Hem » Låna pengar » Ansök om lån
Lånejämförelse

Ansök om lån – Så gör du

Likvidum är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra upp till ett tjugotal olika kreditgivare med endast en ansökan. Ansök om lån, det är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. Nedan berättar vi mer om hur det går till att låna pengar via Likvidum.

 • Jämför flera långivare
 • Ansök om lån kostnadsfritt
 • 10 000 kr – 600 000 kr
Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Santander Consumer Bank
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Likvidums integritetspolicy .Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

En låneansökan i 3 steg

Det går generellt att beskriva en låneansökan i 3 steg.
I olika typer av lån kan förfarandet skilja sig något, läs därför alltid mer om respektive lån

 1. Välja lån och fylla i låneansökan

  I steg ett så hjälper vi till att förmedla många typer av lån. Ta dig tid att läsa information om exempelvis privatlån eller billån, för att hitta rätt. Ansökan om lån sker online. Fyll i formuläret som du finner på hemsidan Här uppger du personliga uppgifter som namn, personnummer och inkomst. I det här steget får du även uppge önskat lånebelopp och återbetalningstid. Där får du uppge:

  • Lånebelopp mellan 10 000 kr och 600 000 kr

  • Återbetalningstid från 1 år upp till 15 år

  Ansökan hanteras helt online och signeras med BankID. Har du frågor om ansökan är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig.

 2. Låneansökan behandlas

  I steg två kommer Likvidum att kontakta upp till ett tjugotal långivare. Många gånger kommer de första svaren efter bara några minuter och efter maximalt 48 timmar är hela ansökan färdigbehandlad.

 3. Jämför och ta beslut

  I steg tre har alla kreditgivare behandlat din ansökan om lån. Alla svar från potentiella långivare presenteras på din personliga sida. Här kan du jämföra de erbjudanden som kommer in. Du väljer själv att tacka ja eller att avstå helt.

  • Tacka ja – välj det lån som är förmånligast för din situation och signera med BankID

  • Tacka nej – för att avstå från att låna pengar online behöver du inte göra något mer

  Ett låneerbjudande kan vara på hela eller delar av det belopp du ansökte om. Återbetalningstiden kan också vara annan än den ursprungliga. Väg för- och nackdelar samt ta hänsyn till den effektiva räntan. Din ansökan om lån är aktiv i 30 dagar för att du ska ha gott om tid på att tänka igenom beslutet.

Ansöka om lån

Varför ansöka om lån hos Likvidum?

Låna alltid ansvarsfullt, ett lån innebär en månadskostnad som alltid ska betalas tillbaka. Därför är det viktigt att alltid jämföra kreditgivare för de tillfällen i livet då det är nödvändigt att ansöka om lån. Det kan exempelvis vara ett samlingslån som samlar flera krediter till en enda och ofta sänker månadskostnaden.
Väljer du att ansöka om lån hos Likvidum finns alltid möjlighet till personlig hjälp. Några andra fördelar är:

 • Ansökan sker online och signeras med BankID
 • Likvidum har ett tätt samarbetar med över 20 kreditgivare
 • Kort handläggningstid utan att du förbinder dig till något
 • Helt kostnadsfri ansökan
 • Endast en kreditupplysning per ansökan
 • Allt sker online, du behöver inte gå till ett kontor

Likvidum hjälper dig att jämföra lån hos ett tjugotal långivare med en enda ansökan. Väljer du att tacka ja till ett lån kommer kreditgivaren att betala ut lånet till angivet konto inom ett par bankdagar. Korta handläggningstider på ett säkert sätt.
Vid varje lånejämförelse arbetar vi aktivt för att på ett tydligt sätt presentera de villkor som erbjuds. Du som låntagare ska veta vad du tackar ja till och vad det är som du förbinder dig till. En transparens som är viktig för att du ska känna en trygghet i att ansöka om lån hos oss.

Ansöka om lån

Vad krävs för att ansöka om lån?

Det finns några kriterier som du behöver uppfylla för att få låna pengar. För att ansöka om lån krävs att:

 • Du är minst 18 år fyllda – Det gäller från den dag du väljer att ansöka om lån.
 • Folkbokförd i Sverige – Du ska ha varit folkbokförd i landet under minst 1 år.
 • Helt skuldfri hos Kronofogden – Det får inte ha funnits ett skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna. I vissa fall kan det dock gå att ansöka om lån med betalningsanmärkning, men vid en aktuell skuld hos Kronofogden är det bara ett fåtal långivare som erbjuder det så kallade omstartslånet.
 • En månadsinkomst på minst 10 000 kr eller mer – Månadsinkomsten ska vara fast och återkommande. Inkomst kan vara exempelvis lön eller pension.

Likvidum följer konsumentkreditlagen som reglerar lånemarknaden. I lagen finns måsten som alla aktörer på marknaden är tvingade att följa. Utöver det finns också möjlighet att själv lägga till kriterium eller krav på dig som låntagare.

Ansöka om lån

Att tänka på inför att ansöka om lån

Några tips på vägen för att öka möjligheten att få ett lån med bra villkor. Din kreditvärdighet är avgörande för om du får ett lån eller inte. Bra inkomst och lite skulder är en bra utgångspunkt. Att betala av eller samla flera små krediter till en större kan påverka positivt. Är det ändå svårt att bli beviljad finns möjlighet att använda ha en medsökande. Det ger en extra trygghet för kreditgivaren som kan kräva betalning från denne om du inte sköter din betalning.
På Likvidum är det enkelt för dig att jämföra lån från flera kreditgivare och banker. Genom att jämföra kan du hitta det lån som är förmånligast till din situation. Ett lån med låg ränta innebär en lägre kostnad över tid.
Slutligen vill vi uppmuntra att aldrig låna mer än nödvändigt och betala in lite extra när det finns möjlighet. De lån som Likvidum förmedlar går att lösa i förtid utan att det uppstår någon extra kostnad för dig. Att lösa lånet snabbare betyder både en mindre totalkostnad och att du snabbare är helt skuldfri.
Ansökan sker direkt på vår hemsida. Har du frågor eller behöver hjälp är vi endast ett telefonsamtal bort för att hjälpa dig ansöka om lån. Varmt välkommen till Likvidum!

Samarbetspartners

ICA banken logotyp
Coop Medmera logotyp
Ikano Bank logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren bank norewgian logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Santander Consumer Bank
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Lunar Bank
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp
Collector bank
Risicum
Svea Ekonomi
Thorn
Loanstep
Moank
Banky

ansök om lån

Vanliga frågor om att ansöka om lån

Kostar det pengar att ansöka om lån?

Nej, det är alltid helt kostnadsfritt att ansöka om lån hos Likvidum. Det är först när du har valt att tacka ja till ett lån som kostnad uppstår till vald kreditgivare. Kostnader är ränta men kan även vara exempelvis uppläggningsavgift. När du tackar ja till ett lån får Likvidum ersättning från kreditgivaren i form av en förmedlingsavgift. Du kommer aldrig att behöva betala något till oss.

Vilken ränta kommer jag att få?

Räntan på de lån vi förmedlar är rörlig och prövas individuellt. I Likvidums låneansöknings-formulär så finner du ett intervall på vilka räntor du kan bli beviljad. Här visas även det senast uppdaterade representativa exemplet som är det vanligast förekommande lånet som förmedlas.

Frågar ni flera banker när jag ansöker om lån?

Ja. Vi har idag samarbete med ett tjugotal olika banker och långivare. Vid en ansökan kontaktar vi samtliga banker och långivare som är aktuella. Det gör att antalet kan variera beroende på orsaker som typ av lån, önskat lånebelopp, din inkomst och liknande. Du behöver inte själv läsa på och kontakta alla banker, det gör vi åt dig.

Är det bra att ta lån hos Likvidum?

Ett lån kan ibland vara nödvändigt. Vi rekommenderar alltid att tänka igenom situationen flera gånger för att låna ansvarsfullt. Är du säker på ett lån så är Likvidum ett bra val. Vi är en seriös aktör som samarbetar med välkända banker och kreditgivare. Vi jämför flera långivare med endast en kreditupplysning. Kontaktar du själv alla långivare blir det väldigt många kreditupplysningar vilket påverkar din kreditvärdighet negativt.

Vad händer om jag inte kan betala?

Ansök om lån endast när du vet att din ekonomi klarar av den månadskostnad som uppstår. Livet kan dock alltid bjuda på överraskningar som påverkar betalningsförmågan – exempelvis långvarig sjukdom eller arbetslöshet. Via Likvidum kan du teckna en trygghetsförsäkring som då kliver in och hjälper till ekonomiskt genom att betala på lånet. En trygghet när du väljer att ansöka om och låna pengar via oss.

Denna artikel skrevs 2022-05-23 och uppdaterades 8 februari, 2023 klockan 10:30


Head of onlinesales och redaktör
pontus.wiss@likvidum.se Linkedin: Pontus Wiss
Pontus har jobbat i finansbranschen sedan 2015, både på en långivare och ett av Sveriges största affiliatenätverk. På så sätt har Pontus en bred kunskap om branschen i sin helhet.

Dela artikel