fbpx
Trustpilot

Hitta det bästa båtlånet


Båtköp, en dröm för många. Att få köpa en båt innebär en frihet olik något annat. För att ni ska uppleva ett bra köp likväl som ägande av båten behövs en väl genomtänkt finansiering. Ta ett lån genom oss och få det bästa båtlånet för er.


Att köpa en båt

Större inköp likt båtar är en affär för livet. Det är inte många köp som är större utöver bostadsköp. Priserna på båtar skiljer sig oerhört mycket beroende på vilken båttyp ni söker samt när den tillverkades.


Av den anledningen är det bra att se över hur mycket ni kan låna innan ni hittar den båt ni önskar köpa. Med en enkel ansökan kan vi hjälpa er i sökningen efter den bästa långivaren. Ni får ett eller flera erbjudanden kort efter ansökan blivit inskickad. Och då vet ni hur mycket båten får kosta.


Vilka fördelar vår tjänst ger er i jakten på er nya båt

Det finns otaliga alternativ på internet numera. Oavsett om ni söker efter bra låneinstitut eller efter begagnade båtar. Att gå igenom alla alternativ är tidskrävande och det tar tid nog att söka bland båtarna som säljes. Därför finns vi!


Med vår jämförelsetjänst får ni fram de bästa lånerbjudanden på ett snabbt och enkelt sätt. Medan ni bläddrar bland båtannonser tar vi fram det bästa lånet för er. Dessutom har ni ytterligare frihet via vår tjänst. Vi ställer inga krav på båtens ålder eller liknande, ni är fria att använda ert båtlån hur ni än önskar.


Båtlån genom Likvidum:

  • Få svar kort efter ansökan
  • Ha pengar redan inom några dagar
  • Inga krav på båtens ålder eller skick
  • Vår tjänst är helt kostnadsfri!

Med ett konsumtionslån har ni stor valfrihet i och med att det är ett privat lån. Om ni exempelvis älskar äldre båtar är det inte möjligt att ta sedvanligt båtlån. Spara pengar både genom att välja ett privat lån samt att gå via oss för att få fram de bästa villkoren.


Snabb handläggning av båtlån

Sedan är det även tidsfristen som avgör. Om det dyker upp en annons på en just den båt ni önskar att köpa, då förstår vi att ni inte vill missa den. Eftersom vår handläggning och utbetalning enbart tar dagar behöver ni inte gå miste om en bra affär.


Båtköp inkluderar de äldre modellerna med. Trots att de är ålderstigna kan de kosta en hel del pengar. Vid ett vanligt båtlån är inte ovanligt med krav likt max 5 år gammal, köp från auktoriserad båtförsäljare och lån upp till 80 % av värdet.


Via oss kan ni låna till hela båtens värde, ni kan också köpa den privat. Sist men inte minst får ni köpa en båt med hundra år på nacken om ni så vill. Valet är ert!


Bara tanken på att köpa en båt är stort. För att båtköpet ska vara lyckat behöver ni ett förmånligt båtlån med en låg ränta. Vi arbetar för att ni ska få de absolut bästa villkoren. Så ta hjälp av oss att hitta det bästa båtlånet!  

Trustpilot

Frågor och svar

Görs det endast en kreditupplysning? accordian

Ja! Likvidum använder en specialutvecklad lösning av UC som gör att det enbart registreras en (1) kreditupplysning trots att du får flera svar från olika långivare. Med det här systemet från UC kan alla banker och långivare som både är anslutna till UC system och är samarbetspartner till oss på Likvidum få tillgång till dina kredituppgifter på samma gång.

Eftersom allt för många förfrågningar kan försämra din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att få lån är det en fördel att förhandla med många banker genom en låneförmedlare.

Genom att ha en medsökande ökar du dina chanser till ännu bättre lånevillkor. Då är ni två personer som står på lånet och bankerna kan räkna samman er betalningsförmåga på samma låneförfrågan. Även när ni är två personer som söker lånet, du och din medsökande, görs det bara en kreditupplysning per person.

Vilka är kraven för att låna genom Likvidum? accordian

Grundkravet för att ansöka om lån hos Likvidum är att du ska vara 18 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000kr i form av arbete eller pension. Du måste även vara folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år och vara skuldfri från kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka.

Saker som kan öka din chanser att få ett lån eller att få bra ränta och villkor på ditt lån är bland annat att du har en fast anställning, att du har högre inkomst än minsta kravet och att du har en medsökande på lånet

Kan jag lösa lånet i förtid? accordian

Du kan när som helst göra extra inbetalningar för att snabbare amortera av ditt lån, eller betala av hela lånet precis när du vill om du så önskar. Fördelen med att lånen du tecknar via oss har rörlig ränta istället för fast ränta är att du kan betala av lånet snabbare än avtalad tid. Lånets löptid är alltså att se som en maximal tid du kan ha lånet.

Om du betalar av lånet på kortare tid kostar det mindre i ränta än om lånet betalas av över lång tid. Därmed kan det vara en fördel att öka amorteringstakten under de perioder som du har möjlighet till det. Har du en varierande inkomst med flera timanställningar, projektanställningar eller driver eget företag och fakturerar olika belopp varje månad så kan det vara klokt att teckna lån på längre löptider. Du har då en ganska låg månadskostnad som du måste betala och kan när som helst betala in mer pengar när du har möjlighet till det.

Vilka långivare samarbetar ni med? accordian

I dagsläget samarbetar vi med Avida Finans, Brocc, Collector bank, Konsumentkredit, Lendify, Lån och Sparbank, Marginalen Bank, MedMera bank (COOP), Nordnet Bank, Santander och Sevenday Bank.

Vilken ränta får jag? accordian

Räntan är rörlig och sätts individuellt på den sökande. För närvarande ligger årsräntorna hos våra långivare mellan 2,95% – 18,95%. Högsta effektiva ränta är 29,3% (2019-08-01). Om du ansöker med en medsökande ökar ofta chansen till ännu bättre lånevillkor. Den ränta du får baseras på många olika faktorer och varje bank och långivare har sitt eget system för att räkna fram och bedöma din kreditvärdighet och därmed också din ränta. Om banken har en stor andel av sina kunder med en annan kreditvärdighet och därmed en annan risknivå än dig och de vill ha fler kunder som du kan de ibland erbjuda bättre ränta av den anledningen. Omvänt kan det också vara så att en bank aktivt söker kunder i en annan kategori än dig och därmed ger dig sämre villkor än du skulle fått i vanliga fall.

Eftersom räntan du erbjuds varierar med så många faktorer är det alltid bra att ansöka om lån hos flera långivare på samma gång och låta bankerna konkurrera om dig, istället för tvärtom. Det är också klokt att se över dina lån och omförhandla då och då eftersom de villkor du erbjuds kan förändras.

En vanlig faktor som påverkar hur mycket du får låna och vilken ränta du får är hur stort låneutrymme du har utnyttjat. Om du till exempel har gamla kreditkort som ligger oanvända men är aktiva har du en beviljad kredit som påverkar dina villkor hos bankerna. Se alltid till att du har sagt upp gamla kreditkort och kontokrediter och därmed har ett mindre utnyttjat låneutrymme.

Är räntan fast eller rörlig? accordian

Räntan som erbjuds från av de långivare vi på Likvidum samarbetar med är rörlig. Detta innebär även att du som konsument alltid har möjlighet att förtidslösa ditt lån utan någon kostnad. Räntan kan alltså komma att ändras under tiden du har lånat och betalar av på det. Vi anser att möjligheten med att kunna förtidslösa och betala av snabbare på ditt lån är viktigare än att ha en låst ränta under hela tiden du har ett lån.

Du kan vara lugn, även om du inte har en fast ränta är det inte troligt att en bank höjer räntan rejält mitt under tiden du betalar av på lånet. De gör små ändringar beroende på hur marknadsräntorna förändras men sällan några tvära kast. Om det mot all förmodan skulle ske skulle du bli informerad om att räntan ändras, eftersom du har en rörlig ränta kan du ta hjälp av en låneförmedlare som Likvidum för att omförhandla dina villkor på nytt. Friheten med rörlig ränta gör att bankerna behöver vara på tårna för att värna om dig som kund.

Hur lång tid tar det innan lånet blir utbetalt? accordian

Alla långivare har olika processer för utbetalningar och det beror helt enkelt på vilken du väljer. Vissa långivare erbjuder direktutbetalning och några andra kan ha ett par dagars handläggningstid. Information om detta lämnas när du gör ansökan och gör ditt val av långivare.

Tiden för att handlägga lånet och betala ut pengar kan ibland vara en viktig faktor för dig som kund och då kommer din lånerådgivare ha det i åtanke när ni går igenom lånen. Du ser också själv i alla låneerbjudanden hur lång tid det är till utbetalning vilket gör det lättare för dig att välja. Hur lång tid processen för utbetalning tar varierar men har ingenting att göra med hur bankerna bedömer din kreditvärdighet eller hur de sätter sin ränta. En längre process beror på att banken har sina system och rutiner, inte på att de nagelfar din ansökan. Andra banker har satsat på snabba utbetalningar men gör fortfarande en noggrann handläggning och kreditbedömning.

Är tjänsten helt kostnadsfri? accordian

Ja, Likvidums tjänst är helt kostnadsfri för dig som konsument. Likvidum erhåller en ersättning från den långivare du väljer. Detta är ett lönsamt sätt för Likvidums partners att hitta nya kunder istället för att använda dyr reklam. Med reklamens hjälp kan en långivare synas och försöka nå dig som kund vilket kostar mycket pengar och samtidigt inte säger något om deras erbjudande. Som alternativ till reklam och egna lånerådgivare kan bankerna och låneföretagen satsa på ett starkt erbjudande och bra villkor till dig som kund. På det sättet kan de nå ut genom låneförmedlare som oss på Likvidum.

En bank som syns och hörs mycket men inte håller måttet i en jämförelse är inget som vi intresserar oss för. Vårt fokus är att du som kund får det bästa möjliga lånealternativet utifrån dina förutsättningar och behov.

trustpilot

Har du några frågor?

Kontakta oss på 08-121 314 71

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej