Hopbakslån

Så bakar du ihop dyra lån och sänker dina kostnader

Dras du fler dyra lån och krediter? Då kan ett hopbakslån vara bästa receptet. Ett hopbakslån används som namnet antyder för att baka ihop befintliga  skulder till en enda och större lånekaka. Ett hopbakslån ger i regel bättre ränta, lägre månadskostnad och mer kontroll över din ekonomi eftersom också bakar in alla lånekostnader på en faktura. 

 

 • Hopbakslån på 10 000-600 000 krBaka ihop lån upp till 600 000 kr 
 • Jämför räntan innan du söker hopbakslånJämför hopbakslån från många långivare 
 • Alla kostnader på en faktura med hopbakslånSamla alla kostnader på en faktura
 • Endast en UCEndast en kreditupplysning 
 • Ansök om hopbakslån gratisAnsök och jämför hopbakslån kostnadsfritt
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  kr

  Ange en ett giltigt värde i hela tusental

  0 kr
  600 000 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Innehållsförteckning – Allt du behöver veta om hopbakslån: 

 

 

Vad är ett hopbakslån?

Ett hopbakslån är ett lån som används för att lösa dyra lån och skulder och slå ihop dem till ett enda större lån. Syftet med ett hopbakslån är att få ner räntan, slippa onödiga avgifter och på så sätt får lägre kostnader. Då kan du amortera mer och snabbare bli skuldfri. Eller varför inte använda pengarna du får över till något roligare än att betala ränta.

 

Hopbakslån är effektiva eftersom många smålån, krediter och avbetalningsplaner för saker man köpt på avbetalning ofta kommer med en hög ränta.

 

Genom att teckna ett hopbakslån och lösa (betala av helt) de gamla lånen går det att få en avsevärt lägre ränta och därmed en lägre samlad lånekostnad – en omstart för din ekonomi.

 

Med ett hopbakslån får du också alla kostnader samlade på en och samma faktura. Något som minskar risken att du drar på sig extra avgifter och dröjsmålsränta genom att av misstag missa en månadsbetalning. Risken för att detta sker blir förstås större ju fler lån och krediter du har.

 

Varför ska jag ansöka om ett hopbakslån?

Kvinna antecknar skulder hon vill slå ihop i ett hopbakslån

Att låna mer pengar när man redan är skuldsatt men siktar på att bli skuldfri kan för många låta lite konstigt. Men att baka ihop sina skulder i ett större hopbakslån är faktiskt ett smart och effektivt sätt att pressa ner kostnaderna för sina lån och att bli skuldfri snabbare.

 

Många mindre lån och krediter kommer nämligen ofta med höga räntor. Smslån, snabblån och avbetalningskrediter har särskilt hög ränta. Men även vissa privatlån kan komma med en saftig ränta och höga kostnader.

 

Genom att lösa dina skulder och baka ihop dem i ett hopbakslån, eller samlingslån som de också kallas, kan du ofta får ner räntan rejält.

 

Med den lägre räntan som ett hopbakslån i regel ger får du direkt avsevärt lägre kostnader. På stora lån kan några några få procent lägre ränta betyda att du sparar flera tusen kronor i månaden. Med lägre månadskostnad får du plötsligt mer pengar över och utrymme att snabbare amortera på lånet och att bli skuldfri.

 

Så går det till att baka ihop lånen

Likvidum är en oberoende låneförmedlare och jämförelsetjänst för lån. Hos oss kan du helt kostnadsfritt jämföra privatlån och hopbakslån från ett flertal av Sveriges främsta långivare.

 

När du skickat in din ansökan om ett hopbakslån får du automatiskt svar från alla banker och långivare som har ett lånerbjudande som passar dig.

 

På så sätt kan du enkelt jämföra räntan, avgifter, återbetalningsregler och övriga villkor för de olika lånen. När du är klar väljer du det bästa och billigaste hopbakslånet med den lägsta räntan.

 

Ett enkelt och smart sätt att spara pengar. Dessutom kostar det inget att baka ihop lånen genom oss på Likvidum.

 

Hopbakslån hos Likvidum

 

 • Baka ihop skulder och få lägre ränta
 • Jämför hopbakslån på 10 000 – 600 000 kr
 • Ingen säkerhet krävs
 • Endast en UC
 • Tjänsten är gratis och ej bindande

 

Mindre avgifter och lägre månadskostmad med hopbakslån

En annan fördel med ett hopbakslån är att du slipper betala flera olika faktura- och administrationsavgifter. De flesta krediter kommer, utöver de obligatoriska amorterings- och räntekostnaderna, med en fakturaavgift på 29-49 kronor.

 

Det är inte ovanligt att även flera avgifter som handläggningsavgift tillkommer. Har du många mindre skulder att betala av blir det här snabbt stora summor.

 

Anta att du har fem mindre skulder. Utöver den ordinarie delbetalning tillkommer varje månad en fakturaavgift på 39 kronor för varje lån.

 

Då betalar du 2 340 kronor varje år enbart i fakturaavgifter. Eftersom räntan också tenderar att vara  avsevärt högre på de små lånen kan du alltså spara stora summor på att lösa dem med hopbakslån.

 

Kan ett hopbakslån stärka min kreditvärdight?

Att flera olika lån och krediter innebär ofta att du betalar en hög ränta för varje enskilt lån.

 

Att administrera ett flertal lån och krediter är dessutom besvärligt och tidskrävande. Du får helt enkelt fler skulder att hålla reda på och risken att du missar en betalning och drar på sig påminnelseavgifter ökar. Men inte nog med det.

 

Med ett hopbakslån samlar du också alla kostnader på en och samma faktura. Du slipper hålla reda på flera olika lånerelaterade betalningar varje månad. Dessutom slipper du onödiga avgifter.

 

Som vi sett ovan kan enbart avi-avgifterna betyda tusentals kronor i extra kostnad på ett år om du har flera lån. Ett hopbakslån är alltså både smidigare och billigare.

 

Att ha många olika lån och krediter är dessutom dåligt för din kreditvärdighet.  Banker och kreditupplysningsbolag kan nämligen se det som att du har en skakig privatekonomi eller att du fattar förhastade ekonomiska beslut.

 

Genom att samla ihop småskulder i ett hopbakslån stärker du därför din kreditvärdighet och dina chanser att låna pengar till bra villkor i framtiden.

 

Om du planerar att låna för att köpa en bostad i framtiden är det därför smart att baka ihop eventuella mindre skulder redan nu. Då stärker du din kreditvärdighet och dina chanser att få bra ränta på bolånet längre fram.

 

Eftersom bolån ofta är på stora summor är även en liten ränteskillnad kännbar ekonomiskt. Om du exempelvis behöver låna 2 500 000 kronor för att köpa din drömbostad betyder 0,5 % (en halv procent) mer i ränta en extra kostnad på över 12 o00  kronor enbart under första året.

 

Det är därför viktigt att stärka din kreditvärdighet så mycket du kan. Genom att teckna ett hopbakslån gör du just det.

 

Vår kund sparade över 260 000 kronor med hopbakslån

Familjen inreder nyrenoverat hem som de betalat med hopbakslån
En kund som kontaktade oss på Likvidum hade flera mindre lån och vill sänka sin månadskostnad. Kunden hade fyra olika lån och krediter på totalt 134 500 kronor.

 

Den genomsnittliga effektiva räntan för de fyra lånen var 16,33 procent. Något som gav en månadskostnad på 2 860 kr.

 

Efter att ha ansökt hos Likvidum och pratat med våra rådgivare fick kunden hjälp att teckna ett lån med annuitet och att lösa sin tidigare skulder. Det nya hopbakslånet gav en effektiv årsränta på 6,17 procent, alltså drygt 10 procent lägre.

 

Kundens månadskostnaden blev med det nya hopbakslånet 1 499 kronor. En besparing på 1 361 kronor varje månad. Totalt utslaget över lånets hela löptid sparade den här kunden 26 575 kronor.

 

Lånekonstnader före hopbakslånet:

 

 • Totalt fyra lån och krediter
 • Sammanlagt lånebelopp 134 500 kr
 • Effektiv ränta (i snitt) 16,33%
 • Återbetalningstid: 6 år
 • Månadskostnad: 2 860 kr
  Totalkostnad: 71 427 kr

 

Efter att ha samlat sina lån:

 

 • Ett annuitetslån: 135 000 kr
 • Effektiv ränta: 6,17%
 • Återbetalningstid: 10 år
 • Månadskostnad: 1 499 kr
 • Totalkostnad: 44 853 kr
  Total besparing 26 575 kr

 

Vad är kraven för att få ett hopbakslån?

Vi behandlar alltid din ansökan så länge du uppfyller våra grundkrav. Det är dock viktigt att komma ihåg att Likvidum är en låneförmedlare. Vi jämför lån och långivare och hjälper dig att hitta det lånealternativ som passar dig bäst. Det innebär att du inte lånar pengar av oss utan av en av de långivare vi kopplar ihop dig med.

 

Villkoren för ett hopbakslån kan skilja sig åt något beroende på vilken långivare du väljer. Vissa kan ha hårdare krav, andra är mer tillåtande. Om du får avslag hos en långivare kan vi ofta hitta ett erbjudande hos en långivare med villkor som passar dig.

 

För att vi ska behandla din ansökan ska du:

 

 • Vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige sedan 12 månader
 • Har en månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Skuldfri hos Kronofogden sedan sex månader

 

Så ansöker du om hopbakslån

Börja med att sammanställa dina tidigare lån. Hur många lån har du och vilket belopp har du kvar att betala till varje långivare? Glöm inte övriga krediter som saker du köpt på avbetalning.

 

Räkna ihop beloppen du fått fram. Summan du får nu är det belopp som krävs för att lösa dina tidigare lån med ett hopbakslån. Om du behöver mer pengar än vad som krävs för att lösa dina gamla lån kan du lägga till det beloppet till totalen.

 

Nu är det dags att ansöka. Välj belopp och återbetalningstid i ansökningsmodulen högst på den här sidan. Möjlig återbetalningstid är ett till 15 år. Du ser nu vad den genomsnittliga månadskostnaden för ditt lån blir.

 

Fyll i dina uppgifter, välj samla/lösa lån som lånesyfte och klicka på gå vidare. Vi kommer nu behandla din ansökan om hopbakslån och återkomma med erbjudande från olika långivare.

 

Du kan titta på svaren direkt på dina sidor här på Likvidum.se. Om du vill kan också en våra handläggare ringa upp dig och gå igenom alternativen över telefon.

 

De första svaren från långivarna får du i regel inom ett par minuter. Det kan dock ta upp till 24 timmar innan alla långivare skickat sina svar.

 

När alla svar inkommit är det dags att välja det hopbakslån som passar dig bäst. Generellt är det bästa lånet det som har lägst effektiv ränta. Men kom ihåg att titta på och jämföra alla villkor så att du får ett lån som passar dig och dina förutsättningar.

 

När du bestämt sig för ett lånealternativ, signerar du avtalet med BankID. Klart. Långivaren kommer nu att behandla din ansökan och pengarna betalas ut om inom ett par dagar. Om du vill hjälp att lösa dina lån gör banken det och betalar ut eventuellt överskott till ditt konto.

 

Gör så här:

 • Ansök via vårt formulär
 • Få svar inom kort
 • Signera med BankID alternativt få handlingarna hemskickade
 • Pengar betalas ut inom några dagar

Vilken löptid ska jag välja på mitt hopbakslån?

Barnfamilj semester finansierad med hopbakslån

Att välja rätt återbetalningstid är viktigt för att få ett hopbakslån som passar dina förutsättningar. Återbetalningstid styr både månadskostnaden och den totala kostnaden för ditt lån. Det finns för- och nackdelar med en kort respektive en längre återbetalningstid.

 

Väljer du en längre återbetalningstid får du en lägre månadskostnad. Men den totala kostnaden för hopbakslånet blir också högre eftersom du betalar ränta för samma belopp under en längre tid.

 

Omvänt så innebär en kortare återbetalningstid att månadskostnaden inledningsvis blir högre. Men den totala kostnaden för lånet blir lägre. Gå igenom dina inkomster och fasta utgifter noggrant innan du ansöker och välj det alternativ som passar dig bäst.

 

Så får du bästa möjliga ränta på ditt hopbakslån

 

Låna inte mer än du behöver

Tanken med ett hopbakslån är som namnet antyder att baka ihop skulder till ett större lån med mer förmånliga villkor. Framför allt lägre ränta och färre onödiga avgifter. Om syftet med hopbakslån är att bli skuldfri bör du inte låna mer än vad som räcker för att betala av dina skulder.

 

Räkna därför ihop summan av alla skulder du har redan innan du ansöker om hopbakslånet så att du vet exakt hur stor lånebelopp du behöver.

 

Det kan också vara klokt att ringa runt till de kreditgivare du har för närvarande. De kan berätta för vad det kostar att lösa krediten i förtid. Kom ihåg att du alltid kan lösa lån med rörlig ränta utan extra kostnad.

 

Om ditt lån har bunden ränta har långivaren rätt att ta ut en viss avgift om du vill lösa lånet. En del är utan kostnad medan andra tar ut en viss avgift. Riktigt små lån och avbetalningsplaner har dock som alltid en jämförelsevis hög ränta.

 

Fokusera på att baka ihop de dyraste skulderna

En man räknar ut vilka skulder han vill betala av med hopbakslån tillsammans med en vän

Många som söker hopbakslån gör det i en svår ekonomisk situation och behöver få ner sina kostnader snabbt. Det är smart val och precis vad hopbakslån är till för. Men om du har mycket skulder i kombination med låg kreditvärdighet kan det hända att du inte låna tillräckligt mycket för att baka ihop alla skulderna.

 

Om du inte blir beviljad ett hopbakslån som täcker hela beloppet bör du satsa på baka ihop de dyraste skulderna med högst räntan först i ett något mindre hopbakslån.

 

Det är nämligen troligt att flera långivare kan erbjuda dig hopbakslån på ett något mindre belopp. Genom att bli av med värsta skulderna sänker du fortfarande dina kostnader rejält och tar ett steg på vägen mot skuldfrihet.

 

Medlåntagare

Du kan också förbättra dina chanser att få ett större hopbakslån genom att söka tillsammans med en medlåntagare som står med på lånet. Ni är då två personer som delar på betalningsansvaret för lånet.

 

Många långivare väljer också att räkna ihop era inkomster. Med en medlåntagare blir det betydligt lättare att klara långivarnas kreditprövning för det belopp du vill låna.

 

Eftersom den statistiska kreditrisken, risken att du inte kan betala tillbaka, blir mindre när två personer står på lånet kan ofta långivare tänka sig att låna ut ett större belopp.

 

I de flesta fall kan långivaren även erbjuda en lägre ränta. Något som är innebär lägre månadskostnader och större möjlighet att snabbare amortera på lånet för att bli skuldfri.

 

Jämför olika hopbakslån innan du ansöker

Olika banker och långivare tillämpar olika affärsmodeller och vänder också sig till olika målgrupper. Vissa specialiserar sig på att låna ut större belopp till personer med förhållandevis goda inkomster och hög kreditvärdighet.

 

Andra riktar sig mot en bredare kundkrets och erbjuder även lån till personer med lägre inkomster och varierande kreditvärdighet.

 

Ovanstående faktorer i kombination med det faktum räntan sätts individuellt på hopbakslån utan säkerhet innebär att du aldrig kan veta vilken långivare som kan ge dig lägst räntan.

 

Du får inte besked om vilken ränta du kan få på just ditt hopbakslån hos en specifik långivare förrän du ansökt. Det är därför det är smart att jämföra lån och räntor från flera olika långivare innan du bestämmer dig.

 

Att på egen hand jämföra olika lån hos flera långivare innebär dock flera nackdelar. Det tar tid och det kan dessutom vara svårt att veta vilka långivare man ska satsa på.

 

Än värre är att vid varje ansökan så tas en kreditupplysning på dig, i regel hos Upplysningscentralen. varje notering hos UC försämrar din kreditvärdighet, vilken i sin tur försämrar dina chanser att få en bra ränta.

 

När du jämför hopbakslån hos oss behöver du inte bekymra dig för kreditvärdigheten. Vi har samlat några av Sveriges främsta långivare i segmentet. När du ansöker om hopbakslån hos oss registreras bara en enda notering hos UC, trots att du får låneerbjudanden från många olika långivare.

 

På så sätt kan du snabbt och enkelt jämföra villkor och hitta lånet med den lägsta räntan utan att det försämrar dina chanser att låna till bra villkor i framtiden. Självklart är det helt gratis att ansöka och jämföra hos oss och du förbinder dig inte till något.

 

Har du frågor om hopbakslånet?

Vi svarar gärna på frågor om vår tjänst och hur det fungerar att låna pengar genom en låneförmedlare.

 

När du ringer och pratar med en av Likvidums rådgivare får du all information du behöver för att fatta ett bra beslut om ditt nya lån. Vårt arbete går ut på att göra ditt ekonomiska liv lättare.

 

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om hopbakslån

Hur många kreditupplysningar tar ni? accordian

Vilka är kraven för ett hopbakslån? accordian

Går det att lösa hopbakslånet i förtid? accordian

Vilka långivare kan jag låna hos? accordian

Får jag ner min månadskostnad med ett hopbakslån? accordian

Hur snabbt får jag svar på min ansökan? accordian

Vad blir räntan på mitt hopbakslån? accordian

Är räntan rörlig eller fast? accordian

När betalas lånet ut? accordian

Kostar det något att baka ihop lånen? accordian

Hur stort belopp belopp kan jag låna/baka ihop? accordian

Jag har betalningsanmärkningar, kan jag ta ett hopbakslån? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej