Hem » Låna pengar » Låna till pool
Lånejämförelse

Låna till pool

Dags att skaffa pool? Om du lånar till poolen är det viktigt att få ett lån med bra villkor och så låga kostnader som möjligt.
Hos oss på Likvidum kan du enkelt jämföra räntor och övriga kostnader för lån från många olika långivare och banker och på så sätt få ett bättre underlag att göra ett bra beslut. Betala inte mer än du behöver när du ska låna pengar till poolen.

  • Låna till pool
  • Ansök om lån – jämför räntor bland flera långivare
  • Ansökan är inte bindande
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

låna till pool

Låna pengar till pool

Funderar du på att låna pengar till pool? Det kan vara en bra investering om du vill höja värdet på huset. Men gör en ordentlig budget och kalkyl då kostnader som renovering och hantverkare kan bli mer kostsamt än vad man till en början förutspådde.

En pool kräver planering

Förutom självklara saker som placering, storlek, antal liter och annat som är viktig ur anläggningssynpunkt kan det vara klokt att fundera över vilken typ av finansiering som behövs när du ska bygga din pool. Det finns specialiserade poolföretag som hjälper dig med allt från att rita din pool till att gräva och fylla den färdiga poolen med vatten.

Dessa har oftast någon samarbetspartner som erbjuder lån till pool och installation. Dock behöver inte dessa företag vara billigast. Efter att du fått en offert från företaget på vad poolbygget kommer att kosta kan det vara en god idé att ringa runt och begära in kostnadsförslag på installationen från andra företag. Det är även klokt att jämföra olika banker och be om låneofferter på den summan som du tror behövs för att du ska ha en komplett pool i din trädgård.

Om du ändå tänker låna till att bygga en pool så kan du passa på att samla dina lån i ett större lån med lägre ränta. Det kan spara mycket pengar och sänka din månadskostnad. Kontakta oss så berättar vi mer om hur mycket du kan sänka din månadskostnad.

Pool är en värdehöjande investering

Det kan lätt kännas som att en pool blir väldigt dyr, men det kan vara klokt att hålla i minnet att den även höjer värdet på din fastighet. Har du långt till närmaste strand är det nästan garanterat poolen som kommer att ge dig en fördel den dagen du säljer huset.

Om framtidens somrar fortsätter vara lika varma kommer fastigheter med pool vara hårdvaluta på marknaden. Sett ur det perspektivet kan det kanske till och med vara värt att låna till en pool med fler finesser såsom extra bra reningsanläggning eller andra saker som tillför det där lilla extra.

Låna till pool och de tillbehör som behövs

Förutom själva poolen behövs det ofta lite tillbehör såsom pooltäckning eller kanske ett pooltak. Om du har barn eller barnbarn på besök i poolen är det extra viktigt med solskydd för de där dagarna då solen tar lite extra. Ett pooltak ger ett bra skydd och ger dessutom möjlighet att sätta upp väggar eller annat och då kunna få en pool som används året om.

Om kommunen ger dig bygglov för ett poolhus eller en överbyggnad kan det vara klokt att passa på när du ändå bygger. Ta därför höjd i din kalkyl även för detta när du söker lån för ditt poolbygge.

Andra saker som behövs är reningskemikalier och poolhåv. Det finns en uppsjö av olika alternativ och stilar, så du kan säkert hitta det som passar dig. Har du en uppvärmd pool eller en kall pool som värms av solen så ställs lite olika krav. Var noga med att läsa på om skötseln av de båda pooltyperna så att du kan njuta av din pool i många långa somrar framöver!

Denna artikel skrevs 2022-05-09 och uppdaterades 14 november, 2022 klockan 09:34


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel