Låna pengar till ATV

För ungefär 20 till 30 år sen importerades nästan alla ATV till Sverige från antingen Asien eller USA. En av anledningarna till att många amerikanska ATV kom till Sverige var att en och annan egenföretagare importerade amerikanska bilar. De maffiga jänkarbilarna som Buick och Pickup har länge varit populära, framför allt på svenska landsbygden vilket har gjort att många livnärde sig inom den importnäringen. Förr var det också så att frakt bara betalades per kvadratmeter, inte för volym. Det innebar att varje gång du importerade en amerikansk Pickup till Sverige kunde du placera en ATV på lastare utan att betala mer i frakt. Det låter kanske som en skröna men det är en av anledningarna till att både 3-hjulingarna, som senare blev olagliga i Sverige, och även 4-hjulingar importerades från USA.

 

Vad ska jag tänka på om jag lånar pengar till en ATV

Numera kostar det att frakta en ATV till Sverige, även om den placeras på en Pickup. Oavsett vilket land den importeras från kan det vara klokt att antingen köpa en helt ny ATV om du ska låna pengar till köpet, eller köpa en begagnad som nyligen är besiktad. Det är inte kul att stå med både ett privatlån och ett trasigt fordon där motorn skurit sig och du inte kan köra någonstans. Köper du begagnat, se till att kolla av så ATV fungerar bra innan du tar ett lån och köper den. Köper du en ny ATV av en etablerad återförsäljare kan du räkna med att de följer konsumentköplagen och ger dig garanti som de också följer om det skulle hända något. En ATV kan gå på så lite som 10 000 kr men om du inte bara ska nöjesköra på landstället utan faktiskt utföra ett arbete som plogning eller liknande kan det vara klokt att köpa en större, starkare ATV av hög kvalité. Kom också ihåg att om du ska köpa ATV för att ploga hemma på gården kommer du behöva en plog som du monterar på ditt fordon. Det är ett rejält hantverk i metall som också det kostar en del, se till att alla omkostnader finns med i budgeten när du ska köpa.

 

Hur lånar jag till en ATV?

Kontakta gärna en låneförmedlare som Likvidum och berätta att du funderar på att köpa en ATV och skulle vilja låna till köpet. Våra låneförmedlare kommer hjälpa dig att a href=”https://likvidum.se/”>jämföra lån för att hitta ett så bra erbjudande som möjligt.

Du kan läsa mer om blancolån här.

Du kan förstås låna utan att berätta vad pengarna ska gå till, har du ekonomin som krävs för att få lånet beviljat finns inga krav på att dela med dig av syftet med lånet. Det kan däremot vara bra att bolla med lånerådgivaren om du vill ha hjälp att både få en bra ränta och en så bra avbetalningsplan som möjligt.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej