Låna 100 000 kronor utan säkerhet

Hos Likvidum kan du jämföra och ansöka om att låna 100 000 kronor utan säkerhet. Ett lån på 100 000 kr räcker till mycket. Kanske behöver du byta bil, renovera hemma eller samla tidigare lånet i ett större och billigare samlingslån? Men vilken långivare ska man välja? Det finns många att välja mellan och det är omöjligt att veta vad räntan blir i förväg. Vi har lösningen på det problemet.

 

Vi har samlat ett urval av Sveriges främsta långivare i privatlånesegmentet. När du ansöker om ett lån hos oss får du automatiskt svar från alla långivare som har ett erbjudanden som passar dig. Du kan snabbt och enkelt jämföra villkor och räntekostnader för lånen och välja det bästa och billigaste alternativet.  Eftersom vi bara tar en enda UC behöver du inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan.

 

 • Låna 100 000 kr utan säkerhet
 • Jämför & få svar från flera långivare
 • Ränta från 2,95%
 • Endast en UC

 

Hur kan jag använda ett lån på 100 000 kr?

Vi på Likvidum förmedlar lån utan säkerhet. Det betyder att du kan använda pengarna precis hur du vill. Lånet är inte låst till ett specifikt ändamål eller en vara som lån med säkerhet, t. ex. de flesta bolån, är. Rusta upp hemmet, byt bil, köp en sommarstuga eller resa – du bestämmer själv.

 
Varför inte passa på att bli av med dyra lån och krediter? Har du flera avbetalningslån, kreditkortsskulder eller snabblån betalar du sannolikt både hög ränta och ett flertal avgifter. Med 100 000 kr kan du samla ihop smålånen i ett enda lån med bättre ränta. Har du mycket lån kan det här betyda att du sänker dina månadskostnader ordentligt. Du får också alla kostnader på en och samma faktura och slipper onödiga avgifter. Enklare, billigare och bättre.

 

Jämför och ansök om 100 000 kr – så gör du:

 

 • Gå till formuläret högst upp på den här sidan
 • Fyll i lånebelopp och löptid (hur länge du vill ha lånet)
 • Välj ändamål – t. ex. köp bil, samla låm
 • Fyll i dina personuppgifter
 • Signera med BankID

 

Låna pengar utan att riskera din kreditvärdighet

 

Få svar från flera långivare

Ett lån på 100 000 kr är sannolikt ett lån du kommer betala av på under en längre tid. Det betyder att även relativt små skillnader i ränta påverkar kostnaden märkbart. Två procent mer i ränta betyder 2 000 kronor mer i räntekostnader första året. Inte jättemycket pengar.

 
Vi tycker dock inte att du ska betala mer för ditt lån än du behöver. Olika långivare tillämpar olika riskanalyser och gör olika bedömningar. Det betyder att räntan kan variera en hel del och därmed även kostnaderna. Eftersom räntan på privatlån sätts individuellt vet du aldrig vilken ränta du får innan du ansökt. Vi har lösningen på det problemet. En ansökan hos oss ger dig svar och låneerbjudanden från ett flertal långivare.

 

Så påverkar kreditupplysningar dina möjligheter att låna

Du kan naturligtvis ansöka själv hos några olika långivare och sen jämföra villkoren på egen hand. Den metoden kommer dock med flera nackdelar. Dels tar det tid att leta upp och ansöka hos flera långivare. Det är också i princip omöjligt att i förväg veta vilken långivare som kommer ge dig bäst villkor för ditt lån på 100 000 kr. Varje gång du ansöker hos en långivare görs också en kreditupplysning, så gott som alltid hos Upplysningscentralen (UC).

 

Vid varje ansökan sparas en notering i UCs register, vilket försämrar din kreditvärdighet. Om du får avslag eller inte gillar de villkor den första långivare ger dig kommer du därför ha en sämre utgångspunkt och lägre chanser att få lånet beviljat hos nästa långivare du ansöker hos. Om din ansökan beviljas efter ett par försök är det sannolikt att du kommer få en högre ränta än vad du skulle fått om du inte haft någon notering alls hos UC. Situationen förvärras ytterligare för varje notering som sparas hos UC. Om du har många blir det alltså både avsevärt svårare eller dyrare att lån nästa gång.

 

Jämför lån utan att försämra din kreditvärdighet

När du jämför lån hos oss får du automatiskt erbjudande från flera av Sveriges ledande långivare. Du kan snabbt och enkelt jämföra ränta och villkor för de olika lånen och välja det billigaste lånet med de bästa villkoren. Ansökan tar bara några minuter, är helt kostnadsfri och inte bindande.

 

När du ansöker om ett lån på 100 000 kr (eller någon annan summa) hos oss sparas bara en notering hos Upplysningscentralen trots att du får svar från ett flertal långivare. Det betyder att du inte försämrar din kreditvärdighet, och dina möjligheter att teckna nya lån till bra villkor längre fram, i onödan.

 

Krav för att låna 100 000 kr

Grundkraven för att ansöka om ett lån hos oss är okomplicerade. Du ska vara minst 18 år gammal och bosatt (folkbokförd) i Sverige sedan minst ett år. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kr per månad. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension. Tidigare skulder hos Kronofogden är generellt inte ett problem. Men du får inte ha ett aktivt skuldkonto Kronofogden och eventuella tidigare skulder där ska vara helt betalda sedan minst sex månader.

 
De slutgiltiga kraven hos de olika långivarna kan variera något. De flesta accepterar inte ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. Men det finns vissa som gör det. Olika långivare gör olika bedömningar och riskanalyser. Vissa kan vara hårdare i sin bedömning medan andra gör en annan analys och kan tänka sig att låna ut pengarna trots att personer med betalningsanmärkningar statiskt sett innebär en större risk. Det behöver alltså inte vara omöjligt att låna 100 000 kr till bra ränta på grund av en tidigare anmärkning om din ekonomi är i bra skick idag.

 
Grundkrav för att låna 100 000 kr

 

 • Minst 18 år
 • Månadsinkomst minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden

 

 

Behöver du ett något mindre lån? Jämför långivare hos oss och få bättre ränta

Trustpilot

FAQ - Låna 100 000 kr

Görs det endast en kreditupplysning? accordian

Vilka är kraven för att låna genom Likvidum? accordian

Kan jag lösa lånet i förtid? accordian

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

Vilken ränta får jag? accordian

Är räntan fast eller rörlig? accordian

Hur lång tid tar det innan lånet blir utbetalt? accordian

Är tjänsten helt kostnadsfri? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej