Jämför lån

– Jämför lån och ränta hos olika långivare innan du bestämmer dig

Behöver du ett lån? Välj inte första bästa långivare du hittar – Jämför olika lån först och välj det billigaste istället. Vi på Likvidum är en låneförmedlare. Hos oss kan du snabbt, smidigt och tryggt jämföra lån från flera olika banker och långivare. Självklart är det helt gratis att jämföra lån och du förbinder dig inte till något.

 

  • Lån 10 000-600 000 krJämför lån upp till 600 000 kr
  • Jämför räntan innan du lånarMånga långivare att välja på
  • Endast en UCÅterbetalningstid 1 – 15 år
  • Ansök gratisAnsök och jämför kostnadsfritt
  • Ansök gratisHelt gratis att jämföra lån hos oss
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Jämför lån upp till 600 000 kr

Hos Likvidum kan du jämföra lån från ett urval av Sveriges främsta långivare. Vi förmedlar blancolån, lån utan säkerhet, från 10 000 kronor upp till 600 000 kr.

 

Vi förmedlar privatlån utan säkerhet från 10 000 kr upp till 600 000 kronor. Att lånen inte behöver någon säkerhet betyder att du kan använda pengarna till vad du vill. Kanske behöver du lånet för att finansiera en ny bil, renovera hemmet, en resa med familjen.

 

Många av våra kunder använder jämförelsetjänst för att samla dyra lån och krediter och på så sätt få en lägre månadskostnad. Genom att samla lånen i ett hopbakslån eller samlingslån kan du ofta få en lägre ränta och slipper du onödiga avgifter. Ett hopbakslån är ett smart alternativ om du har dyra krediter sedan tidigare.

 

Vi gör bara en kreditupplysning när du jämför lån trots att du får svar från flera långivare. På så sätt riskerar du inte att försämra din kreditvärdighet och dina möjligheter att teckna nya lån till bra villkor i framtiden.

 

Vi hjälper dig att hitta billigaste alternativet

Likvidum har hjälpt mer än 100 000 kunder att jämföra och hitta billiga lån, att samla dyra krediter och att lägga om sina befintliga lån till en bättre ränta.

 

När du ansöker om ett lån hos oss får du direkt svar från alla långivare som har ett erbjudande som passar dig.

 

Därefter kan du fritt jämföra olika lån och välja det som passar dig bäst. På så sätt spar du tid och kan enkelt välja det bästa och billigaste lånet. Genom att jämföra lån sätter du också press på långivarna att erbjuda en så bra ränta som möjligt eftersom alla långivare vill att du väljer just deras erbjudande.

 

Alltid gratis att jämföra lån

Det är helt gratis att jämföra och ansöka om ett lån hos oss på Likvidum. Vi tar inte ut några avgifter och ansökan är inte heller bindande. Du väljer själv om du vill gå vidare med något av de lånealternativ vi tar fram.

 

 • Låna 10 000 – 600 0000 kr
 • Många olika långivare att välja mellan
 • Endast en UC
 • Möjlighet att samla lån utan extra kostnad
 • Jämförelsetjänsten är helt kostnadsfri
 • Ej bindande – Helt ok att jämföra utan att låna

Jämför lånen innan du bestämmer dig

Att jämföra lån är ett smart val oavsett hur mycket du lån och vad du ska använda pengarna till. På lån utan säkerhet sätts räntan individuellt på den sökande.

 

Det betyder något förenklat att det är din ekonomiska situation och din betalningsförmåga som avgör vad räntan blir. Samtidigt gör olika långivare olika bedömningar.

 

Räntan kan skilja sig åt en hel del från en långivare till en annan. Tecknar du ett större lån kan den skillnaden betyda mycket pengar. Det är just därför du ska jämföra lånen och de olika långivarnas villkor innan du bestämmer dig.

 

Vi på Likvidum hjälper dig att jämföra lån från olika långivare. På så sätt kan du snabbt se vem som erbjuder den lägsta ränta och de bästa villkoren, oavsett hur mycket du behöver låna. Vi samarbetar med några av marknadens främsta långivare i privatlånesegmentet. Lånen vi förmedlar är så kallade annuitetslån, vilket betyder att du betalar en fast belopp varje månad. Ett tryggt och förutsägbart sätt att låna pengar.

 

När du ansöker om ett lån hos oss skickas din ansökan till alla långivare vi samarbetar med. Kort efter skickar långivarna sina svar till dig. Varje svar innehåller all viktig information om låneerbjudandet.

