Låna 300 000 kronor

Vill du låna 300000 kr? Jämför bankerna först och hitta bästa räntan

Behöver du låna 300000 kr? Välj inte det första bästa lånet du hittar. Välj det billigaste. Vi hjälper dig att jämföra räntan för lån hos olika långivare och banker. Ett smart sätt att låna 300000 kr med så låg ränta som möjligt. 

 

 • vit bock i blå cirkelLåna 300 000 kr utan säkerhet
 • vit bock i blå cirkelVälj bland olika lån, hitta lägsta möjliga räntan
 • vit bock i blå cirkelEndast en UC – Helt gratis
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-07-27).

Säker ansökan
BankID UC

Låna 300 000 kr utan säkerhet

Låna 300 000 kronor utan säkerhet med en ränta du har råd med. Likvidum är en låneförmedlare och samarbetar med flera av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet.

 

Hos Likvidum kan du jämföra lån från de långivarna helt kostnadsfritt. När du ansöker om ett lån genom oss får du automatiskt svar från alla långivare som har ett lån som passar dig.

 

Du kan sedan fritt jämföra villkor, avgifter och ränta och välja det billigaste och bästa lånet. När du jämför lån ställer du långivarnas erbjudanden mot varandra och kan fritt jämföra villkor som ränta och avgifter.

 

Ansökan är helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till något. Det går utmärkt att bara jämföra lånen och låneräntorna för att skaffa dig en bild av kostnaderna. Vi tar bara en enda UC trots du får svar av många långivare. Du riskerar därmed inte att försämra din kreditvärdighet i onödan.

 

 • Låna 300 000 kr utan säkerhet
 • Jämför långivarnas erbjudanden
 • Tjänsten är helt gratis
 • Endast en UC

Välj en återbetalningstakt som passar dig

Att låna 300 000 kronor är ett betydande åtagande. 300 000 kronor är relativt mycket pengar och du kommer sannolikt att betala på lånet under en ganska lång period. Men vilken återbetalningstid (löptid) ska man välja? Den frågan är väl värd att tänka igenom noggrant.

 

Det är viktigt att du väljer en återbetalningstid som passar dig och dina förutsättningar, så att lånet blir den tillgång det är tänkt att vara och inte en belastning. Du bör välja en löptid som gör att du under bekväma former kan betala tillbaka de 300 000 kronorna.

 

När ansöker om ett lån genom oss kan du själv välja återbetalningstid från ett till 15 år. Det finns för och nackdelar både med en lång och en kort återbetalningstid. Med en längre återbetalningstid delar upp betalningen av lånet på fler tillfällen.

En längre återbetalningstid betyder att du betalar tillbaka en mindre andel av lånet på 400 000 vid varje tillfälle. Månadskostnaden för lånet blir därför lägre ju längre löptid du väljer.

 

Nackdelen med långa löptider är att de sammanlagda räntekostnaderna för lånet blir högre ju längre löptid du väljer. Lånet blir alltså dyrare totalt sett ju längre du har det, eftersom du betalar ränta för pengarna under en längre period.

 

Omvänt så innebär en kortare löptid att totalkostnaden för lånet blir lägre. I rena siffror gör du en bättre affär ju kortare återbetalningstiden är. Nackdelen är förstås att du måste betala mer vid varje tillfälle. En kortare återbetalningstid betyder alltså en högre månadskostnad, men lägre total kostnad.

 

Om planerar att använda lånet som ett hopbakslån och målet är att bli skuldfri kan det vara klokt att välja en lite kortare återbetalningstid för att snabbare bli av med skulden. Men det är inget måste och du måste självklart ha pengar över till det nödvändiga. Räkna gärna på dina inkomster, utgifter och marginaler innan du bestämmer dig.

 

Vi rekommenderar du noga tänker igenom saken och väljer en återbetalningstid som funkar med din ekonomi. Självklart ska du ha råd med dina övriga fasta kostnader och även lite av livets goda.

 

Gör gärna en budget för dina inkomster och utgifter. Då blir det lätt att se hur hög månadskostnad du har kan betala och fortfarande leva bekvämt. I ansökningsformuläret på den här sidan kan du själv se den ungefärliga kostnader för ett lån på 300 000 kr.

 

Krav för att låna 300 000 kronor

Kraven för att låna pengar kan skilja sig åt något beroende på vilken långivare du väljer. Du får alltid information du de specifika kraven hos varje långivare i det erbjudanden du får efter att ha skickat in din ansökan.

 

Våra grundkrav är att du ska vara minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan tolv månader tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kr per månad.

 

Inkomsten kan vara i form av lön eller pension. Du ska inte ha några skulder hos Kronofogden. Att du tidigare haft skuldkonto behöver inte vara något problem, men skulderna ska helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

Vad blir månadskostnaden när jag lånar 300 000 kr?

På lånen vi förmedlar tillämpas individuell räntesättning. Det betyder att långivarna sätter räntan baserat på din ekonomiska förutsättningar, din inkomst, anställningsform och tidigare betalningshistorik (hur skött betalningar förut, om du har betalningsanmärkningar etc) – kort sagt din kreditvärdighet.

 

Självklart är det bättre ju högre inkomst du har, så lite skulder som möjligt, inga sena betalningar eller anmärkningar. Eftersom olika människor har olika ekonomiska förutsättningar och kreditvärdighet samtidigt som långivarnas bedömning kan skilja sig åt går det inte säga exakt vad just din månadskostnad blir när du lånar 300 000 kr.

 

Utöver det så beror månadskostnaden också på vilken återbetalningstakt du väljer. Du kan dock se en ungefärlig månadskostnad i formuläret högst upp på den här sidan. Välj beloppet du vill låna (i det här fallet lånar du 300 000 kr) och återbetalningstid. Då ser du en ungefärlig månadskostnad för ett lån på 300 000 kr.

 

Lånen vi förmedlar är i regel lån med amorteringsformen annuitet, något som betyder att du betalar samma belopp varje månad. På så sätt är får du ett förutsägbart och tryggt lån som gör det enkelt att planera din framtida ekonomi.

 

Hur går det till att låna 300 000 kr?

Att låna 300 000 kr eller att bara jämföra olika lån för att se vilken ränta du kan få är enkelt. Allt du behöver göra är att välja återbetalningstid från 1 till 15 år och fylla i dina personuppgifter. Sedan signerar du din ansökan med BankID.

 

Så fort du signerat din ansökan skickar vi den vidare till alla de banker och låninstitut vi samarbetar med. Inom kort återkommer de med varsitt erbjudande. Du kan se varje svar från långivarna och granska dem i detalj genom att logga in på ditt konto här på Likvidum (kontot skapas automatiskt när du skickar in din ansökan).

 

I varje erbjudande hittar du alla detaljer du behöver. Här står vad din ränta blir, om några avgifter tillkommer, hur mycket du ska betala varje månad och så vidare.

 

Du kan nu enkelt jämföra de olika lån och därefter gå vidare med det bästa och billigaste alternativet. När du bestämt dig undertecknar du lånavtalet du vill ha med BankID. Inom några dagar förs pengarna över till kontot du angett. Ansökan är  helt gratis och inte bindande.

 

Behöver du ett lite större lån? Hitta bästa räntan för lån på 400 000 kronor. Vi hjälper dig att jämföra långivarnas räntor villkor helt kostnadsfritt.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Vanliga frågor

Görs ni verkligen bara en kreditupplysning? accordian

Vad är kraven för att låna 300 000 kr? accordian

Kan jag lösa lånet i förtid? accordian

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

Vilken ränta får jag? accordian

Är räntan fast eller rörlig? accordian

Hur lång tid tar det innan lånet blir utbetalt? accordian

Är tjänsten helt kostnadsfri? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej