Privatlån för att starta eget företag

  • Låna till aktiekapital
  • Startkapital för utrustning, lokalhyra med mera
  • Bygg upp ett första lager
  • Ansökan är inte bindande – Pröva idag
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Privatlån för aktiekapital och buffert

Är du också trött på jobbet och drömmer om att kasta loss och pröva dina vingar som självständig egenföretagare? Lockas du av flexibla tider, ingen chef och att få styra ditt arbete helt själv? Då är du högst troligt på väg att starta eget företag vilket är både skrämmande och otroligt lärorikt. Många gånger är det skrämmande att prova någonting nytt, men var inte rädd. Det mesta brukar lösa sig med lite god vilja och många arbetstimmar. Har du inte råd att starta ett aktiebolag? Då kanske du kan behöva låna lite i början innan ditt företag har kommit på fötter.

Att starta företag – Mycket kostnader innan intäkterna dyker upp

Ett nystartat företag kan vara både ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma. Oavsett företagstyp kan det oftast vara lite kostnader förknippade med att starta upp. Enkla saker som en egen dator, telefoniabonnemang, bredband, verktyg och annat som du behöver för att arbeta kan ofta vara de tunga posterna till en början. En klok idé är därför att sätta dig ner och gå igenom vad du kommer att behöva precis när du börjat, men även lite längre fram. Behöver du lokaler och förvaringsutrymmen eller klarar du dig med de ytorna du har i ditt boende utan att driva familjen till vansinne?

Nästa sak att fundera över är i vilken form du driver ditt bolag. Ett aktiebolag har vissa fördelar som kan vara gynnsamma över tid, men i början kanske all administration känns jobbig och arbetssam för någon som är ovan. Då kanske en enskild firma eller att vara egenanställd kan vara något.  Det finns bolag som hjälper till med all administration och du blir anställd via dem och fakturerar via deras system. Pengarna betalas sedan ut som en vanlig lön. Smidigt och enkelt för någon som är ovan.

Snabbt igång om du tar ett privatlån för att starta eget

Att ta ett lån för att starta eget kan kännas skrämmande. Dock så är det bättre att satsa lite i början så att du har allt på plats och slipper tacka nej till arbete för att du inte har rätt förutsättningar. Oavsett om det är till aktiekapitalet i ett aktiebolag eller för att du behöver en dator kan ett privatlån vara en snabb väg att dra igång allt om du inte redan har pengarna på banken. Se bara till att du har en bra plan för att betala tillbaka pengarna så fort du kan så att du inte sitter i onödig skuld. Likaså så bör du noga fundera igenom inköp så att du inte köper något du inte behöver i din verksamhet – du ska ju tjäna pengar, inte göra av med dem i onödan.

Trots alla frågetecken så tror jag att nästan alla egenföretagare du frågar håller med om att det är värt allt slit att vara egen. Att kunna ta den där semesterdagen mitt i veckan om du behöver, eller umgås med barnen och arbeta i kapp på kvällarna utan någon chef som gnäller är en mycket trevlig tanke. Våga du med!

Artikeln uppdaterades senast 27 Oktober 2021
Viktor Ström
Digital specialist och skribent
viktor.strom@likvidum.se Linkedin: Viktor Ström
Viktor har flera års erfarenhet av sökmotoroptimering, bland annat från tidigare arbete innom Bonnierkoncernen. Viktor har tidigare jobbat med företagsfinansiering.