Låna 400 000 kronor utan säkerhet

Låna 400 000 kr med optimala villkor. Behöver du låna 400 000 kr? Välj inte första bästa lån du hittar. Titta räntan på olika lån och se vem som ger dig bäst ränta för att låna 400 000 kr istället. Hos oss kan du granska kostnaden för ett låna på 400 000 kronor hos många olika banker och långivare – helt gratis. 

 

 • vit bock i blå cirkelLåna 400 000 kr utan säkerhet
 • vit bock i blå cirkelSe räntan hos många olika banker 
 • vit bock i blå cirkelEndast en UC
 • vit bock i blå cirkelTjänsten är helt kostnadsfri 
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Vad kostar ett lån på 400 000 kronor?

Låna 400 000 kr utan säkerhet. Vi på Likvidum är en låneförmedlare och samarbetar med några av marknadens främsta banker och låneinstitut – vårt jobb är att hjälpa dig att jämföra långivarnas villkor och att hitta ett lån med så bra villkor som möjligt.

 

När du ansöker om ett lån hos oss får du svar från många olika långivare. Varje svar innehåller information om vad lånet skulle kosta dig, du ser vad din ränta blir och hur mycket du behöver betala varje månad.

 

När du lånar 400 000 kr utan säkerhet är i praktiken du själv som är säkerheten för lånet. Räntan sätts individuellt och det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör vad din låneränta blir.

 

För att reda ut det gör långivaren en kreditprövning där man tittar på inkomst, anställningsform, eventuella skulder, hur du skött dina betalningar och om du har betalningsanmärkningar. Kort sagt din kreditvärdighet. Bäst är förstås hög inkomst, lite eller inga skulder, fast anställning och så vidare.

 

Eftersom det är din personliga kreditvärdighet som avgör kan du aldrig veta i förväg vad räntan blir i förväg för ett lån på 400 000 kr. Du måste alltså söka lånet innan du får svar på vad räntan blir.

 

Problemet är att varje gång du söker ett lån så görs en kreditupplysning, i de flesta fall hos Upplysningscentralen. Många noteringar hos UC är dåligt för din kreditvärdighet, vilket betyder att det blir svårare att lån att du får sämre ränta.

 

När du ansöker hos behöver du inte oroa dig för kreditvärdigheten. Du får automatiskt svar från alla långivare vi samarbetar om vad det skulle kosta dig att låna 400 00 kr och vad din ränta blir. På sätt kan du enkelt jämföra de olika lånen och välja det bästa och billigaste alternativet – alltså det det med lägst ränta.

 

Låna 400 000 i korthet:

 

 • Låna 400 000 kr utan säkerhet
 • Löptid 1 till 15 år
 • Erbjudanden från flera banker & långivare
 • Tjänsten är helt kostnadsfri
 • Möjlighet att samla tidigare lån

Vad kan jag använda pengarna till?

Lånen vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet. Det betyder att lånet inte är knutet till en underliggande vara som en bostad eller bil. När du lånar 400 000 kr genom oss kan du därför använda pengarna till precis vad du vill.

 

Köp ny bil, renovera hemma eller finansiera något spännande projekt – du bestämmer. Många väljer att använda en del av pengarna för att samla dyra lån och krediter.

 

Genom att lösa smålån, avbetalningslån och andra dyra krediter och slå ihop krediterna till ett samlingslån kan du få en lägre ränta, vilket betyder lägre månadskostnad. Dessutom slipper du onödiga avgifter vilket ytterligare sänker dina kostnader.

 

Hur går det till att låna 400 000 kr?

Att låna 400 000 kr genom oss är enkelt och tar inte mer än ett par minuter. Allt du behöver göra är fylla i formuläret högst upp på den här sidan och signerar med BankID. Inom kort får du svar från de olika långivarna.

 

När svaren kommit är det dags att jämföra lånen. Du bör framförallt titta på räntan, det är den som avgör hur mycket lånet kostar. Eftersom ett lån på 400 000 kr är ett ganska stort lån kan även relativt små skillnader i ränta betyda stora skillnader i faktisk kostnad.

 

Du bör också titta på den effektiva räntan. Den effektiva räntan innefattar inte bara låneräntan utan även alla andra kostnader som kan komma med ett lån som avgifter.

 

Om två lån har samma effektiva ränta men den ena lånet har högre låneränta och lite avgifter medan det andra lånet har lägre låneränta men mer avgifter bör du välja det första lånet.  Räntan är nämligen avdragsgill i  din inkomstdeklaration, men avgifter är däremot inte avdragsgilla. Du har rätt att dra av 30 %  på räntekostnader upp till 100 000 kr.

 

Så går det till att låna 400 000 kr:

 

 • Välj belopp 400 000 kr i formuläret på den här sidan
 • Välj löptid 1 till 15 år
 • Fyll i personuppgifter
 • Signera med BankID
 • Snart får du svar från långivarna
 • Jämför de olika lånen, särskilt effektiv ränta
 • Signera lånet du vill ha med BankID
 • Lånet betalas ut inom några dagar

Krav för att låna 400 000 kronor

Kraven för att låna 400 000 kr är okomplicerade. Du ska vara minst 18 år och ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension.

 

Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst tolv månader tillbaka och inte ha några skulder hos Kronofogden. Tidigare skulder hos Kronofogden är okej så länge de är helt återbetalda sedan  sex månader tillbaka.

 

 • Minst 18 år gammal vid ansökningstillfället
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden

 

Har du många smålån, krediter och andra skulder? Då betalar du sannolikt mycket pengar bara i ränta varje månad. Slå ihop lånen i ett större lån och få en lägre ränta. En bra start för din nya privatekonomi

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Vanliga frågor

Tar ni endast en kreditupplysning? accordian

Vilka är kraven för att låna 400 000 kr? accordian

Går det att lösa mitt lån i förtid? accordian

Vad blir räntan på mitt lån? accordian

Är räntan fast eller rörlig? accordian

När betalas lånet ut? accordian

Kostar det något att jämföra långivarna? accordian

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej