Vi erbjuder hopbakslån i samarbete med

Hopbakslån – Baka ihop lånen och få lägre ränta

Har du många små lån och krediter att betala av på varje månad? Med ett hopbakslån kan du slå ihop dem till ett och samma lån. Med hopbakslån kan du få en avsevärt lägre ränta på ditt lån och får alla kostnader samlade på en och samma faktura. På så sätt sparar du tid, energi och i de flesta fall en hel del pengar.

Samla lån i korthet

 • Slå ihop lån och få lägre ränta
 • Låna 10 000 – 600 000 kr utan säkerhet
 • Ränta fr. 2,95%
 • Endast en UC

Vad är ett hopbakslån?

Ett hopbakslån, eller samlingslån som det också kallas, är ett lån som används för att betala av mindre lån och krediter. Smålån och krediter som saker man köpt på avbetalning kommer ofta med en förhållandevis hög ränta. Genom att teckna ett hopbakslån och lösa (betala av helt) de gamla lånen går det att få en avsevärt lägre ränta och därmed en lägre samlad lånekostnad – en omstart för din ekonomi.

 

Med hopbakslån samlar man också alla kostnader på en och samma faktura. Något som minskar risken att man drar på sig extra avgifter och dröjsmålsränta genom att av misstag missa en månadsbetalning. Risken för att detta sker blir förstås större ju fler lån och krediter man har.

 

Färre avgifter och lägre ränta med hopbakslån

En annan fördel med ett hopbakslån är att du slipper betala flera olika faktura- och handläggningsavgifter. Till de flesta krediter kommer nämligen, utöver amortering och räntekostnader, en fakturaavgift på 29-49 kronor och inte sällan flera andra tilläggsavgifter. Har du många mindre skulder att betala av blir det här snabbt stora summor.

 

Anta att du exempelvis har fem mindre skulder. Utöver den ordinarie delbetalning tillkommer varje månad en fakturaavgift på 39 kronor för varje lån. Då betalar du 2 340 kronor varje år enbart i fakturaavgift. Eftersom räntan oftast är avsevärt högre på de små lånen kan du alltså spara stora summor på att lösa dem med hopbakslån.

 

Grundläggande krav för hopbakslån

Likvidum är en låneförmedlare. Vi jämför lån och långivare och hjälper dig att hitta det lånealternativ som passar dig bäst. Det innebär att du inte lånar pengar av oss utan av en av de långivare vi kopplar ihop dig med.

 

Villkoren för ett hopbakslån kan skilja sig åt något beroende på vilken långivare du väljer. Om du får avslag hos en långivare kan vi ofta hitta ett erbjudande hos en långivare med villkor som passar dig. Vi är måna om att du får ett lån som passar dig och dina förutsättningar. Därför har vi några grundkrav.

 

För att vi ska behandla din ansökan ska du:

 

 • Vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 12 månader
 • Har en månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Skuldfri hos Kronofogden sedan sex månader

 

Så ansöker du om ett hopbakslån

Börja med att sammanställa dina tidigare lån. Hur många lån har du och vilket belopp har du kvar att betala till varje långivare? Glöm inte övriga krediter som saker du köpt på avbetalning. Räkna ihop beloppen. Summan du får nu är det belopp som krävs för att lösa dina tidigare lån med ett hopbakslån. Om du behöver mer pengar än vad som krävs för att lösa dina gamla lån kan du lägga till det beloppet till totalen.

 

Nu är det dags att ansöka. Välj belopp och återbetalningstid i ansökningsmodulen högst på den här sidan. Möjlig återbetalningstid är ett till 15 år. Du ser nu vad den genomsnittliga månadskostnaden för ditt lån blir. Fyll i dina uppgifter och klicka på gå vidare. Vi kommer nu behandla din ansökan och återkomma med erbjudande från olika långivare.

 

Gör så här:

 • Ansök via vårt formulär
 • Få svar inom kort
 • Signera med bank ID alternativt få handlingarna hemskickade
 • Få pengar inom några dagar

 

Vilken återbetalningstid ska jag välja på mitt hopbakslån?

Att välja rätt återbetalningstid är viktigt för att få ett lån som passar dina förutsättningar. Återbetalningstid styr både månadskostnaden och den totala kostnaden för ditt lån. Det finns för- och nackdelar med en kort respektive en längre återbetalningstid.

 

Väljer du en längre återbetalningstid får du en lägre månadskostnad på ditt hopbakslån. Men den totala kostnaden för lånet blir också högre eftersom du betalar ränta på lånet under en längre tid. Omvänt så innebär en kortare återbetalningstid att månadskostnaden blir högre. Men dina totala räntekostnader för lånet blir lägre. Gå igenom dina inkomster och fasta utgifter noggrant innan du ansöker och välj det alternativ som passar dig bäst.

 

Att tänka på innan du söker hopbakslånet

Innan du ansöker om lån är det en god idé att skaffa en klar och dagsaktuell översikt över din ekonomi. Skriv upp alla krediter och övriga lån för att tydligt se vilka du vill baka ihop.

 

Det kan också vara klokt att ringa runt till de kreditgivare du har för närvarande. De kan berätta för vad det kostar att lösa krediten i förtid. Om ditt lån har bunden ränta har långivaren rätt att ta ut en viss avgift om du vill lösa lånet. En del är utan kostnad medan andra tar ut en viss avgift. Mindre lån och avbetalningsplaner har generellt en hög ränta. Har du flera sådana finns det alltså goda skäl att slå ihop dem till ett större med lägre ränta. Att betala till flera olika vid månadens slut tar dessutom mer tid än att betala ett enda. Då ökar också risken att du glömmer en faktura och drar på mig påminnelseavgifter helt i onödan. Med hopbakslån får du alla kostnader samlade på en och samma faktura. Enklare, billigare och smartare.

 

När du vet vilka lån du vill baka ihop

Ett tips är att alltid försöka samla de dyra och minst fördelaktiga krediterna först. Om ni har krediter och avbetalningar med hög, effektiv ränta finns det goda chanser till att spara pengar. Med en översikt klar kan du använda dig av vår tjänst.

 

Det är gratis och du får de bästa alternativen presenterade direkt. Det bästa av allt är att vi letar efter det bästa hopbakslånet hos flera långivare. Du får alltså flera lånerbjudanden men vi tar endast en enda kreditupplysning hos Upplysningscentralen.

 

Hopbakslån kan medföra ännu fler fördelar

Att samla ihop de äldre krediterna är positivt på flera sätt. Minska stress och tid eftersom ett lån är mycket lättare att ha kontroll över. Många gånger minskar även kostnaderna då hopbakslån ofta har en lägre ränta. Om den ekonomiska delen bättras brukar den positiviteten följa med in i andra delar av livet. Med ordnad ekonomi sover du bättre, upplever mindre negativ stress och får mer frihet.

 

Att teckna ett större hopbakslån för att samla de gamla och dyrare lånen är många gånger lättare att amortera klart de gamla lånen. Kom ihåg att det alltid är möjligt att lösa lånet i förtid eller att betala in mer pengar de månader har mycket pengar och på så sätt få ner lånebeloppet snabbare.

 

Hör av dig till oss på Likvidum om du har frågor om hopbakslånet

Vi svarar gärna på frågor om vår tjänst och hur det fungerar att låna pengar genom en låneförmedlare. Få all information du behöver och ansök sedan på någon minut. Vårt arbete går ut på att göra ditt ekonomiska liv lättare. Självklart kan du också ringa och prata med våra låneförmedlare.

Hopbakslån

Hopbakslån

form-fill

Lägre ränta med hopbakslån

Genom att samla lånen kan du få ner din ränta ordentligt. När du lånar genom oss är den maximala effektiva årsräntan (alla kostnader för lånet inklusive avgifter och ränta) 29,3 %. Ett snabblån kan ha en effektiv årsränta på flera hundra procent. Det betyder att du kan spara tusentals kronor varje år.

form-fill

Hopbakslån = bättre koll på din ekonomi

Att ha många smålån är dyrt. Men också rörigt. Med många lån blir det många fakturor och avgifter att hålla reda. Samla dina lånekostnader på och samma faktura. Enklare, billigare och du slipper oroa dig för att glömma en faktura och dra på dig påminnelseavgifter.

form-fill

Ett hopbakslån → Bättre kreditvärdighet

Visste du att många lån och krediter försämrar din kreditvärdighet? Det betyder att det blir både dyrare och svårare att teckna lån i framtiden. I värsta fall står du utan finansiering helt när drömbostaden dyker upp på marknaden. Slå ihop dem så stärker du din kreditvärdighet och möjlighet att ta nya lån i framtiden.

form-fill

Mer pengar över med hopbakslån

Hos oss kan du låna från 10 000 kr upp till 600 000 kronor. Genom att slå ihop dina smålån i ett större lån kan du spara stora summor. Du får en lägre ränta och slipper betala avgifter till en rad olika företag. Har du många lån kan det röra sig om tusentals kronor per månad.   Förenkla din ekonomiska vardag och får mer pengar över i plånboken.

Trustpilot

Frågor och svar om hopbakslån

Hur många kreditupplysningar tar ni? accordian

Vilka är kraven för ett hopbakslån? accordian

Går det att lösa lånet i förtid? accordian

Vilka långivare kan jag låna hos? accordian

Vad blir räntan på mitt hopbakslån? accordian

Är räntan rörlig eller fast? accordian

När får jag pengarna? accordian

Kostar det något att baka ihop lånen? accordian

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej