Båtlån

– Låna till båten med bra villkor

 

Dags att skaffa båt? Låna 10 000 till 600 000 kronor till din drömbåt till en ränta du har råd med. Hos oss kan du jämföra båtlån från ett urval av Sveriges främsta långivare. När du jämför båtlån hos oss får du direkt svar från alla långivare som har ett erbjudande som passar dig. Du kan sedan jämföra villkoren och välja det bästa båtlånet med den lägsta räntan.

 

 • billån fördelarBåtlån 10 000 – 600 000 kr
 • billån fördelarJämför långivarnas räntor
 • billån fördelarIngen kontantinsats krävs
 • billån fördelarLåna till vilken båt du vill
 • billån fördelarEndast en UC
 1. kr

  Ange ett värde mellan 10 000 och 600 000 i hela tusental

  Ange en giltig återbetalningstid

  10 000 kr
  600 000 kr

  Din uppskattade månadskostnad: 0 kr

  Ange ett giltigt lånesyfte

  Ange ett giltigt personnummer med fyra siffror för årtal

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Genom att gå vidare samtycker jag till Likvidums integritetspolicy.

 2. Huvudsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

 3. Medsökandes uppgifter

  Ange ett giltigt personnummer

  Ange en giltig e-postadress

  Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror

  Ange ett giltigt civilstånd

  Ange en giltig sysselsättning

  Med denna ansökan godkänner jag Likvidums allmänna villkor.

1 2

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån på 200 000 kr, 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i start-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 108 inbetalningar. Individuell ränta 2,95%–25,95% (effektiv ränta 2,99%–29,27%). Återbet. tid 1–15 år. (2021-05-09).

Säker ansökan
BankID UC

Hitta ditt båtlån – jämför flera långivare innan du bestämmer dig

Funderar du på att köpa båt? Om du planerar att ta ett båtlån för att finansiera köpet är det klokt att jämföra olika båtlån innan du bestämmer. Hos kan du enkelt och helt kostnadsfritt  jämföra båtlån utan säkerhet från en rad olika långivare och långivare. På så sätt kan du smidigt ta reda på hur mycket du kan låna till båten.

 

Framför allt är det ett enkelt sätt att ta reda på vilken långivare som erbjuder dig bäst ränta på ditt båtlån. Du får också reda på hur mycket lånet kommer kosta dig per månad och totalt.

 

Det räcker med en ansökan och vi tar dessutom bara en UC – trots att du får svar från flera långivare och långivare. De första svaren har du inom några minuter.

 

Självklart är din ansökan inte bindande. Vill du bara veta vad ett båtlån skulle kosta eller vem som erbjuder det mest förmånliga båtlånet? Det går bra, du har inte förbundit till något förrän låneavtalet om båtlån är undertecknat.

 

Varför inte söka båtlån direkt hos banken?

Det finns flera fördelar med att ansöka om ett båtlån genom en låneförmedlare som oss på Likvidum. När du ansöker om ett båtlån  hos oss får du automatiskt svar från alla långivare vi samarbetar med som har möjlighet att ge dig ett erbjudande. Det är ett snabbt och enkelt sätt att skaffa dig bästa möjliga underlag inför ditt beslut.

 

Dessutom innehåller varje erbjudande om båtlån information om vilken ränta respektive långivare ge dig och vad de olika lån kommer kosta per månad och totalt. På så sätt kan du enkelt ta reda på vem som kan ge dig det mest förmånliga båtlånet med den lägsta möjliga kostnaden.

 

När du ansöker hos oss registreras bara en enda notering hos UC, trots att du får erbjudanden om båtlån från många långivare.

 

Självklart är det fullt möjligt att på egen hand ansöka om båtlån hos flera långivare. Det tar dock tid att leta rätt och ansöka hos oss ett stort antal långivare. Vad värre är att vid varje ansökan om ett båtlån eller eller annan konsumentkredit tar respektive långivare en kreditupplysning på dig.

 

I de flesta fall görs den upplysningen hos Upplysningscentralen (UC). Som du säkert vet är många kreditupplysningar hos UC inte bra din kreditvärdighet. Något som innebär att dina möjligheter att få ett båtlån med bra villkor försämras för varje ansökan. Den risken slipper du när du ansöker hos oss, vi tar bara en enda kreditupplysning.

 

Fördelar med att söka båtlånet hos Likvidum:

 

 • Jämför båtlån från många olika långivare
 • Välj bland många olika båtlån och välj det billigaste alternativet
 • Smidigt, tryggt och säkert
 • Endast en UC
 • Tjänsten är helt gratis och ej bindande

 

Hur funkar båtlån?

Det finns flera typer av båtlån att välja mellan. I grova drag kan man dela in båtlånen i två huvudkategorier. Båtlån med säkerhet och båtlån utan säkerhet.

 

Båtlån med säkerhet

Den första kategorin, båtlån med säkerhet, som ibland kallas traditionellt båtlån, kräver precis som namnet antyder en säkerhet. De fungerar alltså på samma sätt som ett vanligt bolån fast med båten som säkerhet.

 

Den här typen av båtlån kräver också precis som bolån att du lägger in en kontantinsats vid köpet. Kontantinsatsen vid båtlån med säkerhet ska vara minst 20%. Du kan alltså låna till maximalt 80 procent av båtens värde.

 

Nackdelen med den här typen av båtlån är att du inte kan sälja båten utan att lösa lånet först. En annan nackdel är att du får mindre valmöjligheter både när det gäller båt och lån.

 

Köper du båten via en båthandlare kan du bli låst till de långivare den aktuella handlaren har avtal med. Det blir också betydligt svårare att köpa en begagnad båt med den här typen av lån.

 

De flesta långivare kräver att du köper en ny båt hos en auktoriserad båthandlare om du vill ha ett båtlån med båten som säkerhet. I regel är det också bara större båtlån som gäller, 100 000 kronor och uppåt. Fördelen med lån med säkerhet är att banken ofta kan erbjuda en bra ränta eftersom säkerhet innebär att lånet är mindre riskfyllt för banken.

 

Om äger din bostad och har låneutrymme kvar (mindre än 85% belåningsgrad) kan du också ta ett lån med din bostad som säkerhet för att finansiera båtköpet. Ett alternativ som kan vara ett bra alternativ och ger dig större valmöjligheter när det gäller vilken båt du vill köpa. Nackdelen är att du i flesta fall då blir låst till att ta lånet hos den bank du har ditt bolån hos.

 

Båtlån utan säkerhet

Den andra typen av båtlån är båtlån utan säkerhet, i praktiken ett privatlån. Det är den typen av båtlån vi på Likvidum förmedlar.  Precis som namnet antyder behöver du inte ställa upp någon säkerhet för den här typen av båtlån. Båtlånen vi förmedlar är av typen annuitetslån, vilket betyder att du betalar ett fast belopp varje månad. Ett tryggt och förutsägbart sätt att finansiera båtköpet.

 

Det betyder att du kan göra precis vad du vill med pengarna du lånat. Du kan köpa en ny eller begagnad båt och skicket spelar ingen roll. Du kan till och med ändra dig och använda lånet för att köpa en bil om du vill. Köp en splitter ny eller antik båt och rusta upp den själv – du bestämmer.

 

Med den här typen av båtlån kan du sälja båten när du vill och du kan även lösa hela lånet när som helt utan extra kostnad. Ytterligare en fördel är att du inte behöver lägga in någon kontantinsats.

 

Du kan alltså låna till 100 procent av båtens värde om du vill. En nackdel är att räntan kan vara högre på båtlån utan säkerhet eftersom långivare statistiskt sett tar en större risken. Men eftersom båtlåt inte kommer med krav på försäkringar och ofta lägre avgifter kan den effektiva räntan faktiskt bli lägre än på ett lån med säkerhet.

 

Det är också i högre grad din personliga kreditvärdighet som avgör vad räntan blir på den här typen av båtlån. Räntan kan också skilja sig en hel del åt beroende på vilken långivare du väljer. Det är därför det är klokt att jämföra olika långivare innan du bestämmer dig.

 

Båtlån utan säkerhet – sammanfattning:

 

 • Låna till vilken båt du vill – både nytt eller begagnat
 • Köp båten privat om du vill
 • Du behöver inte någon kontantinsats
 • Sälj båten när du vill
 • Lös lånet när som helst utan extra kostnad

Låna till båten med Likvidum

Båtlånen vi förmedlar är genomgående lån utan säkerhet och kommer med rörlig ränta. Det innebär att du inte är låst till en specifik båt eller båthandlare när du lånar genom oss, vilket är fallet om söker ett båtlån med säkerhet.

 

Du kan faktiskt använda pengarna till vad du vill. Vill du passa på att använda ditt båtlån som ett omstartslån och samla tidigare krediter i ett enda samlingslån med bra ränta går det utmärkt. Du bestämmer.

 

När du tecknar ett båtlån genom oss på Likvidum får du inte bara möjlighet att hitta ett båtlån med villkor som passar dig, du har också möjlighet att låna upp till båtens fulla värde. Lånar du med säkerhet krävs i de flesta fall också att du slänger in 20 % av båtens värde i kontantinsats. Dessutom behöver du lösa lånet om du vill sälja den vidare.

 

När du lånar pengar hos kan du låna till hela båtens värde eller ännu mer om du behöver det. Något som kan komma väl till pass om du behöver tillbehör som båtvagn/trailer till bilen eller vinterförvaring och service. Självklart är det också möjligt att när som helst lösa lånet helt utan extra kostnad.

 

Vad blir räntan på mitt båtlån?

Räntan på de båtlån vi förmedlar är rörlig och sätts individuellt. Det är dina personliga ekonomiska förutsättningar som avgör vad den slutgiltiga räntan blir.

 

Du får besked om räntan för de olika långivarna kort efter att du skickat in din ansökan. Eftersom olika långivare gör olika riskbedömningar och har olika prioriteringar kan räntan skilja sig åt en del mellan olika erbjudanden. Det är just därför det är smart att jämföra båtlån innan du bestämmer dig för ett alternativ.

 

Rörlig ränta kan låta lite läskigt. För vad händer om räntan plötsligt stiger? Du kan vara lugn. Förändringar av ränteläget är generellt små och inget som kommer påverka dina månadskostnader kännbart.

 

Dessutom blir lån med rörlig ränta så gott som alltid billigare än båtlån med bunden ränta utslaget över ett år och, i ännu högre grad, över lånets hela löptid. Anledningen är att långivarna lägger sin fasta utlåningsränta på en högre nivå än den rörliga vid varje givet tillfälle.

 

En annan fördel med rörlig ränta är att du när som helst kan lösa lånet helt utan extra kostnad. Dessutom kan du anpassa dina inbetalningar genom att betala in mer än vad som står på din månadsfaktura. På så sätt får du snabbare ner lånebeloppet och sänker både dina framtida och totala räntekostnader.

Vad säger kunderna?

Några av våra samarbetspartners

Frågor och svar om båtlån

Hur många kreditupplysningar görs egentligen? accordian

Vilka är kraven för båtlån? accordian

Kan jag lösa båtlånet i förtid? accordian

Vilka långivare kan jag kan låna hos? accordian

Vad blir räntan på mitt båtlån? accordian

Vilken typ av ränta är det på båtlånen? accordian

När betalas lånet ut? accordian

Kostar det något att jämföra båtlån? accordian

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej