Hem » Blancolån

Blancolån

Jämför långivarnas räntor på blancolån

Letar du efter ett blancolån? Räntan på blancolån kan skilja sig åt kraftigt. Tecknar du ett stort blancolån

 • Välj bland blancolån från flera långivare
 • Endast en UC
 • Tjänsten är helt gratis
10 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet


Möjlig månadskostnad:


Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

1 000 kr 600 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

Ange en giltig e-postadress

Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.Ange syftet med lånet

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

Piktogram datorskärm

Få lägsta möjliga ränta på ditt blancolån

Letar du efter ett blancolån? Räntan på blancolån kan skilja sig åt kraftigt. Tecknar du ett stort blancolån kan fel val betyda tusentals kronor extra i räntekostnader varje månad. Men ingen fara. Hos oss kan du välja mellan blancolån från många olika långivare. Granska räntan på olika blancolån och välj det bästa och billigaste alternativet. Vår jämförelsetjänst för blancolån är helt gratis och ej bindande.

Sök blancolån
Kundtjänst vi hjälper dig att hitta billiga billån

Jämför långivarnas räntor innan du väljer blancolån

Är du ute efter ett blancolån? Vi på Likvidum hjälper dig att jämföra räntor och villkor för blancolån hos ett stort antal långivare. Genom att ställa långivarnas villkor mot varandra får du goda möjligheter att hitta det bästa och billigaste blancolånet.

Därför är det smart att ansöka om blancolån hos Likvidum:

 • Många blancolån från olika långivare att välja bland
 • Jämför flera olika blancolån och få bästa möjliga ränta
 • Helt gratis att ansöka och jämföra blancolån
 • Vi gör bara en enda kreditupplysning hos UC
 • Enkelt att samla tidigare lån och krediter i ett enda billigare blancolån
 • Tillgång till personlig rådgivning
 • Ej bindande – Går bra att bara jämföra blancolån
 • Goda möjligheter att hitta billigt blancolån med låg ränta
Sök blancolån

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet som är avsett för privat konsumtion, alltså en form av konsumentkredit och konsumtionslån. Du kan alltså använda ett blancolån till vad du vill. Blancolånet är inte låst till ett angivet ändamål eller en specifik vara som exempelvis ett bolån med säkerhet är.

Du kan använda blancolånet till vad du vill. Finansiera köp av bil, en resa, renovering av hemmet, bygg en pool, starta eget företag eller för att lösa tidigare skulder, du bestämmer. Blancolån kallas också privatlån och konsumtionslån, det är i praktiken samma sak.

Så går det till att jämföra blancolån

Så fort du fyllt i och signerat din ansökan om blancolån hos oss på Likvidum skickar vi vidare ansökan till alla långivare vi samarbetar med. Kort därefter återkommer långivarna med unika erbjudanden om blancolån.

Varje erbjudande om blancolån är anpassat efter din personliga ekonomiska förutsättningar och innehåller all väsentlig information om lånet.

Här framgår vad räntan blir och månadskostnaden blir för det specifika blancolånet, om det tillkommer några avgifter och information om återbetalning av lånet. Kort sagt allt du behöver för att jämföra de olika långivarnas erbjudanden och hitta det billigaste alternativet.

De första svaren från långivarna kommer i regel inom några minuter. Men vänta gärna över natten innan du börjar jämföra blancolån. det kan ta upp till 24 timmar innan alla långivare har skickat sina erbjudanden.

Om du vill kan vi kontakta dig via telefon när alla erbjudanden inkommit och hjälpa dig att jämföra villkoren på de olika blancolånen. Du kan också själv logga in här på likvidum.se och ta del av informationen kring alla lånen.

Vi presenterar alltid varje blancolån på ett tydligt sätt så att du enkelt kan avgöra vilket blancolån som är bäst och billigast för dig.

Hur stort blancolån kan jag få?

Hos oss på Likvidum kan du ansöka om blancolån från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor. Det är emellertid alltid de olika långivarna som bestämmer hur mycket du personligen kan låna.

Efter att du skickat in din ansökan om blancolån gör långivarna en kreditprövning. Vid den tittar långivaren på dina ekonomiska förutsättningar och din kredithistorik.

Om du har en stabil och bra inkomst, fast anställning och skött tidigare ekonomiska åtagande väl har du goda chanser att få ett blancolån på valfritt belopp.

Med sådana förutsättningar är det statiskt sett relativt riskfritt att låna ut pengar till dig. Då kan långivarna i regel erbjuda blancolån på stora belopp till bra ränta.

Har du däremot en lägre inkomst, saknar fast anställning, har dragit på dig många kreditupplysningar eller har betalningsanmärkningar ser situationen lite annorlunda ut. Det tyder nämligen på en lägre betalningsförmåga och/eller mindre välordnad ekonomi.

Statistiskt sett föreligger det större risk att personer som har låg kreditvärdighet får betalningsproblem. Något som betyder att chanserna att få ett blancolån på höga belopp blir sämre. Långivarna tenderar också att ta ut en högre ränta på beviljade lån för att kompensera för den ökade kreditrisken.

Kvinna i höstkläder ansöker om blancolån

Varför ska jag jämföra blancolån?

För att få så bra villkor som möjligt på ditt blancolån. När du jämför blancolån hos oss ställer du flera olika lånealternativ mot varandra. Efter att du skickat in din ansökan återkommer långivarna med specifika erbjudanden utformade efter dina ekonomiska förutsättningar.

I varje erbjudande finns information om ränta, avgifter, återbetalningsvillkor, månadskostnad, totalkostnad och allt annat du behöver veta. Du ser snabbt vem som kan ge det billigaste blancolånet med de bästa villkoren.

Att jämföra blancolån hos en låneförmedlare är också smart om du av någon anledningen inte har optimal kreditvärdighet. Man ska komma ihåg att långt ifrån alla långivare gör samma bedömning vid kreditprövningen.

Vissa långivare har striktare krav, medan andra är mer tillåtande. Det är alltså långt ifrån kört bara för att en långivare avslår din ansökan om blancolån.

Eftersom olika långivare gör olika riskbedömningar kommer också räntesättningen skilja sig åt. Genom att jämföra olika alternativ och välja det billigaste blancolånet med den lägsta räntan kan du spara stora summor.

Det är också därför det är smart att jämföra och söka blancolån hos en låneförmedlare som Likvidum. Hos oss får du erbjudanden från många olika långivare. På så sätt kan du enkelt jämföra räntor och andra kostnader för blancolån hos flera olika aktörer.

Eftersom vi bara tar en enda UC, behöver du heller inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan. Att ha många noteringar hos UC är nämligen inte bra för din kreditvärdighet och dina chanser att få ett lån till bra ränta.

Anta till exempel att du söker blancolån på egen hand hos flera olika långivare. Hos de tre första långivarna får du avslag på din ansökan om blancolån, men den fjärde långivaren säger ja. Då är det stor risk att du får sämre ränta än vad du skulle fått om du gått direkt till den fjärde långivaren.

Genom att ansöka om blancolånet direkt hos på Likvidum får du direkt erbjudanden om blancolån från många olika långivare, men bara en UC sparas. Du ser vem som kan ge dig ett blancolån och vad räntan blir utan att din kreditvärdighet tar skada i onödan.

Krav för att söka blancolån

Våra grundläggande krav för blancolån är att du är minst 18 år gammal och har en månatlig inkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara från arbete eller pension.

Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Det går att söka om du haft skulder hos Kronofogden tidigare, men de ska vara betalda sedan minst sex månader.

Kraven för blancolån kan skilja sig åt något mellan de olika långivare vi samarbetar med. Långivarna gör också olika riskbedömningar, vilket kan påverka räntan du får på ditt blancolån.

Du får alltid reda på de exakta kraven och villkor som ränta och återbetalningsvillkor i svaren från långivarna. Gå därför noggrant igenom alla alternativen noggrant och välj det blancolån som passar dig bäst.

Grundkrav för blancolån:

 • Minst 18 år gammal
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Skuldfri hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Vilken återbetalningstid ska jag välja på mitt blancolån?

När du ansöker om ett blancolån genom oss ska du också välja en återbetalningstid på lånet. Du kan välja att betala tillbaka lånet på ett år upp till 15 år. Tänk noggrant igenom för och nackdelar med olika återbetalningstider innan du bestämmer dig.

De lån vi förmedlar är i de flesta fall så kallade annuitetslån, vilket innebär att du betalar ett fast belopp varje månad. Ett tryggt och förutsägbart sätt att låna pengar. Men det är klokt att noga tänka igenom saken innan du väljer återbetalningstid.

En lång återbetalningstid betyder att månadskostnaden blir lägre eftersom du sprider ut amorteringen på fler tillfällen. Samtidigt blir den totala räntekostnaden för blancolånet högre med en längre återbetalningstid.

Omvänt så betyder en kortare återbetalningstid att du amorterar mer vid varje betalningstillfälle. Månadskostnaden för blancolånet blir därmed högre.

Men dina totala räntekostnader blir lägre eftersom du betalar ränta för lånebeloppet under en kortare tid. Välj det alternativ som passar dig bäst.

Betalskydd – Säkrar dina lånekostnader om du blir sjuk

Ett blancolån ska som alla lån betalas tillbaka. Därför kan det vara klokt att skaffa sig ett skydd för oförutsedda händelser.

Vårt betalskydd gör just det. Betalskyddet fungerar som en försäkring och går in och täcker dina betalningar om du skulle bli sjuk eller arbetslös.

Vår betalskyddsförsäkring täcker inte bara den löpande avbetalningen på ditt blancolån. Du får också hjälp att betala fasta kostnader som hyra, telefon, el och andra abonnemang.

Vårt betalskydd täcker kostnader  upp till 8 000 kronor i månaden. Du väljer själv om du vill teckna betalskyddet och hur stor månadsbelopp det ska täcka i samband med att du söker blancolånet.

Fördelar med betalskyddet för blancolån:

 • Skydda din ekonomi om du bli sjuk eller arbetslös
 • Trygghet i vardagen
 • Täcker kostnader upp till 8 000 kr
 • Du väljer själv ersättningsnivå

Att tänka på innan du söker ett blancolån

Tänk noga igenom vad blancolånet ska användas till innan du ansöker. Behöver du verkligen ett lån? Du bör också gå igenom din ekonomi så att du säkert vet hur stor månadskostnad du klarar av.

Låna aldrig mer pengar än du behöver och använd aldrig lånade pengar för att finansiera spel på kasino och liknande. Innan du söker lånet kan det också vara klokt att göra en budget. I budgeten bör du utöver fasta utgifter även lämna utrymme för oväntade utgifter.

Om syftet med blancolånet är att baka ihop mindre skulder med hög ränta i ett större samlingslån bör du först räkna ut hur mycket skulder du har totalt. Kontakta gärna långivarna och ta reda på hur mycket som återstår på varje skuld.

Om tanken är att bli skuldfri ska du naturligtvis låna precis så mycket som krävs för att betala tillbaka skulderna. Det kan också vara klokt att välja en så kort återbetalningstid som är möjligt med dina ekonomiska förutsättningar.

Med kort återbetalningstid blir du inte bara skuldfri snabbare, de totala kostnaderna för ditt lån blir också lägre.

Kundtjänsten hjälper dig att jämföra hopbakslån och att få en bra ränta

Letar du efter ett lån?

Få bästa möjliga villkor genom att jämföra och granska räntan på lån från många olika långivare innan du bestämmer dig. 

Hitta lån med bra ränta

Vanliga frågor om blancolån

Vad är kraven för söka ett blancolån?

De grundläggande kraven för att söka ett blancolån hos Likvidum är att du är 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka. Du ska också ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Inkomsten kan vara i form av lön eller pension. Det går bra att ansöka om du tidigare haft skulder till Kronofogden men de ska vara helt betalda sedan minst sex månader tillbaka.

Tänk på att det slutgiltiga kravet för ett blancolån kan skilja sig åt mellan olika långivare, eftersom olika långivare gör olika riskbedömningar. Om du har möjlighet att söka blancolånet tillsammans med en medsökande ökar dina chanser att få ett lån med bra ränta. Med en medsökande är ni två som delar på ansvaret för blancolånet. Något som innebär att långivaren tar en mindre kreditrisk. De är då generellt mer villiga att bevilja lånet och kan ofta ge dig mer fördelaktiga villkor än vad du skulle fått om du sökt blancolån på egen hand.

Hos vilka långivare kan jag teckna blancolån?

Vi jämför och förmedlar för närvarande lån från: Avida Finans, Brocc, Collector bank, Credento, Ikano Bank, Komplett bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån & Spar Bank, Marginalen Bank, MedMera bank (COOP), MoneyGo, Nordax bank, Nordnet Bank, Northmill bank, Nystart Finans, Re:member, Resurs bank, Santander Consumer Bank, Sevenday Bank, Wästgöta finans. Alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn av Finansinspektionen.

Hur mycket kan jag låna?

Vi förmedlar i dagsläget blancolån från 10 000 kr upp till 600 000 kronor. Du kan alltså låna upp till 600 000 kronor genom oss. Men kom ihåg att det är de olika långivarna som bestämmer om och hur mycket du kan låna, efter kreditprövning. Räntan på ditt blancolån bestäms också efter kreditprövning, som genomförs så fort du skickat in din ansökan.

Långivarna granskar under kreditprövningen din ekonomi och dina förutsättningar att betala tillbaka blancolånet. Om de bedömer att du har tillräckliga inkomster och skött din ekonomi hittills kommer din ansökan med all sannolikhet beviljas. Det behöver dock inte vara kört om du får avslag hos en långivare. Det kan mycket väl hända att andra långivare gör en annan bedömning eller kan tänka sig att låna ut ett något lägre belopp.

När betalas blancolånet ut?

Olika långivare tillämpar olika processer för kreditprövning och utbetalning. Det kan alltså ta olika lång tid innan pengarna finns på ditt konto, beroende på vilken långivare du väljer. Några långivare erbjuder utbetalning mer eller mindre direkt, samma dag. Hos andra kan det ta ett par dagar innan allt är klart och blancolånet betalas ut. Du får alltid utförlig information om handläggning och utbetalningstider efter att du skickat in din ansökan i svaren från långivarna.

Om det är viktigt att pengarna betalas ut snabbt är det därför smart att noga läsa igenom de erbjudanden om blancolån du får. Där finns all information om villkor, kostnader och utbetalningstid.

Gör ni verkligen bara en enda kreditupplysning?

Ja! Det stämmer. Vi tar bara en enda UC trots att du får svar och låneerbjudanden från ett flertal långivare. Vi använder oss av en särskild koppling till UC. När du ansöker om ett lån hos oss får alla långivare automatiskt åtkomst till dina kredituppgifter. Därför räcker det med en UC trots att du får erbjudanden om blancolån och besked om personlig ränta från många olika långivare och banker.

Du behöver därför inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet och dina möjligheter att teckna nya lån till bra villkor i framtiden. Något som skulle vara fallet om du på egen hand gör en ansökan om blancolån hos ett flertal långivare samtidigt eller i kort följd efter varandra.

Några av våra partners

Ikano Bank logotyp
Coop Medmera logotyp
Långivaren Wästgöta Finans logotyp
Marginalen Bank logotyp
Långivaren Remembers logotyp
Långivaren Nordax logotyp
Långivaren Lendifys logotyp
Lån & Spar Bank logotyp
Långivaren Credentos logotyp
Santander Consumer Bank logotyp
Långivaren Konsumentkredits logotyp
Nystart Finans logotyp
Sevenday logtyp
Resurs bank logotyp
Långivaren Avida Finans logotyp
Brocc Privatlån logotyp
Komplett Bank logotyp
Långivaren Nordnets logotyp
Långivaren Money Gos logotyp
Northmill Bank logotyp