Låna 200 000 kronor

Behöver du låna 200000 kr? Vi hjälper dig att få en bra ränta

Funderar du på att låna 200000 kr?  Hos Likvidum kan du jämföra räntan på lån olika långivare och sedan välja det billigaste alternativet. Det smarta sättet att låna 200 000 kr.

  • Låna 200 000 kr utan säkerhet
  • Jämför långivarnas villkor innan du bestämmer dig
  • Tjänsten är gratis – Endast en UC
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Lån 200 000 kronor med riktigt bra villkor

Behöver du låna 200 000 kronor? Jämför olika lån och långivarnas villkor innan du bestämmer dig. Ett lån på 200 000 kr är ett relativt stort lån. Det innebär att även relativt små skillnader i låneränta betyder en rejäl skillnad när det kommer till kostnad.

När du lånar 200 000 betyder två procent extra ränta att du betalar 4 000 kr mer enbart under det första året. Utslaget över lånets löptid rör det sig om tiotusentals kronor. Det är just därför du ska jämföra olika alternativ innan du tecknar ett lån.

Vi har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare hos oss. När du skickar in en ansökan om att låna 200 000 kr får du automatiskt svar från alla långivare som kan erbjuda dig ett lån. Du kan sedan i lugn och ro jämföra det olika alternativen och välja det bästa erbjudandet. Genom att ställa långivare mot varandra sätter du också press på dem att erbjuda en så bra ränta som möjligt.

  • Låna 200 000 kr utan säkerhet
  • Ställ långivarnas erbjudanden mot varandra
  • Gratis att jämföra räntor
  • Endast en UC

Jämför lån på 200 000 kr utan att riskera din kreditvärdighet

När du ansöker om att låna 200 000 görs alltid en kreditprövning. Det gör långivaren för att ta reda hur stark din betalningsförmåga är, alltså om du klarar av att betala tillbaka lånet och tillhörande räntor. Vid kreditprövningen tittar man på saker som din inkomst, anställningsform, eventuella skulder och hur du skött tidigare betalningar.

Ansöker du om att låna 200 000 kronor anlitar långivarna så gott som alltid kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen för att få den här informationen. Varje gång du söker ett lån sparas därför en notering om kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Att ha många noteringar hos UC försämrar din kreditvärdighet. Något som innebär att det blir svårare och dyrare att låna pengar nästa gång. Det vill du så klart undvika.

När du ansöker om att låna 200 000 kr genom oss görs däremot bara en förfrågan hos UC, trots att du får svar från många olika långivare. Vi använder en koppling till UC som utvecklats särskilt för låneförmedlare. Det innebär att alla långivare får tillgång till din kreditinformation så fort du skickat in din ansökan.

Tack vare vårt samarbete med UC så kan du få erbjudanden från ett flertal långivare samtidigt som endast en kreditupplysning sparas hos UC. Du får all information du behöver för att hitta det billigaste möjliga lånet (utifrån din förutsättningar) på 200 000 kronor utan försämra din kreditvärdighet i onödan.

Låna 200 000 kr till vad du vill

Vi förmedlar lån utan säkerhet. Om du lånar 200 000 kr genom oss är du därför fri att använda pengarna till precis vad du vill. De är inte låsta till en särskilda vara eller ett specifikt ändamål som ett lån med säkerhet (t.ex de flesta bolån) är. Kanske funderar du på att köpa en ny bil, bli med båt eller så behöver du renovera hemma? Eller varför inte baka ihop tidigare krediter till ett hopbakslån och få lägre ränta och månadskostnad. Du bestämmer – vi hjälper dig att hitta det bästa alternativet.

Du kan också använda lånet till att lösa tidigare krediter och lån. Om du har mindre krediter som avbetalningslån, smslån och kreditkortsskulder betalar du sannolikt en ganska hög ränta för dem. Varje lån kommer också med avgifter, som handläggnings- och aviavgifter. Har du flera lån blir det här snabbt mycket pengar. Genom att samla dina lån i ett större omstartslån får du alla kostnader samlade på en och samma faktura. Du slipper betala flera olika avgifter och har goda chanser att få en markant lägre ränta.

Låna 200 000 med betalningsanmärkning

Har du en eller flera betalningsanmärkningar? Det behöver inte vara kört för det. Vissa långivarna är strikta och beviljar inte lån till personer som har betalningsanmärkningar. Andra har en mer flexibel policy. Att du haft ekonomiska svårigheter och dragit på dig en betalningsanmärkning tidigare i livet behöver inte betyda att din ekonomi är i dåligt skick idag.

Alla kan drabbas av sjukdom, arbetslöshet och plötsliga utgifter. Om du har ordnat upp din ekonomi kan vissa långivare ha överseende med betalningsanmärkningar och bevilja ett lån ändå. Samtidigt begränsar en betalningsanmärkning dina valmöjligheter, eftersom alla inte är beredda att göra det.

Räntan kan också skilja sig åt mellan olika långivare som kan låna ut 200 000 kr trots betalningsanmärkning. Det är därför du ska jämföra långivare innan du bestämmer dig. Du får alltid information om långivaren accepterar sökande som har betalningsanmärkningar i låneerbjudandet du får efter att du skickat in din ansökan. Där får du också information om vilken ränta du får på ett lån på 200 000 kronor.

Få gratis rådgivning

Det går alltid bra att kontakta oss när du har frågor om lån – oavsett om du funderar på att låna 200 000 kr eller behöver en mindre summa. Våra kunniga hjälper dig gärna att optimera dina chanser att få så bra ränta som möjligt och svarar på alla typer av frågor. Du kan också kontakta en rådgivare i din hemkommun. Rådgivning om skulder och ekonomi är kostnadsfritt.

Frågor och svar

Vad krävs för att låna 200 000 kr?

Grundkravet för att ansöka om ett lån genom oss på Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du ska även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Högre inkomst, fast anställning och att äga din bostad är exempel på faktorer som ökar dina chanser att få lånet beviljat och att få en bra ränta. Om har en lägre inkomst kan du söka tillsammans med en annan person, en medsökande. Ni är då två som delar på betalningsansvaret, vilket ger dig större chanser att få lånet beviljat och även kan ge dig lägre ränta.

Du inte behöver därför oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan när du jämför olika långivare banker, vilket skulle varit fallet om du på egen hand ansökt hos fler olika långivare.

Eftersom för många förfrågningar hos UC kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån till bra villkor är det smartare att jämföra bankerna genom en låneförmedlare än att ansöka själv hos olika långivare. 

Tar ni verkligen bara en UC?

Ja, det är helt korrekt! Vi använder oss en särskild koppling till UC som utvecklats särskilt för låneförmedlare. När du skickat in ansökan om ett lån på 200 000 kr (eller något annat belopp) till oss får alla långivare vi samarbetar med automatiskt tillgång till dina kredituppgifter. På så sätt registreras bara en notering i Upplysningscentralens register trots att du får svar från ett stort antal långivare.

Som du säkert vet är kan många noteringar hos UC försämra din kreditvärdighet. Låg kreditvärdighet innebär att det blir svårare att få ett lån beviljat i framtiden. Det blir också dyrare eftersom långivarna gärna tar ut en högre ränta från personer med dålig kreditvärdighet som kompensation för den ökade kreditrisken. Av den anledningen är det viktigt att undvika onödiga förfrågningar hos UC. När du jämför eller ansöker om lån hos oss slipper du oroa dig för detta. En enda notering hos UC lagras trots att du får svar från många långivare.

Kan jag lösa lånet i förtid?

Ja, det är alltid möjligt att lösa lånet när som helst utan extra kostnad. Du kan också när helst du vill göra extra inbetalningar för att få ner beloppet och på så sätt snabbare sänka dina räntekostnader. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med?

Vi jämför och förmedlar för närvarande lån från: Avida Finans, Brocc, Collector bank, Credento, Ikano Bank, Komplett bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, MedMera bank (COOP), MoneyGo, Nordax bank, Nordnet Bank, Northmill bank, Nystart Finans, Re:member, Resurs bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Bank, Wästgöta finans. Alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vad blir räntan när jag lånar 200 000 kr?

Räntan är rörlig och sätts individuellt på den sökande. För närvarande ligger årsräntorna hos våra långivare mellan 2,95% – 18,95%. Högsta effektiva ränta är 29,3% (2019-08-01). Om du ansöker med en medsökande ökar ofta chansen till ännu bättre lånevillkor. Den ränta du får baseras på många olika faktorer och varje bank och långivare har sitt eget system för att räkna fram och bedöma din kreditvärdighet och därmed också din ränta. Om banken har en stor andel av sina kunder med en annan kreditvärdighet och därmed en annan risknivå än dig och de vill ha fler kunder som du kan de ibland erbjuda bättre ränta av den anledningen. Omvänt kan det också vara så att en bank aktivt söker kunder i en annan kategori än dig och därmed ger dig sämre villkor än du skulle fått i vanliga fall.

Eftersom räntan du erbjuds varierar med så många faktorer är det alltid bra att ansöka om lån hos flera långivare på samma gång och låta bankerna konkurrera om dig, istället för tvärtom. Det är också klokt att se över dina lån och omförhandla då och då eftersom de villkor du erbjuds kan förändras.

En vanlig faktor som påverkar hur mycket du får låna och vilken ränta du får är hur stort låneutrymme du har utnyttjat. Om du till exempel har gamla kreditkort som ligger oanvända men är aktiva har du en beviljad kredit som påverkar dina villkor hos bankerna. Se alltid till att du har sagt upp gamla kreditkort och kontokrediter och därmed har ett mindre utnyttjat låneutrymme.