 

Här står bland annat vad räntan blir, om några avgifter tillkommer och hur mycket lånet kommer att kosta dig varje månad. Nu kan du enkelt jämföra varje lån och därefter välja det som bästa lånet som ger dig den lägsta låneräntan. Men den officiella räntan är inte allt. I regel är det bästa och billigaste lånet det som har lägst effektiv ränta.

 

Så jämför du lånevillkor

Den effektiva räntan avser alla kostnader för lånet, alltså både låneräntan och eventuella avgifter. Den ger därför en bättre bild av den faktiska kostnaden för ett lån än att bara titta på låneräntan.

 

Kika efter alternativ med så lite avgifter som möjligt när du jämför lån. Räntan på lån är nämligen avdragsgill i din inkomstdeklaration. Du har rätt att dra av 30% av alla räntekostnader upp till 100 000 kronor när du deklarerar din inkomst till Skatteverket.

 

Avgifterna som kommer med ett lån är däremot inte avdragsgilla. Om två lån har samma effektiva ränta, men ett har högre ränta  än de andra men mindre avgifter bör alltså välja det lånet.

 

Välj en återbetalningstid som passar dig

Fundera också noga på vilken återbetalningstid du ska välja redan innan du skickar in din ansökan. Det finns nämligen för- och nackdelar med både en kort och en längre återbetalningstid, oavsett hur mycket pengar du behöver.

 

Lånen återbetalas månadsvis. Med en lång återbetalningstid fördelar du återbetalningen av lånet på fler betalningstillfällen. Det betyder att månadsbetalning på ditt lån blir lägre än vad den skulle blivit med en kortare återbetalningstid. Samtidigt blir lånet dyrare totalt sett eftersom du nu också betalar ränta för det lånade belopp under en längre tid.

 

En kortare återbetalningstid på lånet innebär att månadsbelopp blir högre vad det skulle blivit med en längre återbetalningstid. Däremot blir den totala kostnaden för lånet lägre eftersom du betalar ränta för pengarna under en kortare tid,

 

Välj en återbetalningstid som passar. Tänk på att du ska pengar kvar till både sådant som är nödvändigt och sådant som är roligt. En riktigt kort återbetalningstid kan låta bra eftersom du blir skuldfri snabbare och den totala kostnaden blir lägre.

 

Samtidigt kan det vara klokt att välja en något längre tid för att få en hanterbar månadskostnad. Inte minst om du har en inkomst som varierar över tid.

 

Du kan självklart välja att amortera extra på lånet när helst du vill för att få ner beloppet och minska räntekostnaderna framöver. Det är också möjligt att när som helst lösa lånet helt utan extra kostnad.

 

Grundkrav för att låna

Vi är en långivare som hjälper dig att jämföra lån och långivare så att du kan hitta det bästa och mest förmånliga lånet. De specifika kraven för att lån kan skilja sig åt mellan de olika långivarna vi jämför.

 

Grundkravet för att du ska kunna jämföra och ansöka om lån hos oss är att du är minst 18 år och folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Du ska också ha en inkomst på minst 10 000 kronor i form av antingen lön eller pension.

 

Du ska vara helt fri från skulder till Kronofogden. Att du haft skuldkonto hos Kronofogden behöver inte vara ett problem så länge skulderna är helt återbetalda sedan minst sex månader tillbaka.

 

Det är möjligt att jämföra och teckna hos lån genom oss på Likvidum även om du har betalningsanmärkningar. Men kom ihåg att det är långt ifrån alla långivare som accepterar sökanden med anmärkningar.

 

Om du har en betalningsanmärkning blir alltså de olika alternativa lånen du kan jämföra färre. Räntan tenderar också att bli högre för de som har betalningsanmärkningar.

 

Krav i korthet:

 

 •  Minst 18 år
 • Månadsinkomst minst 10 000 kr
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos kronofogden

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om att jämföra lån

Kostar det något att jämföra lån? accordian

Vad är kraven för att jämföra och söka lån? accordian

Kan jag lösa mitt lån i förtid? accordian

När får jag svar på min ansökan? accordian

Kan jag samla tidigare lån och krediter? accordian

Vad får jag för ränta på mitt lån? accordian

Tar ni verkligen bara en UC? accordian

Vilka långivare kan jag låna hos? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej