Hem » Låna pengar » Låna 450 000 kronor
Lånejämförelse

Låna 450 000

Ansök om 450 000 kr – Jämför räntor hos flera olika långivare

Innan du beslutar dig för att låna 450 000 kronor är det viktigt att du jämför lån och ser vilken långivare som kan ge dig bäst villkor efter dina förutsättningar

  • Låna 450 000 kr
  • Endast en UC
  • Ansökan är kostnadsfri
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna 450 000 kr

Många av oss funderar på hur vi skapar förändring i våra liv. Sanningen för de allra flesta är att förändring kommer inifrån. Trots det är det också viktigt att våga testa nya saker för att visa oss själva vad vi klarar av. Om du går i tankar kring att göra en investering, något som du verkligen vill och som kan förändra ditt liv, då kanske ett lån kan vara vägen framåt.

Alla investeringar innebär risker och undvik att riskera mer pengar än du är beredd att förlora. Tänk därför efter både en och två gånger innan du kastar dig in i nya projekt. Men när du väl har känt på möjligheten, räknat ett antal gånger, gjort en budget för hur lånet ska användas, lyft blicken och insett möjligheterna. Då kanske det är dags att ta steget. Genom att låna 450 000 kr med  en låg låneränta har du en bra ekonomisk bas för många olika satsningar. Hos oss kan du få hjälp att hitta den långivare och de lånevillkor som passar dig bäst.

Lån med låg återbetalning i början

Ibland kan en investering behöva mogna ett tag innan den börjar ge avkastning. Då kan det vara bra att låna pengar med en låg återbetalning till en början. Ett sätt att göra det är att låna pengar med en lång löptid, kanske 10 eller 12 år. Om du lånar på så lång tid och löper på samma nivå hela avtalet ut men inte behöver mer än 5 års återbetalning så kommer kostnaderna på lånet att bli onödigt höga.

Du betalar givetvis ränta på lånet hela tiden. Men genom att välja en lång återbetalningstid får du en låg månadskostnad och när du börjar få fart på ekonomin kan du börja betala tillbaka snabbare. Nästan alla lån är utformade så att du kan betala tillbaka snabbare, allt på ett bräde om du så önskar. De flesta lån kommer också med amorteringsformen annuitet, något som innebär att du betalar samma belopp varje månad under hela låneperioden.  Det gör det enklare att planera din ekonomi. Fråga oss om du har frågor om lån och om månadskostnaden för lånet du planerar att söka.

Räkneexempel för ett lån hos Likvidum

Räntan är rörlig och sätts individuellt.
Räkneexemplet är ett annuitetslån
uppdaterat 2022-04-06

låna 450 000
Lånebelopp200 000 kr
Återbetalningstid8 år (96 avbet.)
Månadskostnad2793 kr
Totalkostnad268 128 kr
start-/aviavgift495 kr + 20kr (aviavgift)
Nominell ränta7,45%
Effektiv ränta7,78%
Individuell ränta2,95% – 25,95%
Effektiv ränta2,99% – 29,27%
Löptid1–15 år

Frågor och svar om att låna 450 000 kr

Görs det endast en kreditupplysning?

Ja! Likvidum använder en specialutvecklad lösning av UC som gör att det enbart registreras en (1) kreditupplysning trots att du får flera svar från olika långivare. Med det här systemet från UC kan alla banker och långivare som både är anslutna till UC system och är samarbetspartner till oss på Likvidum få tillgång till dina kredituppgifter på samma gång.

Eftersom allt för många förfrågningar kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån är det en fördel att förhandla med många banker genom en låneförmedlare.

Genom att ha en medsökande ökar du dina chanser till ännu bättre lånevillkor. Då är ni två personer som står på lånet och bankerna kan räkna samman er betalningsförmåga på samma låneförfrågan. Även när ni är två personer som söker lånet, du och din medsökande, görs det bara en kreditupplysning per person.

Vilka är kraven för att låna genom Likvidum?

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Du kan när som helst göra extra inbetalningar för att snabbare amortera av ditt lån, eller betala av hela lånet precis när du vill om du så önskar. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Likvidum samarbetar och jämför lån från flera välrenommerade banker och långivare. För att se en lista över alla långivare, besök sidan om samarbetspartners

Vilken ränta får jag?

Räntan (årsräntan) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05). Om du ansöker med en medsökande ökar ofta chansen till ännu bättre lånevillkor. Den ränta du får baseras på många olika faktorer och varje bank och långivare har sitt eget system för att räkna fram och bedöma din kreditvärdighet och därmed också din ränta. Om banken har en stor andel av sina kunder med en annan kreditvärdighet och därmed en annan risknivå än dig och de vill ha fler kunder som du kan de ibland erbjuda bättre ränta av den anledningen. Omvänt kan det också vara så att en bank aktivt söker kunder i en annan kategori än dig och därmed ger dig sämre villkor än du skulle fått i vanliga fall.

Eftersom räntan du erbjuds varierar med så många faktorer är det alltid bra att ansöka om lån hos flera långivare på samma gång och låta bankerna konkurrera om dig, istället för tvärtom. Det är också klokt att se över dina lån och omförhandla då och då eftersom de villkor du erbjuds kan förändras.

En vanlig faktor som påverkar hur mycket du får låna och vilken ränta du får är hur stort låneutrymme du har utnyttjat. Om du till exempel har gamla kreditkort som ligger oanvända men är aktiva har du en beviljad kredit som påverkar dina villkor hos bankerna. Se alltid till att du har sagt upp gamla kreditkort och kontokrediter och därmed har ett mindre utnyttjat låneutrymme.

låna 450000

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Loanstep

Denna artikel skrevs 2021-04-12 och uppdaterades 21 november, 2022 klockan 08:46


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel