Blancolån

 Välj mellan blancolån från många långivare

 

Letar du efter ett blancolån? Räntan på blancolån kan skilja sig åt kraftigt. Tecknar du ett stort blancolån kan fel val betyda tusentals kronor extra i räntekostnader varje månad. Men ingen fara. Hos kan du välja mellan blancolån från många olika banker. Granska räntan på olika blancolån och välj det bästa och billigaste alternativet. Vår jämförelsetjänst för blancolån är helt gratis och ej bindande.

 

 • vit bock i blå cirkelBlancolån 10 000 kr till 600 000 kr 
 • vit bock i blå cirkelVälj bland blancolån från flera långivare 
 • vit bock i blå cirkelEndast en UC
 • vit bock i blå cirkelTjänsten är helt gratis
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-09-19).

Säker ansökan
BankID UC

Hitta ditt blancolån – Kolla räntan på flera lån innan du bestämmer dig

Är du ute efter ett blancolån? Vi på Likvidum hjälper dig att jämföra räntor och villkor för blancolån hos ett stort antal långivare och banker. Genom att ställa långivarnas villkor mot varandra får du goda möjligheter att hitta det bästa och billigaste blancolånet.

 

Därför är det smart att ansökan om blancolån hos Likvidum:

 

  • vit bock i blå cirkelMånga blancolån från olika banker och långivare att välja bland
  • vit bock i blå cirkelJämför flera olika blancolån och få bästa möjliga ränta
  • vit bock i blå cirkelHelt gratis att ansöka och jämföra blancolån
  • vit bock i blå cirkelVi gör bara en enda kreditupplysning hos UC
  • vit bock i blå cirkelEnkelt att samla tidigare lån och krediter i ett enda billigare blancolån
  • vit bock i blå cirkelTillgång till personlig rådgivning
  • vit bock i blå cirkelEj bindande – Går bra att bara jämföra blancolån
  • vit bock i blå cirkelGoda möjligheter att hitta billigt blancolån med låg ränta

 

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet som är avsett för privat konsumtion, alltså en form av konsumentkredit och konsumtionslån. Du kan alltså använda ett blancolån till vad du vill. Blancolånet är inte låst till ett angivet ändamål eller en specifik vara som exempelvis ett bolån med säkerhet är.

 

Du kan använda blancolånet för att finansiera köp av bil, en resa, renovering av hemmet eller för att lösa tidigare skulder. Blancolån kallas också privatlån och konsumtionslån, det är i praktiken samma sak.

 

Jämför blancolån få bästa möjliga ränta

Så fort du fyllt i och signerat din ansökan om blancolån hos oss på Likvidum skickar vi vidare ansökan till alla banker och långivare vi samarbetar med. Kort därefter återkommer långivarna och bankerna med unika erbjudanden om blancolån.

 

Varje erbjudande om blancolån är anpassat efter din personliga ekonomiska förutsättningar och innehåller all väsentlig information om lånet.

 

Här framgår vad räntan blir och månadskostnaden blir för det specifika blancolånet, om det tillkommer några avgifter och information om återbetalning av lånet. Kort sagt allt du behöver för att jämföra de olika långivarnas erbjudanden och hitta det billigaste alternativet.

 

De första svaren från långivarna kommer i regel inom några minuter. Men vänta gärna över natten innan du börjar jämföra blancolån. det kan ta upp till 24 timmar innan alla långivare har skickat sina erbjudanden.

 

Om du vill kan vi kontakta dig via telefon när alla erbjudanden inkommit och hjälpa dig att jämföra villkoren på de olika blancolånen. Du kan också själv logga in här på likvidum.se och ta del av informationen kring alla lånen.

 

Vi presenterar alltid varje blancolån på ett tydligt sätt så att du enkelt kan avgöra vilket blancolån som är bäst och billigast för dig.

 

Hur stort blancolån kan jag få?

Hos på Likvidum kan du ansöka om blancolån från 10 000 kronor upp till 600 000 kronor. Det är emellertid alltid de olika bankerna och långivarna som bestämmer hur stort blancolån de kan ge dig.

 

Efter att du skickat in din ansökan om blancolån gör långivarna en kreditprövning. Vid den tittar långivaren på din ekonomiska förutsättningar och din kredithistorik.

 

Om du har en stabil och bra inkomst, fast anställning och skött tidigare ekonomiska åtagande väl har du goda chanser att få ett blancolån på valfritt belopp.

 

Med sådana förutsättningar är det statiskt sett relativt riskfritt att låna ut pengar till dig. Då kan långivarna kan i regel erbjuda blancolån på stora belopp till bra ränta.

 

Har du däremot en lägre inkomst, saknar fast anställning, har dragit på dig många kreditupplysningar eller har betalningsanmärkningar ser situationen lite annorlunda ut. Det tyder nämligen på en lägre betalningsförmåga och/eller mindre välordnad ekonomi.

 

Statiskt sett föreligger det större risk att personer som har låg kreditvärdighet får betalningsproblem. Något som betyder att chanserna att få ett blancolån på höga belopp blir sämre. Långivarna tenderar också att ta ut en högre ränta på beviljade lån för att kompensera för den ökade kreditrisken.

 

Varför ska jag jämföra blancolån?

För att få så bra villkor som möjligt på ditt blancolån. När du jämför blancolån hos oss ställer du flera olika lånealternativ mot varandra. Efter att du skickat in din ansökan återkommer långivarna med specifika erbjudanden utformade efter dina ekonomiska förutsättningar.

 

I varje erbjudande finns information om ränta, avgifter, återbetalningsvillkor, månadskostnad, totalkostnad och allt annat du behöver veta. Du ser snabbt vem som kan ge det billigaste blancolånet med de bästa villkoren.

 

Att jämföra blancolån hos en låneförmedlare är också smart om du av någon anledningen inte har optimal kreditvärdighet. Man ska komma ihåg att långt ifrån alla långivare och banker gör samma bedömning vid kreditprövningen.

 

Vissa långivare har striktare krav, medan andra är mer tillåtande. Det är alltså långt ifrån kört bara för att en långivare avslår din ansökan om blancolån.

 

Eftersom olika långivare gör olika riskbedömningar kommer också räntesättningen skilja sig åt. Genom att jämföra olika alternativ och välja det billigaste blancolånet med den lägsta räntan kan du spara stora summor.

 

Där också därför det är smart att jämföra och söka blancolån hos en låneförmedlare som oss på Likvidum. Hos oss får du erbjudanden från många olika banker och långivare. På så sätt kan du enkelt jämföra räntor och andra kostnader för blancolån hos flera olika aktörer.

 

Eftersom vi bara tar en enda UV, behöver du heller inte oroa dig för att försämra din kreditvärdighet i onödan. Att ha många noteringar hos UC är nämligen inte bra för din kreditvärdighet och dina chanser att få ett lån till bra ränta.

 

Anta till exempel att du söker blancolån på egen hand hos flera olika långivare. Hos de tre första långivarna får du avslag på din ansökan om blancolån, men den fjärde långivaren säger ja. Då är det stor risk att du får sämre ränta än vad du skulle fått om du gått direkt till den fjärde långivaren.

 

Genom att ansöka om blancolånet direkt hos på Likvidum får du direkt erbjudanden om blancolån från många olika långivare, men bara en UC sparas. Du ser vem kan ge dig ett blancolån och vad räntan blir utan att din kreditvärdighet tar skada i onödan.

 

Krav för att söka blancolån

Våra grundläggande krav för blancolån är att du är minst 18 år gammal och har en månatlig inkomst på minst 10 000 kr. Inkomsten kan vara från arbete eller pension.

 

Du ska också vara folkbokförd i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka och inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Det går att söka om du haft skulder hos Kronofogden tidigare, men de ska vara betalda sedan minst sex månader.

 

Kraven för blancolån kan skilja sig åt något mellan de olika långivare vi samarbetar med. Långivarna gör också olika riskbedömningar, vilket kan påverka räntan du får på ditt blancolån.

 

Du får alltid reda på de exakta kraven och villkor som ränta och återbetalningsvillkor i svaren från långivarna. Gå därför noggrant igenom alla alternativen noggrant och välj det blancolån som passar dig bäst.

 

Grundkrav för blancolån:

 

 • Minst 18 år gammal
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Skuldfri hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

 

Vilken återbetalningstid ska jag välja på mitt blancolån?

När du ansöker om ett blancolån genom oss ska du också välja en återbetalningstid på lånet. Du kan välja att betala tillbaka lånet på ett år upp till 15 år. Tänk noggrant igenom för och nackdelar med olika återbetalningstider innan du bestämmer dig.

 

De lån vi förmedlar är i de flesta så kallade annuitetslån, vilket innebär att du betalar ett fast belopp varje månad. Ett tryggt och förutsägbart sätt att låna pengar. Men det är klokt att noga tänka igenom saken innan du väljer återbetalningstid.

 

En lång återbetalningstid betyder att månadskostnaden blir lägre eftersom du sprider ut amorteringen på fler tillfällen. Samtidigt blir den totala räntekostnaden för blancolånet högre med en längre återbetalningstid.

 

Omvänt så betyder en kortare återbetalningstid att du amorterar mer vid varje betalningstillfälle. Månadskostnaden för blancolånet blir därmed högre.

 

Men dina totala räntekostnader blir lägre eftersom du betalar ränta för lånebeloppet under en kortare tid. Välj det alternativ som passar dig bäst.

 

Blancolån med betalskydd

Ett blancolån ska som alla lån ska betalas tillbaka. Därför kan det vara klokt att skaffa sig ett skydd för oförutsedda händelser.

 

Vårt betalskydd gör just det. Betalskyddet fungerar som en försäkring och går in och täcker dina betalningar om du skulle bli sjuk eller arbetslös.

 

Vår betalskyddsförsäkring täcker inte bara den löpande avbetalningen på ditt blancolån. Du får också hjälp att betala fasta kostnader som hyra, telefon, el och andra abonnemang.

 

Vårt betalskydd täcker kostnader  upp till 8 000 kronor i månaden. Du väljer själv om du vill teckna betalskyddet och hur stor månadsbelopp det ska täcka i samband med att du söker blancolånet.

 

Fördelar med betalskyddet för blancolån:

 

 • Skydda din ekonomi om du bli sjuk eller arbetslös
 • Trygghet i vardagen
 • Täcker kostnader upp till 8 000 kr
 • Du väljer själv ersättningsnivå

 

Att tänka på innan du söker ett blancolån

Tänk noga igenom vad blancolånet ska användas till innan du ansöker. Behöver du verkligen ett lån? Du bör också gå igenom din ekonomi så att du säkert vet hur stor månadskostnad du klarar av.

 

Låna aldrig mer pengar än du behöver och använd aldrig lånade pengar för att finansiera spel på kasino och liknande. Innan du söker lånet kan det också vara klokt att göra en budget. I budgeten bör du utöver fasta utgifter även lämna utrymme för oväntade utgifter.

 

Om syftet med blancolånet är att baka ihop mindre skulder med hög ränta i ett större samlingslån bör du först räkna ut hur mycket skulder du har totalt. Kontakta gärna långivarna och ta reda på hur mycket som återstår på varje skuld.

 

Om tanken är att bli skuldfri ska du naturligtvis låna precis så mycket som krävs för att betala tillbaka skulderna. Det kan också vara klokt att välja en så kort återbetalningstid som är möjligt med dina ekonomiska förutsättningar.

 

Med kort återbetalningstid blir du inte bara skuldfri snabbare, de totala kostnaderna för ditt lån blir också lägre.

 

Letar du efter ett lån? Få bästa möjliga villkor genom att jämföra och granska räntan på lån från många olika banker och långivare innan du bestämmer dig. 

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om blancolån

Vad är kraven för söka ett blancolån? accordian

Hos vilka långivare kan jag teckna blancolån? accordian

Hur mycket kan jag låna? accordian

När betalas blancolånet ut? accordian

Gör ni verkligen bara en enda kreditupplysning? accordian

Är det möjligt att betala tillbaka blancolånet i förtid? accordian

När betalas blancolånet ut? accordian

Vad blir räntan på mitt blancolån? accordian

Kostar det något att jämföra blancolån? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej