Vad är amortering?

Här får ni all fakta ni önskar om vad amortering är. Hur den fungerar och vad ni behöver tänka på då ni ska amortera på ett lån. Vi hjälper er med svar på frågor så att ni får all information ni behöver.

Amortering betyder att ni betalar av en skuld alternativt betalar hela skulden vid ett senare tillfälle. Det finns amorteringsfritt, rak amortering eller amortering med annuitet. De alla har för- och nackdelar passande olika situationer och tillfällen.

 

En ökad frihet men även ett ökat ansvar

Avbetalning som det också kan kallas är något man avtalar med ett företag eller bank för sitt lån. Det finns olika saker man kan göra avbetalning på likt köp av vitvaror eller elektronik. Även husköp och bolån är saker man uppför en amorteringsplan på.

Att spara till större köp tar tid men ofta räcker inte det, vi behöver saker innan vi hunnit lägga pengar på hög för de. Därför kan ni avtala med en bank eller annan långivare om ett lån och därmed också en avbetalning på summan ni köper saken med. En avbetalning kan ske på allt från några månader (betalningstillfällen brukar ofta vara månadsvis) ända till upp många år.

 

Köp på avbetalning – Nyttja det endast då ni verkligen behöver det

Det är inte att rekommendera att köpa på avbetalning i onödan eftersom extra avgifter läggs på den ursprungliga köpesumman. Även kreditkortens kredit är något man ska använda sparsamt. Samtliga köp med amorteringar blir dyrare i slutändan, kontrollera gärna innan ni gör en återbetalningsplan för att se om det är lönande för just det köpet. Ibland, om du har kapitalet, är det klokt att betala kontant istället för att låna.

Idag är det enkelt att låna pengar eller få kredit vilket gör att riskerna för överkonsumtion ökar. Var alltid försiktig så att ni klarar av att betala av skulden i tid. Räntefritt är billigt om man betalar i tid, annars ökar beloppet fort.

 

Sök efter de lägsta lånekostnaderna för att spara pengar

Det kan skilja en hel del pengar i ränta och avgifter. Det lättaste sättet att hitta de lägsta kostnaderna är att kolla efter den effektiva räntan. Då får ni samtliga kostnader inkluderade och då syns skillnaderna på ett tydligare sätt. Kom också ihåg att en längre avbetalningstid genererar fler dagar att betala ränta på och fler aviavgifter och liknande. Därmed är det alltid lönsamt att betala tillbaka lån så snabbt man kan.

 

Det är alltid bra att jämföra olika lån och långivare innan ni genomför köpet. Alternativ är oftast tillgängliga, oavsett vad det gäller. Om det är en kyl eller frys ni ska köpa finns det flertalet affärer att jämföra. Och om ni önskar att köpa hus finns det många låneinstitut och banker med bolån. Om ni behöver ett lån mellan 10 000 – 500 000 kr kan ni ansöka via oss så lånar till bilen så jämför vi lån j åt dig!

 

Att anlita Likvidum är ett bra exempel på hur ni hittar den bästa amorteringsplanen

På tal om skillnaden i omkostnader och räntor är vår tjänst ett perfekt exempel. Med oss kan ni spara pengar eftersom vi hittar den lägsta möjliga räntan för er.

Vi hittar det absolut bästa lånet för er. Det betyder att ni inte behöver leta efter det själva. Allt ni gör är att ansöka via det formulär ni finner här på sidan. Sedan återkommer vi inom kort med era främsta val av långivare. Då vi enbart jämför med seriösa långivare med förmånliga villkor kan ni känna er säkra med ert val, oavsett vilken ni väljer.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten

Okej