Låna till pool

  • Ansök om lån – Få svar inom 24 timmar
  • Låna till pool – Den nya sommardrömmen
  • En investering för framtiden
  • Ansökan är inte bindande – Pröva idag
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Låna pengar till pool – en svalkande investering

När sommarvärmen återigen rullar in över våra svenska städer är det svårt att tänka sig att vi halva året har vinter och kyla. Även om sommaren de senaste åren har känts ganska kort har den ändå varit väldigt varm. För barn och äldre är det svårt att reglera temperaturen och vad passar då bättre än att ha en alldeles egen pool att dyka ner i när sommarsolen står som högst på himlen.

En pool kräver planering

Förutom självklara saker som placering, storlek, antal liter och annat som är viktig ur anläggningssynpunkt kan det vara klokt att fundera över vilken typ av finansiering som behövs när du ska bygga din pool. Det finns specialiserade poolföretag som hjälper dig med allt från att rita din pool till att gräva och fylla den färdiga poolen med vatten. Dessa har oftast någon samarbetspartner som erbjuder lån till pool och installation. Dock behöver inte dessa företag vara billigast. Efter att du fått en offert från företaget på vad poolbygget kommer att kosta kan det vara en god idé att ringa runt och begära in kostnadsförslag på installationen från andra företag. Det är även klokt att jämföra olika banker och be om låneofferter på den summan som du tror behövs för att du ska ha en komplett pool i din trädgård.

Om du ändå tänker låna till att bygga en pool så kan du passa på att samla dina lån i ett större lån med lägre ränta. Det kan spara mycket pengar och sänka din månadskostnad. Kontakta oss så berättar vi mer om hur mycket du kan sänka din månadskostnad.

Pool är en värdehöjande investering

Det kan lätt kännas som att en pool blir väldigt dyr, men det kan vara klokt att hålla i minnet att den även höjer värdet på din fastighet. Har du långt till närmaste strand är det nästan garanterat poolen som kommer att ge dig en fördel den dagen du säljer huset. Om framtidens somrar fortsätter vara lika varma kommer fastigheter med pool vara hårdvaluta på marknaden. Sett ur det perspektivet kan det kanske till och med vara värt att låna till en pool med fler finesser såsom extra bra reningsanläggning eller andra saker som tillför det där lilla extra.

Låna till pool och de tillbehör som behövs

Förutom själva poolen behövs det ofta lite tillbehör såsom pooltäckning eller kanske ett pooltak. Om du har barn eller barnbarn på besök i poolen är det extra viktigt med solskydd för de där dagarna då solen tar lite extra. Ett pooltak ger ett bra skydd och ger dessutom möjlighet att sätta upp väggar eller annat och då kunna få en pool som används året om. Om kommunen ger dig bygglov för ett poolhus eller en överbyggnad kan det vara klokt att passa på när du ändå bygger. Ta därför höjd i din kalkyl även för detta när du söker lån för ditt poolbygge.

Andra saker som behövs är reningskemikalier och poolhåv. Det finns en uppsjö av olika alternativ och stilar, så du kan säkert hitta det som passar dig. Har du en uppvärmd pool eller en kall pool som värms av solen så ställs lite olika krav. Var noga med att läsa på om skötseln av de båda pooltyperna så att du kan njuta av din pool i många långa somrar framöver!

Artikeln uppdaterades senast 27 Oktober 2021
Viktor Ström
Digital specialist och skribent
viktor.strom@likvidum.se Linkedin: Viktor Ström
Viktor har flera års erfarenhet av sökmotoroptimering, bland annat från tidigare arbete innom Bonnierkoncernen. Viktor har tidigare jobbat med företagsfinansiering.