Låna 50 000 kronor

Ansök om lån – Få svar inom 24 timmar

  • Lån 50 000 kr
  • Resa
  • Första bilen
  • Ansök kostnadsfritt idag
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Vilka av dina drömmar kan slå in med 50 000 kr?

Läs, få inspiration och se vad femtiotusen kronor kan göra i ditt liv. Med vår hjälp kan du låna pengar fort, enkelt och med en säkerhet att du får det bästa möjliga alternativet.

Vad får man för 50 000 kr idag?

Det finns en hel del att införskaffa för det beloppet. Men om vi har i åtanke vad man bör och inte bör låna till så blir valmöjligheterna färre. Att låna till konsumtionsvaror, som en stor fest eller hushållsartiklar, kan vara kul men är inte att rekommendera. Minnet består men varan förgås och det enda du har kvar i längden är kostnaden. Av den anledningen bör du välja att spara till de kostnaderna om den möjligheten finns.

Starta ett företag kostar idag 50 000 kr och det är en investering som du, om allt går väl, kommer ha nytta av under lång tid framöver. Avbetalning av andra, dyrare krediter och köksrenovering är andra exempel på mer bestående saker du kan göra med pengarna. Om du lånar till en lägre ränta kan du tjäna på det både månadsvis och totalt sett.

En resa för familjen

Att spara till resor är alltid bäst. Men livet är inte upplagt efter en specifik plan, därmed finns det tillfällen då lånade pengar är bra att resa för. Hinner du inte spara till en semester men har stabil inkomst kan ett lån vara en god idé. Då kan du resa inom den tid du har möjlighet och sedan avbetala resan i efterhand.

En bättre begagnad bil, husvagn, hästtransport eller liknande

Billån, husvagnslån och liknande kapitalvaror ställer flera krav som måste uppfyllas inte de kan genomföras. Genom ett privatlån har ni möjlighet att köpa en äldre bil och kan då undgå kontantinsatsen som annars kan sätta käppar i hjulen. Det samma gäller för husvagnar och hästtransporter. Med ett lån via vår tjänst har ni friheten att välja det köp som passar dig bäst.

En mindre renovering i hemmet eller sommarstugan

För ett lån på 50.000 kr med hanterbar låneränta får du relativt mycket gjort. Exempelvis kan ett vanligt sovrum totalrenoveras för ungefär hälften. När det gäller kök och badrum är det mer pengar inblandat. Men om du har ett kapital att lägga till är det bara positivt. Ju mindre lån du tar, ju mindre blir totalkostnaden.

Ansök om att låna 50 000 kr – använd vårt formulär

Det tar enbart någon minut att fylla i. Inom kort får du ett eller flera alternativ på långivare. När ni har bestämt er kan du signera med bank ID och göra det du önskar inom några dagar. Eftersom lånet är utan säkerhet finns det inga tillhörande krav. Det är den valfriheten och flexibiliteten som gör osäkra lån väldigt populära.

Att rådfråga är kostnadsfritt

Är du osäker på om du behöver ett lån? Eller om pengarna verkligen hjälper din situation? Det kan vara svårt att veta vilket alternativ som passar just dig. Var inte rädd och skäms inte för att rådfråga med någon som arbetar med ekonomi.

När det rör våra tjänster kan vi svara på frågor, vår kundservice står gärna till tjänst. Sedan finns det gratis rådgivning i varje kommun dit du kan vända dig. En person med utbildning inom ekonomi kan vara till stor nytta även för de utan skulder. Så bara fråga om det är något och få det mesta ut av ditt lån.

Behöver du mer pengar?

Låna 70 000 kr

Frågor och svar

Gör ni bara en kreditupplysning?

Ja, det är helt korrekt. Endast en UC registreras när du använder vår tjänst trots att du får erbjudande och svar om personlig ränta från många olika långivare. Vi på  Likvidum använder en specialutvecklad koppling till UCs tjänst. Tack vare den kopplingen  registreras bara en (1) enda kreditupplysning. Tack vare det här systemet  kan alla banker och långivare som som vi samarbetar automatiskt få tillgång till dina kredituppgifter när du signerat din ansökan. 

Som du säkert vet kan många kreditupplysningar kraftigt försämra din kreditvärdighet och dina möjligheter att få en bra ränta. Därför är det klokt att använda dig av en låneförmedlare när du letar efter lån med bra ränta. Hos oss får du erbjudanden från många långivare och möjligheten att välja det lånealternativ som ger dig bäst villkor och lägst ränta.

Vad krävs för att låna 50 000 kr?

Vi förmedlar lån från många olika banker och långivare för att ge dig de bästa möjligheterna att få en bra ränta och schyssta villkor. Kraven kan skilja sig något åt mellan olika långivare. Vissa har lite tuffare inkomstkrav än andra. Vissa accepterar betalningsanmärkningar, andra gör det inte.

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är dock att du ska vara minst 18 år gammal och ha en dokumenterad månadsinkomst på minst 10 000 kronor i form av arbete eller pension. Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och vara helt skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att ha en högre inkomst än minsta kravet. Du kan också förbättra dina chanser genom att söka tillsammans med annan person, en medsökande. Då räknar långivarna i bådas inkomster i underlaget för lånet. 

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa lånet helt och hållet, när du vill. Lånen vi förmedlar kommer genomgående med rörlig ränta. Därför kan du alltid betala tillbaka det återstående beloppet när som helst, helt utan extra kostnad. Du kan även  göra extra inbetalningar när du vill och på så sätt amortera ner lånet snabbare. 

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därför är det ofta klokt att amortera mer under perioder då du har mer pengar över. Särskilt om du är egenföretagare, frilansare eller av någon annan anledningen har en inkomst som varierar över tid.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Vi jämför och förmedlar för närvarande lån från: Avida Finans, Brocc, Collector bank, Credento, Ikano Bank, Komplett bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, MedMera bank (COOP), MoneyGo, Nordax bank, Nordnet Bank, Northmill bank, Nystart Finans, Re:member, Resurs bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Bank, Wästgöta finans. Alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vad blir räntan på mitt lån?

Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning. Det är de olika långivare som bestämmer vad din ränta blir, baserat på din betalningsförmåga och kredithistorik. Olika långivare kan dock göra olika bedömningar, vilket betyder att räntan kan variera beroende på vilken långivare du väljer. Det är just därför det är klokt att jämföra räntor hos oss en låneförmedlare som oss på Likvidum innan du bestämmer dig.

I dagsläget ligger räntan (nominell årsränta) hos de långivare vi samarbetar med ligger i dagsläget på 2,95% till 25,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få på ett lån är 29,27% (2021-02-05).