finns en smygande känsla av att ni kanske inte har tillräckligt på sparkontot för att få ert bröllop precis som ni vill ha det?

 

Att låna till bröllop är att investera i sin relation

Ett bröllop kan snabbt bli en dyr historia även om du har koll på utgifterna. Håruppsättningar och servettval är kanske de små kostnaderna, men sammantaget springer det ofta iväg. När det dessutom är er stora dag är det klart att det måste få kosta, även om sparkontot töms. För att du inte ska stå där på er stora dag och fundera över varför ni inte har kvällsvickning eller inte kunde bjuda på det där extra glaset vin så kan det vara klokt att fundera över att låna en summa pengar till bröllopet om besparingarna inte riktigt räcker till.

 

Vilket lån du ska välja beror lite på vad du behöver låna till. Kanske är det bara ett litet snabbt lån som behövs eftersom ni i sista minuten kommit på något extra som ni väldigt gärna vill ha. Eller så har ni en gedigen budget och planering där ni redan från början sett att ni har ett behov av att låna pengar för att få exakt det bröllopet som ni drömt om. Oavsett är det klokt att dels fundera över beloppet som ni vill låna, men även jämföra olika erbjudanden.

 

Stort lån eller flera små?

Utan budget och kostnadskalkyl går det snabbt att bränna pengar på saker som kanske inte är nödvändiga. Om ni istället sätter er ner och går igenom alla kostnader ser ni snabbt var ni kanske kan spara in på saker och var ni vill lägga lite extra eftersom det är viktigt för er upplevelse.

 

Genom att göra ett gediget förarbete kanske ni ser att ni behöver låna 50 000 kr till bröllopet och kan då teckna ett större lån direkt på den summan istället för att ta ett antal små krediter och lån. De mindre krediterna har oftast högre räntor och kan göra att det blir onödigt dyrt. Ett större lån kan ge en bättre ränta och vara enklare att ha kontroll över än flera små.

 

Er stora dag är allt ni ska bry er om

Låt inte ekonomin vara ett problem i er relation redan från början. Genom att tillsammans titta på om ni kan få bättre erbjudanden om ni söker lån ihop investerar ni båda i relationen. På så sätt behöver ingen bli förlorare om ni nu mot all förmodan skulle gå skilda vägar längre fram utan kan tillsammans ta hand om lånet till bröllopet. Ni ska ju faktiskt säga ja till varandra och till kärleken och då bör ni ju även kunna säga ja till att ha gemensamt ansvar för ekonomin.

 

Lycka till!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej