fbpx

Kreditupplysning genom UC

Få allmännyttig information om kreditupplysning eller UC, en upplysning från Upplysningcentralen, som det också kan kallas. Vi tillhandahåller en tjänst där ni kan ansökan om lån hos flera långivare med enbart en kreditupplysning tagen på er. Något ni tjänar mycket på, läs vidare och få reda på varför det är en fördel för er.


Kreditupplysning är ett bevis på er kreditvärdighet

Det är ett laddat ord men faktum är att det är positivt. Ni kan enkelt bevisa er kreditvärdighet inför ett låneinstitut eller en bank genom att de tar en UC på er. För att kunna låna pengar behöver långivaren i fråga någon slags säkerhet om att ni är trovärdiga kunder, tack vare kreditupplysningen kan ni visa det utan några större insatser.

Vid en kreditupplysning får ni alltid hemskickat en kopia. På det sättet kan ni vara säkra på vilka som tar upplysning på er samt att ni då kan se hur er Credit Scoring ser ut.


Varje kreditupplysning registreras och bokförs

Varje gång ni ansöker om lån registreras det eftersom ni måste låta företaget ta en kreditupplysning på er. Den är registrerad i 6 månader efter det datum ni ansökt om kredit av något slag. Det gäller inte enbart lån utan även krediter i form av kreditkort, avbetalningar och liknande.


Exempelvis: Om ni vill köpa en diskmaskin och då uppföra en avbetalningsplan kommer affären ta en upplysning på er. Även de stannar kvar i registret i 6 mån framåt. Det är oerhört lätt att ansöka om krediter på olika sätt men konsekvenserna kan bli långdragna. Tänk till exempel att ni vill köpa en ny bil som ni har sett i en annons, om det är taget fler än fem UC kommer det bli avslag och ni missar er drömbil.


Vi vill inte att ni ska missar några affärer eller andra tillfällen då ett snabbt tillskott behövs. Därmed rekommenderar vi alla att ansöka om lån via oss. Varför ta flera UC när det räcker med en?


För många upplysningar medför stora nackdelar för er och er ekonomi 

Med flertalet kreditupplysningar blir det svårt att låna pengar eller ta krediter. Om du har betalningsanmärkningar så syns det vid en UC vilket innebär att du kan behöva ansöka om speciella lån för din situation. Eftersom företagen enbart ser er historik och det är många UC tagna på er kan det se ut som om ni försöker att utnyttja systemet. Det visar också att er betalningsförmåga inte är så stabil som den kan vara.


En del kreditgivare ger automatiskt avslag på personer med fler än 5 UC. Så var noga med att inte slänga iväg ansökningar till olika företag. Det kan betyda att ni måste vänta i ett halvår till ni kan bli godkänd återigen. 

Av den anledning finns vi här! Genom vår kostnadsfria tjänst kan ni skicka låneansökan till flera långivare samtidigt, på en och samma kreditupplysning. Då får ni större chans att hitta ett bra avtal och låg ränta. Likt fiske är det bättre att kasta 7 linor istället för en.


Genom vår tjänst kan ni behålla er goda värdighet på bästa möjliga vis. En av anledningarna är att ni då ansöker till flera långivare på en gång. Få dessutom svar och utbetalning kort efter påskrivet avtal.  Vi erbjuder också möjligheten att slå ihop mindre lån och krediter i ett större samlingslån. Ett större samlingslån ger i de flesta fall en avsevärt lägre ränta och du slipper också betala faktura och handläggningsavgifter till flera olika långivare. Det betyder att du får en lägre månadskostnad för ditt lån men också en lägre total lånekostnad. Att samla små lån i ett större lån förbättrar också din kreditvärdighet.


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej